Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

MT Højgaard/fmd: Ny topchef skal fortsætte den kurs der er sat - NY

27/1 10:14

Der kommer friske øjne på selskabet, men ikke en ny kurs, når Henrik Mielke sætter sig i direktørstolen hos MT Højgaard Holding til marts.

Han overtager efter Morten Hansen, der efter to år på posten træder tilbage af private årsager for at prioritere familien, meddeler entreprenøren torsdag.

MT Højgaard har gennem de seneste år været i gang med en turnaround, og det arbejde fortsætter, fortæller bestyrelsesformand Carsten Dilling.

- Vi er ret langt i den turnaround takket være fantastisk godt arbejde fra koncernledelsen, og det gør også, at de hjørneflag for, hvor vi skal have koncernen hen, står ret stødt i jorden. Det handler om at få nogle friske øjne ind og få gavn af det, men samtidig holde kurs og fart på det, vi har i gang, siger han til MarketWire.

- Man skal ikke være nervøs for, at båden bliver rokket her, fordi vi er på den rigtige kurs, lyder det videre.

Det gælder både som medarbejder såvel som aktionær, uddyber han.

- Der kan godt komme nye idéer eller nye elementer, og der kan også komme nye opkøbsemner, men i den første tid skal Henrik løbes op på koncernplan. Vi får også et passende overlap mellem de to, fordi de kommer til at arbejde et par måneder sammen, siger Carsten Dilling.

HAVDE REGNET MED MERE END TO ÅR

Morten Hansen tiltrådte som konstitueret topchef tilbage i efteråret 2019, og fra februar 2020 fik han posten fast, så han nu har siddet i to år. Formanden afviser, at rollen var midlertidig, men han medgiver, at det var kortere tid end ventet.

- Det er klart, at hverken Morten eller jeg havde regnet med, at det kun skulle vare i to år, men der var ikke nogen bestemt udløbsdato på det, og vi har selvfølgelig respekteret, at de private forhold har tung vægt, siger Carsten Dilling, der glæder sig over, at man har fundet en afløser internt.

- Vi har haft en stærk bænk op til den her proces. Ved indledningen til processen har vi afsøgt, hvem der var i markedet, og der kan vi bare glæde os over, at den der toppede listen var Henrik. Det er rart at have den stærkeste kandidat i huset, siger han.

Henrik Mielke har i syv år været administrerende direktør i MT Højgaards datterselskab Enemærke & Petersen, hvor han ifølge Carsten Dilling har leveret "en fantastisk historie" og dermed bevist, at han kunne overtage topposten.

MORTEN HANSEN SKAL I BESTYRELSEN

Når Morten Hansen fratræder til marts, er det planen, at han skal igen skal indlemmes i selskabets bestyrelse. Her sad han også inden, han tiltrådte som topchef.

- Så vi bevarer den tætte tilknytning, konstaterer Carsten Dilling, der understreger, at Henrik Mielke kommer til at "sætte agendaen".

MT Højgaard afholder generalforsamling 16. marts.

Aktien stiger torsdag formiddag 1,5 pct. til 203 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire