Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Nykredit: Powells bekymringer fik talt markedet ned

27/1 13:42

Det begyndte ellers så fint, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften udsendte sin imødesete meddelelse oven på et to dage langt rentemøde.

Alt var stort set som ventet, og de ledende amerikanske indeks steg pænt som respons efter de sidste tumultariske dage.

Men da den øverste chef for centralbanken, Jerome Powell, efterfølgende indtog talerstolen, fik piben pludselig en anden lyd på markederne, der straks vendte fra stigninger til fald.

Ifølge Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit Markets, er det svært at pege præcist på, hvad det var ved Powells tale, der sendte markederne i bakgear.

- Som jeg ser det, er der nogen ting, som markedet reagerer på, men det er svært at pege på én ting. Jeg synes, at det var en kraftig reaktion. Det, der nok bekymrer markederne, er, at alt hvad han taler om, det er bekymringer for inflationen og berettigelsen for at få hævet renterne - også i et tempo, der er hurtigere end sidst, siger Frederik Engholm til MarketWire.

Meget af Powells tale fokuserede på den høje amerikanske inflation, der i december steg til 7 pct. - den højeste stigningstakt i 40 år - og det brandvarme amerikanske arbejdsmarked. Det var der som sådan ikke noget nyt i, lyder det fra Frederik Engholm.

- De enkeltdele, han kom med, var ikke særligt overraskende. Men han cirklede meget rundt om bekymringer for inflationen og indikerede klart, at det var deres helt store hovedfokus. I og med at vi nok kommer til at se en inflation, der er høj lidt endnu, så giver det grobund for, at der kommer til at være en klar appetit på stramninger, siger Nykredits chefstrateg.

POWELL UDELUKKER IKKE NOGET

I øjeblikket er der konsensus om fire rentestigninger i år - med første løft marts - og følger Federal Reserve den vante gænge, ventes de at blive på 25 basispoint hver. Der er dog et voksende kor af røster, der forudser fem eller flere rentestigninger - og muligvis på mere end de sædvanlige 25 basispoint.

Og her gjorde Federal Reserve-chefen ikke meget for at sparke markedets bekymringer om markante rentestigninger til hjørne.

- Han ville ikke love noget. Så når markedet spørger ham, om Federal Reserve kan finde på at hæve renten med mere end den kvarte pct., som der har været gennem de seneste stramningscyklusser, så svarer han, at det har de ikke diskuteret. Det betyder i markedets optik, at så kan der komme mere, end der er lagt op til, siger Frederik Engholm.

Koblet sammen med, at Jerome Powell samtidig sagde, at stramningscyklussen bliver hurtigere end sidst, så lægger det ifølge chefstrategen op til en diskussion om, hvor meget - og hvor mange gange - Federal Reserve kan finde på at hæve renten.

- Jeg synes ikke, at han talte særligt meget om det, men mange fik nok den opfattelse, at Fed er bekymret, og at de kommer til at reagere relativt aggressivt, lyder det fra Frederik Engholm.


.\\˙ MarketWire