Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rentestrateger: Fokus retter sig mod Federal Reserve rentereferat

25/5 09:28

Onsdag aften kommer der referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank Federal Reserve, Fed. Og markedsdeltagerne spejder mod nyt fra centralbanken om kommende rentestigninger - og i hvilket tempo de højere renter vil komme.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation 10 basispoint til 2,75 pct.

- Trods gårsdagens rentefald priser markederne fortsat, at Fed hæver renten med 50 basispoint ved de to næste rentemøder i juni og juli, men der prises omkring 35 basispoint ved de to efterfølgende rentemøder i september og november, skriver Morten Hassing Povlsen, rente- og valutastrateg i jyske Bank, forud for referatet offentliggøres onsdag aften klokken 20.

- Vores prognose er lidt mindre aggressiv end indpriset inden for de næste seks måneder (50 basispoint i juni og juli, hvorefter tempoet aftager til 25 basispoint ved hvert rentemøde), mens vi venter, at Fed kan fortsætte med at hæve renten i længere tid end indpriset, påpeger rente- og valutastrategen.

Hos Nordea ventes det, at referatet vil tegne et billede af en høgeagtig Fed, hvis primære mål er at bringe inflationen ned mod målzonen omkring 2 pct. ved hjælp af hurtige renteforhøjelser.

- Samtidig ventes referatet også at afspejle den plan for reduktionen af Feds balance, som blev præsenteret på mødet. Fed planlægger således at begynde nedbringelsen af sine beholdninger af stats- og realkreditobligationer i juni med en månedlig reduktion på 47,5 mia. dollar, som efter en overgangsperiode på tre måneder forhøjes til 95 mia. dollar om måneden, skriver Nordea i en kommentar.

Flere medlemmer af Federal Reserve har efter det seneste rentemøde i centralbanken, nærmest stået i kø for at tale for en højere rente.

- Derfor er det ikke sandsynligt, at referatet indeholder nye signaler i den retning. Så eventuelle overraskelser kunne være signaler om bankens fremtidige politik. Eller sagt med andre ord: Investorerne vil holde øje med tegn, der kunne indikere, hvad Fed kræver for eventuelt at nedsætte tempoet for renteforhøjelserne fra 50 basispoint til 25 basispoint, skriver Nordea, der dog ikke venter, at referatet viser andet end en vis enighed blandt medlemmerne om renteforhøjelser på 50 basispoint på de kommende møder.

Federal Reserve satte på rentemødet i maj renten op med 50 basispoint.

.\\˙ MarketWire