Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian igen sendt til tops i roligt marked

25/5 11:40

Bavarian Nordic er igen at finde i toppen af det danske eliteindeks, og vaccineaktien tager dermed lidt af det tabte tilbage fra tirsdag, hvor aktien styrtdykkede.

Efter en solid åbning falder C25-indekset lidt tilbage og ligger ved middagstid med et plus på 0,2 pct. i 1635,80. Mærsk-aktien er med til at holde indekset i grønt, da aktien stiger 1,8 pct. til 20.260 kr., mens Ørsted også ligger til i toppen.

Dermed kommer eliteindekset igen efter tirsdagens dårlige markedsstemning og C25-fald på 1,0 pct.

- Der er relativt små udsving på indeksniveau, selvom det var en sur dag på de amerikanske markeder. Det var navnlig trukket ned af teknologi-aktierne, og det er nok derfor, det ikke rammer de europæiske markeder så hårdt i dag, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

I den kedelige ende ligger Vestas, der bliver trukket lidt ned af branchefællen Nordex' nedjustering tirsdag aften.

VESTAS-RIVAL NEDJUSTERER

Det var ikke en stor overraskelse, da Vestas-konkurrenten Nordex tirsdag aften nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2022 og dermed sluttede sig til sine branchefæller, der ligeledes er ramt af stigende råvarepriser, forsinkelser, krig i Ukraine og kinesiske nedlukninger.

- Nordex' nedjustering var formentlig ventet i markedet, for vi har set noget lignende fra konkurrenternes side. Det burde ikke for alvor ramme Vestas, selvom aktien trods alt går lidt ned, siger Martin Munk.

Tidligere i år har både Vestas og konkurrenten Siemens Gamesa nedjusteret forventningerne.

Vestas-aktien falder 2 pct. til 166,84 kr. efter en samlet stigning mandag og tirsdag på 8,6 pct., efter nyheden om at Siemens Energy har budt 30 mia. kr. for de aktier i Siemens Gamesa, de ikke ejer i forvejen.

I den modsatte ende går Ørsted frem uden umiddelbart selskabsspecifikt nyt. Ifølge Martin Munk kan der være tale om et rebound til sektoren, der blev sendt ned tirsdag.

BAVARIAN I FOKUS EFTER STORE UDSVING

Bavarian Nordic stiger til tops i C25 med et plus på 8,5 pct. til 186,80 kr. efter tirsdagens dyk på 22,6 pct., der kom, efter at WHO ikke mener, at der er behov for massevaccination mod abekopper

Aktien har svinget med nyhederne om abekopper, som Bavarian er det eneste selskab, der har en godkendt vaccine mod.

- Den oplever nogle meget volatile dage i øjeblikket. Der er ikke kommet noget afgørende nyt om abekopper, men der er nok nogen, der ligger og lurer, om der er mere potentiale i aktien, lyder det fra Martin Munk.

Forud for tirsdagens nedtur var fem dage i træk med stigninger, hvoraf to af dem var på godt 18 pct. og godt 29 pct. - trukket af nyheden om, at det første land havde afgivet ordre på selskabets abekoppevaccine.

GN FORTSAT I SØGELYSET EFTER OPKØBSSPEKULATIONER

GN taber 0,8 pct. til 256,15 kr. oven på tirsdagens stigning på 11,2 pct. til 258,10 kr. Det skete efter spekulationer i InsideBusiness om, at nogle industrielle spillere og kapitalfonde kigger på at købe GN af børsen efter den seneste tids kursfald.

- For os er det et vidnesbyrd om, at aktien er blevet for billig, og vi har også en stærk købsanbefaling på aktien. Så rygterne kan bestemt have noget på sig, vurderer Martin Munk.

Onsdag har finanshuset JPMorgan fastholdt den positive anbefaling "overvægt" for GN-aktien, idet den ser billig ud på trods af efterspørgselsusikkerhed for resten af året.

Kepler Cheuvreux har sænket sit kursmål for aktien til 368 kr. fra 486 kr., men gentager anbefalingen "køb".

UNIBREW OPJUSTERER EFTER OPKØB

Royal Unibrew har afsluttet opkøbet af Hansa Borg Bryggerier.

Det betyder, at bryggeriet nu kan opjustere forventningerne til omsætning og EBIT i 2022.

Unibrew ser nu en omsætning i år på 10,7-11,7 mia. kr. mod tidligere 10-11 mia. kr., og EBIT på 1,7-1,85 mia. kr. mod tidligere 1,65-1,8 mia. kr.

Det sender aktien op med 1,1 pct. til 584,20 kr.

ANALYSENYT

Pandora har fået sænket kursmålet til 900 kr. fra 1050 kr. af finanshuset Carnegie, der gentager anbefalingen "køb".

Pandora-aktien stiger onsdag med 1,3 pct. til 503,40 kr.

Per Aarsleff har fået sænket sit kursmål hos SEB til 300 kr. fra 340 kr. Anbefalingen er fortsat "hold."

Entreprenøraktien stiger 1,2 pct. til 257 kr.

Derudover har Pareto indledt dækningen af Torm-aktien, og det sker med anbefalingen "køb" og et kursmål på 140 kr.

Aktien stiger 9,8 pct. til 101,10 kr.

.\\˙ MarketWire