Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Unibrew opjusterer 2022-mål efter afslutning af Hansa Borg-opkøb -NY

25/5 11:46

Royal Unibrew har afsluttet opkøbet af de resterende 75 pct. af aktierne i Norges næststørste bryggeri, Hansa Borg Bryggerier.

Det betyder, at bryggeriet, der annoncerede handelen allerede i januar, nu kan opjustere forventningerne til omsætning og EBIT i 2022.

Unibrew ser herefter en omsætning i år på 10,7-11,7 mia. kr. mod tidligere 10-11 mia. kr., og et driftsresultat, EBIT, på 1,7-1,85 mia. kr. mod tidligere 1,65-1,8 mia. kr.

- De højere forventninger til omsætningen er et resultat af yderligere prisforhøjelser og omkring syv måneders bidrag fra Hansa Borg Bryggerier.

- Vi venter, at Hansa Borg Bryggerier vil bidrage med omkring 50 mio. kr. til EBIT i de resterende syv måneder af året, hvilket inkluderer integrations- og restruktureringomkostninger, skriver Unibrew.

Samlet ventes Hansa Borg i 2022 at omsætte for 1,4 mia. norske kr. og levere et normaliseret driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 210 mio. kr. norske kr. Det svarer til de forventninger, Unibrew meldte ud, da opkøbet blev aftalt i starten af januar.

PRIS FOR HANSA BORG ER LIGE NU 2,6 MIA. NORSKE KR

Selve købesummen betaler Unibrew i langt overvejende grad med egne aktier, og prisen for Hansa Borg er dermed faldet i perioden, hvor Unibrew-aktien også er blevet mindre værd.

Unibrew lægger blot 10 pct. af købesummen kontant svarende til 231 mio. norske kr., eller 171 mio. kr. Resten betales med 2.194.257 aktier i Unibrew, heraf 1,4 mio. nye aktier, mens resten tages fra bryggeriets beholdning af egne aktier.

Baseret på den nuværende aktiekurs på omkring 580 kr. kan den samlede værdi af hele Hansa Borg dermed beregnes til 2,6 mia. norske kr., eller 1,9 mia. kr. Det beløb er inklusive gæld, og svarer til 12,4 gange den normaliserede EBITDA-indtjening i det norske bryggeri.

Handelen betyder dermed, at Unibrew skal revurdere værdien af de 25 pct. af aktierne, bryggeriet allerede ejede i Hansa Borg, hvilket vil give en ekstraordinær skattefri indtægt i 2022 på omkring 0,4 mia. kr., som vil blive bogført under finansposterne.

De nye aktier, som Unibrew betaler med, svarer til 2,87 pct. af aktiekapitalen, og de får første handelsdag på børsen i København den 31. maj.

.\\˙ MarketWire