Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Begrænsede fald fra start før Fed-referat

25/5 15:45

De amerikanske aktiemarkeder falder tilbage fra start, efter at den kinesiske premierminister er kommet med bekymrende meldinger om den kinesiske økonomi.

Dermed fortsætter faldene fra tirsdag, hvor navnlig teknologisektoren blev sendt gevaldigt ned.

Stemningen på markederne fik et nøk nedad, da den kinesiske premierminister, Li Keqiang, ifølge Bloomberg News onsdag har udtalt, at Kinas økonomiske problemer i visse aspekter er værre nu, end da coronapandemien for alvor ramte landet i 2020.

Det brede S&P 500-indeks falder 0,4 pct. fra start, mens Dow Jones åbner med et fald på 0,5 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks, der fik en på hatten tirsdag, falder fra start 0,4 pct.

Markedsdeltagerne kan senere på handelsdagen se frem til offentliggørelsen af referatet fra seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De seneste uger har flere chefer fra centralbanken talt for muligheden for renteløft på 75 basispoint på de kommende møder for at få bugt med inflationen. Det vil også blive et fokuspunkt i onsdagens referat.

NORDSTROM STIGER EFTER STÆRKT REGNSKAB

Det amerikanske luksusvarehus Nordstrom trodsede tirsdag resten af detailbranchen og opjusterede forventningerne til året.

Selskabet venter nu en omsætningsvækst på 6-8 pct. mod tidligere ventet 5-7 pct.

Samtidig ventes ebitda-marginen at lande på 5,8-6,2 pct. mod tidligere 5,6-6 pct., mens det justerede resultatet per aktie ses lande på 3,20-3,50 dollar. Her ventede kæden tidligere 3,15-3,50 dollar.

Det er det stik modsatte af, hvad en række mere lavprisprægede kæder har gjort. Blandt andet har Target og Walmart meldt om faldende forbrug og stigende omkostninger, men det venter Nordstrom tilsyneladende ikke rammer luksussegmentet i samme grad.

Aktien steg efterfølgende mere end 9 pct. i eftermarkedet.

Nordstrom mister dog lidt momentum ved åbningen og stiger 1,7 pct.

REVANCHE TIL SOCIALE MEDIER

Det var især selskaber bag sociale medieplatforme, der fik tæv i tirsdagens handel. Det skete, da Snap - der er selskabet bag Snapchat - kom med en bekymrende udmelding om fremtidens annoncesalg.

Det spredte sig også til blandt andet Twitter og Meta.

Onsdag er der tegn på bedring. Twitter åbner med et plus på 1,6 pct., mens Meta stiger 0,7 pct.

Også Snap oplever en smule pusterum og stiger 4,7 pct. efter at være dykket hele 43,1 pct.

BURGERKÆDER BRAGER OP

Burgerkæden Wendy's, der blandt andet er kendt for sine firkantede bøffer, går voldsomt frem i formarkedet, efter at storaktionæren Trian har meddelt, at man vil undersøge muligheden for at overtage aktiemajoriteten i Wendy's.

Det skriver Bloomberg News.

Trian ejer i forvejen 11,8 pct. af aktierne i selskabet og meddelte tirsdag, at en transaktion "kan inkludere et opkøb, fusion eller konsolidering".

Ifølge Citigroup er det ingen overraskelse, da burgerkædens aktie har haltet efter konkurrenterne i flere år.

Aktien stiger 9,3 pct.

ABERCROMBIE TAGER LIDT TILBAGE

Tøjproducenten Abercrombie & Fitch fik ørerne i maskinen tirsdag, da selskabet nedjusterede forventningerne til både omsætning og marginerne i år på grund af højere end ventede udgifter til fragt og råmaterialer.

Det fik aktien til at falde hele 28,8 pct.

Onsdag tager aktien dog lidt tilbage og stiger 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire