Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Bavarian igen til tops med voldsomt udsving

25/5 17:05

Bavarian Nordic tog endnu et vildt udsving og endte i toppen af C25-indekset, efter at vaccineselskabet opjusterede forventningerne til året på baggrund af en vaccineordre.

Det skete i et relativt roligt eliteindeks, hvor udsvingene i løbet af eftermiddagen var få og små, mens markedet holdt øjnene rettet mod aftenens referat fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Markedet spejder efter Federal Reserves rentereferat og eventuelle pejlemærker i pengepolitikken. Det vigtigste er, at der ikke kommer nogen store overraskelser, lyder det fra Mads Zink, der er er chefhandler i Danske Bank.

C25-indekset lukkede med et plus på 0,2 pct. i 1636,27.

BAVARIAN TOG IGEN HOVEDROLLEN

Investorernes spotlys blev endnu en gang rettet mod Bavarian. Aktien styrtdykkede tirsdag, men endte onsdag i toppen af C25 efter en opjustering.

Selskabet modtog den første større vaccinekontrakt på koppevaccine fra et unavngivent land. Bestillingen sker med henblik på at imødekomme landets behov for vaccination af personer, der er risikogruppen for at blive smittet med abekopper på kort og mellemlangt sigt, fremgik det af en meddelelse.

Bavarian venter nu en omsætning i år på 1300-1500 mio. kr. mod tidligere 1100-1400 mio. kr., mens driftsunderskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, ventes at lande på 13-1500 mio. kr. mod et tidligere ventet underskud på 1100-1400 mio. kr.

Opjusteringen sker som følge af ordren samt blandt andet en forbedret dollarkurs, oplyste selskabet.

Aktien lukkede med et plus på 18,8 pct. i 204,40 kr.

VESTAS TRUKKET NED

Vestas i den kedelige ende af eliteindekset med et fald på 1,2 pct. til 168,06 kr.

Det skete i kølvandet af, at konkurrenten Nordex tirsdag aften nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret 2022 og dermed sluttede sig til sine branchefæller, der ligeledes er ramt af stigende råvarepriser, forsinkelser, krig i Ukraine og kinesiske nedlukninger.

Tidligere i år har både Vestas og konkurrenten Siemens Gamesa nedjusteret forventningerne.

Ifølge Mads Zink burde det ikke have den store indflydelse på Vestas-aktien, da Nordex' nedjustering i høj grad var ventet. I stedet vurderer han, at Vestas-aktien i forvejen lå højt efter de seneste dages stigninger.

Mandag og tirsdag steg aktien samlet på 8,6 pct., efter nyheden om at Siemens Energy har budt 30 mia. kr. for de aktier i Siemens Gamesa, de ikke ejer i forvejen.

I den modsatte ende gik Ørsted frem med 3,3 pct. til 787,10 kr. uden selskabsspecifikt nyt. Aktien kunne dog lukrere på en generel medvind ude i Europa til forsyningsselskaberne.

NKT MED STOR ORDRE

Uden for eliteindekset var der onsdag fokus på kabelproducenten NKT, der kunne annoncere en udvidelsesordre på Suedostlink-projektet, der er på mindre end 700 mio. euro.

Selvom det ikke ændrede ved selskabets finansielle forventninger til året, understreger ordren, at NKT er tilbage i det gode selskab, vurderer Mads Zink.

- NKT fortsætter bare med at levere og performer helt som de skal. Det er ret vigtigt, at de begynder at få de her ordre ind, og det er absolut fair, at aktien stiger på det, lyder det fra Danske Banks chefhandler.

Det sendte aktien op med 4,6 pct. til 329,20 kr.

UNIBREW OPJUSTERER EFTER OPKØB

Royal Unibrew har afsluttet opkøbet af Hansa Borg Bryggerier, og det betød en opjustering af forventningerne til omsætning og EBIT i 2022.

Unibrew ser nu en omsætning i år på 10,7-11,7 mia. kr. mod tidligere 10-11 mia. kr., og EBIT på 1,7-1,85 mia. kr. mod tidligere 1,65-1,8 mia. kr.

Det sendte aktien op med 1,6 pct. til 587 kr.

ANALYSENYT

Der var onsdag også en række analytikerjusteringer at tage bestik af.

GN fik hos Kepler Cheuvreux skåret sit kursmål for aktien til 368 kr. fra 486 kr., mens købsanbefalingen blev gentaget.

Aktien faldt 0,8 pct. til 256,10 kr.

Pandora fik sænket kursmålet til 900 kr. fra 1050 kr. af finanshuset Carnegie, der gentog anbefalingen "køb".

Pandora-aktien steg onsdag 1,7 pct. til 505,60 kr..

.\\˙ MarketWire