Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Rentefrygt aftager og aktier stiger

24/6 18:20

De amerikanske aktier stiger igen fredag, den tredje plusdag ud af fire mulige i denne afkortede handelsuge, og efter dybe kursfald de to foregående uger, lægger markedet op til en samlet stigning siden sidste fredag på mere end 5 pct.

Alle sektorer er fredag klædt i grønt, men det er de cykliske sektorer, som er mest i front, da fredagens nøgletal og udtalelser fra en af den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, direktører dæmper frygten for recession.

Teknologiaktierne vinder imidlertid også frem efter de seneste dages rentefald, da recessionsfrygten dominerede.

Det brede marked, målt på S&P 500-indekset, stiger på den baggrund kl. 12.15, lokal tid i New York, med 2,4 pct., mens Dow Jones vinder 2,1 pct., og Nasdaq går frem med 2,4 pct.

For hele ugen ligner det et plus til det brede marked på 5,8 pct., hvilket kommer i kølvandet af sidste uges minus på 5,8 pct., det største ugefald i mere end to år, og en nedtur på 5,1 pct. ugen før det.

OVERDREVEN RECESSIONFRYGT

Aktierne har vinden i ryggen fredag, efter at James Bullard, direktør i Feds distrikt i St. Louis, i en tale i Schweiz har nedtonet risikoen for en recession i USA.

- Jeg tror faktisk, vil vil klare det fint. Det er lidt for tidligt at have denne debat om sandsynligheden for recession i USA, sagde James Bullard ifølge Bloomberg News.

St. Louis-chefen understregede desuden, at han foretrækker at frontlæsse Feds stramningscyklus med større renteløft i starten. Det kan betyde, at renten kunne toppe på et lavere niveau end ellers.

Imidlertid pegede den endelige opgørelse over forbrugertilliden for juni fra University of Michigan på et lidt større fald end ventet til 50,0 fra 58,4 i maj.

- Det er klart, at den økonomiske aktivitet køler ned, hvilket også bør afkøle inflationen. Samlet er det ganske positivt, mener Luc Filip, investeringschef hos SYZ Private Banking, ifølge The Wall Street Journal.

Handelen med rentefutures peger da også på, at investorerne nu ser, at fed funds-renten vil slutte året i 3,40 pct. Tirsdag var sandsynligheden for en rente i 3,60 pct.

- Der har været et ganske kraftfuldt skifte fra en meget aggressiv fortælling om renter og inflation til en ide om en økonomisk opbremsning, kommenterer Anita Tanna, chef for aktiesalg hos Barclays, over for Financial Times.

VÆRDI I TOP

I S&P 500 stiger værdisektorerne mest fredag, da markedet nedtoner recessionsfrygten. Finansaktierne topper med et plus på 3,4 pct. Råvarer og materialer samt industri stiger også 3,1 pct. hver især.

De teknologitunge sektorer vinder imidlertid også frem med fremgang til it på 2,6 pct., til cyklisk forbrug på 2,9 pct. og til kommunikationsservice på 3,2 pct.

Det er Microsoft, som trækker mest op i markedet med et plus mandag på 2,1 pct., mens Apple også i it vinder 1,4 pct., ligesom chipkæmpen Nvidia går frem med 4,0 pct.

I kommunikationsservice løftes Alphabet med 4,0 pct., mens Meta Platform, som fredag efter sin efterhånden lange nedtur er blevet indlemmet i Russells value-indeks på grund af sin lavere prissætning i forhold til den bogførte indre værdi, vinder 6,1 pct.

I Cyklisk forbrug springer Tesla frem med 3,5 pct., mens Amazon vinder 2,1 pct.

Bankaktierne er også i hopla. Torsdag aften kom det frem, at alle 33 Wall Street-banker har bestået Feds stresstest, og det giver grønt lys for udbyttebetalinger.

Det løfter især Wells Fargo, der efter en række skandaler er pålagt restriktioner på vækst i ind- og udlån, og som derfor vinder 7,7 pct. JPMorgan Chase, USA's største bank, stiger dog også 2,8 pct.

SOLID PROGNOSE

På regnskabsfronten belønnes Fedex med et plus på 6,4 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal. Pakketransportkoncernens prognose for 2022/23-regnskabsåret om en indtjening per aktie på 22,50-24,50 dollar ligger nemlig selv i den lave ende af intervallet over analytikernes forventning på 22,36 dollar.

En endnu større højdespringer er Zendesk, som vinder 28,5 pct., da softwareselskabet er på vej til at blive overtaget af en investorgruppe for 9,5 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire