Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Rentefald katalyseret i udlandet i sigte

1/7 07:10

Der er lagt op til faldende renter fra åbningen af det danske obligationsmarked fredag, hvis den internationale udvikling slår igennem i København.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt torsdag med 8 basispoint til 3,02 pct. Og fredag morgen slog nervøsiteten igen ud i lys lue, idet den tiårige T-bondrente først droppede til 2,94 pct. på markedet i Tokyo, inden den stabiliseredes på 2,96 pct.

Det er 4 point under renteniveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede torsdag eftermiddag.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med en tendens til rentefald, skriver seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede torsdag med en rente på 1,73 svarende til 15 basispoint mindre end ved lukketid onsdag.

NØGLETAL I FOKUS

Der er stærkt interessante økonomiske nøgletal både fra USA og fra eurozonen i kalenderen fredag.

I eurozonen er det først og fremmest det månedlige forbrugerprisestimat, der tiltrækker sig opmærksomhed. Prisstigningerne estimers til at være på 8,5 pct. i juni mod en stigningstakt på 8,1 pct. i maj.

Dataene vil få stor indflydelse på Den Europæiske Centralbanks beslutninger på det kommende pengepolitiske møde.

- Fortsætter inflationen med at tiltage, vil investorerne sende renterne op på forventninger om, at ECB hæver renten med 0,50 pct.point i juli, selv om ECB klart har signaleret, at renten kun bliver hævet med 0,25 pct.point, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Der er også PMI data for industrien i eurozonen og iøvrigt også fra den hjemlige scene.

Fra USA er der sekundære tal for anlægsinvesteringer, men det er ISM-data for industri, der tager overskriften, da investorerne er meget optaget af muligheden for en amerikansk recession, hvilket kan resultere i større udsving fra effekten af ISM-indekset end normalt.

- Falder ISM-indekset mere end ventet, vil det puste yderligere til vækstbekymringerne, noterer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire.