Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic skal levere yderligere 2,5 mio. vacciner til USA -NY

1/7 16:22

Den amerikanske regering har bestilt yderligere 2,5 mio. doser af Bavarian Nordics vaccine Jynneos mod abekobber.

Det oplyser Bavarian Nordic fredag eftermiddag.

- Udbruddet af abekopper fortsætter med at udvikle sig med en hidtil uset hastighed, og vi bifalder den amerikanske regerings beslutning om at prioritere leveringen af vores vaccine for at muliggøre bredere adgang for dem, der er i risiko for infektioner, siger administrerende direktør i det danske vaccineselskab Paul Chaplin i meddelelsen.

Leverancerne vil starte i fjerde kvartal 2022 og fortsætte ind i 2023, hvor hovedparten af doserne vil blive leveret. Af samme årsag ses orden derfor "ikke have væsentlig indflydelse på selskabets forventninger til det økonomiske resultat i 2022".

- Den amerikanske regerings fremsyn til at støtte Bavarian Nordic i udviklingen af Jynneos og etableringen af produktionsinfrastrukturen har ikke kun gavnet USA, men også internationalt, idet de fleste andre regeringer ikke har været fremsynede i forhold til vurderingen af denne trussel.

- Vi er stolte af at kunne hjælpe vores partner med at løse denne vigtige opgave gennem vores mangeårige samarbejde om at udvikle og fremstille en vaccine, som kan administreres sikkert og hjælpe med at afbøde sundhedsbyrden fra abekopper, tilføjer Paul Chaplin.

Bavarian oplyser desuden, at råvaccine, der er produceret under tidligere kontrakter med BARDA - de amerikanske myndigheder - vil blive anvendt til færdigproduktion af doserne.

- Denne ordre er afgivet få uger efter en anden ordre fra BARDA på levering af 500.000 doser af vaccinen i 2022 til brug i forbindelse med det aktuelle udbrud af abekopper. Med en tidligere ordre fra BARDA i 2020 på 1,4 mio. doser vil Bavarian Nordic i alt levere 4,4 mio. doser til USA i 2022 og 2023, fremgår det.

.\\˙ MarketWire