Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Udsigt til rød uge - chip-aktier falder efter Micron-tal

1/7 18:28

Efter stigninger i sidste uge har de amerikanske aktier denne uge kurs mod en uge i rødt med fald samtlige fem handelsdage. Fredagens skuffende ISM-indeks, der var værre end ventet, trak aktierne syd på efter at de var startet med plusser. Ved middagstid amerikansk tid ligger de tre ledende indeks i rødt.

Det brede S&P 500-indeks falder med 0,1 pct. til 3789,50, Dow Jones-indekset falder 0,2 pct. til 30.717,44. Det teknologitunge Nasdaq-indeks falder ligeledes 0,2 pct. til 11.002,70 i ugen op til den forlængede weekend. Det amerikanske marked er lukket mandag, da det er nationaldag - 4. juli.

En generel frygt for nedgang i verdensøkonomien og decideret recession, har sat dagsordenen i denne uge og tynger optimismen og aktierne ned efter en positiv uge ugen før.

VÆRSTE AKTIEHALVÅR I 52 ÅR

Første halvår, der sluttede torsdag, var det dårligste første halvår siden 1970 eller i 52 år. S&P 500-indekset faldt 20,6 pct. i år, mens Nasdaq-indekset bakkende knap 30 pct.

- Første halvår var virkelig grim. Så forventningerne ville være, at vi skulle slå os ned her," Joe Saluzzi, co-manager for handel hos Themis Trading til Reuters og fortsætter.

- Folk håber, vi får et bedre andet halvår, men beviset skal komme i tallene. Det første, de vil kigge efter, er, hvor dårlig indtjeningen vil være.

MICRON STRAFFET FOR SKUFFENDE PROGNOSE

Aktien i den amerikanske chipproducent Micron Technology falder 5,4 pct. pct. til 52,31 dollar efter torsdag efter markedslukning at have leveret en skuffende prognose for fjerde kvartal.

Micron regner med en omsætning i det igangværende fjerde kvartal i intervallet 6,8-7,6 mia. dollar, mens analytikerne på Wall Street ifølge Bloomberg News regner med 9,14 mia. dollar.

Bruttomarginen ses desuden lande i 41-44 pct. og den justerede indtjening per aktie i 1,43-,83 dollar. Her lyder konsensus på respektive 47,9 pct. og 2,57 dollar per aktie.

Det dårlige nyt fra Micron sænker også andre producenter af chips, som Nvidia, Qualcomm, Intel og Advanced Micro Devices, der alle sætter sig omkring 4 pct. fredag middag.

KOHL'S HAR EN SVÆR DAG

Detailkæden Kohl's slider kursmæssigt fredag, efter at selskabets bestyrelse oven på afslutningen af en strategisk gennemgang har afvist at sælge virksomheden.

Franchise Group, ejeren af Vitamin Shoppe og Pet Supplies Plus, foreslog tidligt i juni at købe Kohl's for 60 dollar per aktie, men i denne uge blev forslaget reduceret til 53 dollar, skriver Bloomberg News.

Det seneste tilbud reflekterede ifølge Franchise Group "det nuværende miljø for finansiering og detailhandel."

Kohl's-aktien falder 21,3 pct. til 28,40 dollar.

WALGREN FALDER KUN LIDT

På regnskabsfronten faldt apotekerkæden torsdag Walgreens Boots Alliance 7,3 pct., mens faldet fredag "kun" er på 1,2 pct. til 37,47 dollar.

Tredje kvartal var egentlig bedre end ventet, men den fastholdt prognose om en lav etcifret procentuel vækst i indtjeningen i hele regnskabsåret skuffede.

KRYPTOBØRSER LØFTES AF BITCOIN-PLUS

Kryptobørsen Coinbase Global, der er noteret på Nasdaq og kollegaen Marathon Digital stiger fredag med henholdsvis 2,8 pct. til 48,32 dollar og 1,1 pct. til 5,40 dollar.

Forklaringen på stigningen er ifølge Bloomberg News en stigning i kursen på den digitale valuta, bitcoin for første gang efter fire dage med fald. Fredag middag koster bitcoin 19.338 dollar - 3,2 pct. mere end torsdag, da den faldt mere end 7 pct. Sidste søndag sluttede bitcoin i 21.392,82 dollar.

FEDEX RAMT AF SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne i USA er der fredag fokus til blandt andet pakkeselskabet Fedex, der har fået sænket anbefalingen hos tyske Berenberg til "hold" fra "køb".

Banken vurderer, at risikoen for pres på indtjeningen hos Fedex vokser, og derfor kan det være et godt tidspunkt at tage en puster for investorerne.

Fedex-aktien falder 3,3 pct. til 219,30 dollar.

.\\˙ MarketWire