Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar taber terræn op til vigtige inflationstal

9/8 14:26

Dollar er trængt marginalt i defensiven tirsdag, hvor handlerne ikke er meget for at løfte den amerikanske valuta yderligere, så længe de er usikre på størrelsen af den næste renteforhøjelse i USA.

Hidtil har markedet vaklet mellem en forhøjelse på 50 eller 75 basispoint. Renteudsigterne kan dog stå klarere allerede onsdag, hvor der offentliggøres amerikanske inflationstal for juli. De ventes at vise en årsstigning på 8,7 pct. mod 9,1 i juni.

- Jeg er lidt bekymret for inflationstallet i morgen. Markedet er blevet fanget på det forkerte ben hele året, og hvis vi får stærke kerneinflationstal, vil de sidde lige i skabet i forhold til en renteforhøjelse på 75 basispoint til september, siger valutastrateg Kenneth Broux fra Société Générale til Reuters.

Han vurderer derfor, at det vil være for tidligt at begynde at satse mod dollar, der ligger tæt på det stærkeste niveau i over 19 år.

Tirsdag trækker investorerne dog lidt i land i forhold til den amerikanske valuta og løfter euro en anelse til 1,0224 dollar fra 1,0217 dollar mandag eftermiddag.

Høje inflationstal onsdag bør dog igen kunne sende dollar på vinderkurs. Det skyldes også, at aktiemarkedet kan blive skuffet, og det er ofte til dollarens fordel, da den bruges som sikker havn, når aktiekurserne falder.

- Jeg tror, at onsdagens inflationstal vil antyde, at centralbanken ikke stopper med renteforhøjelserne (i 2023), hvilket indikerer svagere aktiemarkeder forude og vil begrænse enhver svækkelse af dollar i de kommende måneder, siger Colin Asher, seniorøkonom hos Mizuho, til Reuters.

.\\˙ MarketWire