Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Micron-nedjustering og inflationsfrygt pressede aktierne

9/8 22:07

Svage forventninger og nedjusteringer ramte vidt og bredt tirsdag, hvor særligt mikrochipsektoren tog endnu en nedjustering ilde op.

Micron Technology fulgte i fodsporene på Nvidia, mens smykkeselskabet Signet fortalte, at kunderne er ramt af den høje inflation. Netop inflationen kommer i søgelyset onsdag eftermiddag.

Spørgsmålet, investorerne stiller sig, er, om onsdagens prisrapport vil vise, at inflationen toppede i juni med 9,1 pct.

- En varmere end forventet forbrugerprisrapport vil presse markederne i denne uge. En rapport på linje kan blive taget i stiv arm, da investorerne har prissat en forhøjelse på 75 basispoint i september, skriver Lindsey Bell, markedsstrateg for Ally, ifølge Bloomberg News.

Flere usikre uger for aktiemarkederne kan ligge forude, vurderer markedsstrategen, der henviser til endnu en jobrapport, flere inflationsrapporter og Jackson Hole-centralbankmødet før næste rentemøde i september.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks endte med et fald på 1,2 pct. Det brede S&P 500-indeks tabte 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset lukkede 0,2 pct. lavere.

Microsoft var med en stigning på 0,7 pct. en af få store teknologiaktier, der endte dagen i grønt.

MICRONS NEDJUSTERING TRAK HALVLEDERSEKTOREN NED

Micron Technology dykkede 3,7 pct., efter at den amerikanske hukommelseschipproducent nedjusterede forventningerne til salget i det igangværende fjerde kvartal.

For fjerde ventes et salg i den lave ende eller under 6,8-7,6 mia. dollar mod tidligere ventet omkring 7,2 mia. dollar. Her ventede analytikerne 7,26 mia. dollar.

Det sker på grund af, at kunderne har nedskaleret deres inventarer, makroøkonomiske faktorer og en forsyningskæde i problemer.

Nedjusteringen afspejler yderligere afmatning i efterspørgsel efter hukommelseschips siden den seneste regnskabspræsentation den 30. juni, fremhæver finanshuset Keybanc.

Nedjusteringen pressede hele sektoren med fald på 4,0 pct. til Nvidia, der nedjusterede mandag, og 7,6 pct. til Applied Materials.

Energi klarede sig klart bedst blandt de 11 sektorer i S&P 500-indekset med stigninger på 1,8 pct. til Exxon Mobil og 4,0 pct. til Occidental Petroleum.

Sidstnævnte blev understøttet af nyheden om, at Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway har øget sin ejerandel i olieselskabet.

PRES PÅ NOVAVAX EFTER NEDJUSTERING

Novavax styrtdykkede 29,6 pct., efter at vaccineselskabet har sænket forventningerne til årets omsætning cirka halveret til 2-2,3 mia. dollar fra tidligere 4-5 mia. dollar.

Nedjusteringen tilskrives en lavere efterspørgsel efter selskabets vaccine mod covid-19.

DETAILSELSKABER RAMT AF SVAGE FORVENTNINGER

Skidt nyt var der også fra smykkekæden Signet, der også nedjusterede, hvilket investorerne takserede til et fald på 11,7 pct.

Signet sænkede sine forventninger til både salg og driftsresultat med henvisning til en afmatning i salget i juli, da kunderne i stigende grad er påvirket af den høje inflation.

Også modeselskabet Ralph Lauren har skuffet med sin salgsprognose for det forskudte andet kvartal, og Capri, der ejer luksusmærkerne Michael Kors, Versace og Jimmy Choo, har nedjusteret sin salgsprognose for det igangværende andet kvartal.

Ralph Lauren tabte 4,3 pct., og Capri lukkede med et minus på 4,7 pct.

Inden for forbrugsvarer dykkede Nike med 3,4 pct. efter en sænket anbefaling hos Exane.

Der var også pres på boligindretningskæden Bed Bath & Beyond efter de seneste dages heftige optur på børsen.

Aktien faldt 14,2 pct. efter en gevinst på næsten 40 pct. mandag og over 32 pct. fredag.

.\\˙ MarketWire