Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DK/Jyske Bank: Nationalbanken med mindre intervention i november

5/12 16:13

Nationalbanken har kun i mindre omfang været nødsaget til at intervenere i valutamarkedet efter en intervention for 3,7 mia. kr. med valør i november.

Det skriver Jyske Bank i et analysenotat.

- På trods af at rentespændet mellem Nationalbanken og ECB blev øget til 25 basispoint i oktober, så er der bare fortsat god efterspørgsel efter kroner, skriver Jyske Bank, der vurderer, at det fortsat vil være investorernes tilpasninger af valutaafdækning, der giver pres på kronen.

Udenlandske investorer har formentlig reduceret deres afdækning efter det store kursfald på obligationer, hvilket ifølge Jyske Bank givet kronekøb.

- En tilsvarende reaktion fra danske investorer vil så samtidig give kronesalg, medmindre at de danske investorer har ønsket en højere afdækningsgrad og derfor har forholdt sig passive, skriver Jyske Bank, der venter at Nationalbanken vil udvide rentespændet med yderligere 10 basispoint efter en intervention på 10-20 mia. kr.

Spændudvidelsen kan potentielt allerede komme i forbindelse med ECB's rentemøde den 15. december, skriver Jyske Bank, der venter et løft på 50 basispoint fra ECB og en forhøjelse på 40 basispoint fra Nationalbanken, så foliorenten når 1,65 pct.


.\\˙ MarketWire