Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Vestas og Rockwool trodser negativ start

31/1 09:16

Det danske aktiemarked har startet tirsdagen med fald trods stigninger til Rockwool og Vestas, som nyder godt af positivt analytikernyt.

Efter fem minutters handel er der fald i 18 af 25 aktier i C25-indekset, som ligger 0,3 pct. lavere i 1695,77. I resten af Europa peger aktiepilen ligeledes lidt ned fra dagens start, hvilket på forhånd da også var indikeret af future-markedet.

Usikkerhed om udfaldet af ugens store begivenheder kan være medvirkende til, at investorerne holder lidt igen.

STORE BEGIVENHEDER FORUDE

- Risikofaktorerne er mange i denne uge og inkluderer en lang række økonomiske nøgletal, vigtige indtjeningsrapporter og sidst, men ikke mindst, rentemøder i den amerikanske og europæiske centralbank på henholdsvis onsdag og torsdag, skriver Nordea om nogle af de store begivenheder, der venter forude.

Herhjemme ligger Bavarian Nordic igen i C25-bunden, efter at der mandag var skriverier om, at selskabets covid-vaccine ifølge dagbladet Børsen kan ende med at blive holdt uden for vaccineprogrammet i USA, hvor en særlig type vacciner kan blive det foretrukne valg.

Aktien er åbnet 2,0 pct. lavere i 216 kr. efter et fald på 7,8 pct. mandag.

I den anden ende af skalaen topper Vestas med et plus på 2,6 pct. til 199 kr., og Rockwool stiger 1,7 pct. til 1970,50 kr., efter at Handelsbanken har løftet anbefalingerne af de to aktier til "køb" fra "hold".

Chr. Hansen stiger desuden 0,6 pct. til 507,20 kr., efter at Carnegie har hævet anbefalingen af ingredienskoncernens aktie til "køb" fra "hold". Carnegie har i samme ombæring løftet kursmålet med 42,2 pct. til 640 kr. fra 450 kr.

MÆRSK-RIVAL MED REKORDOVERSKUD

I forhold til Mærsk er der regnskabsnyt fra det tyske containerrederi Hapag-Lloyd, som igen i 2022 nødt godt af ekstraordinært høje fragtrater og en høj efterspørgsel.

Der gives endnu ingen prognose for 2023. Den præsenteres først i forbindelse med det endelige årsregnskab den 2. marts, oplyser det tyske selskab.

Mærsks B-aktie ligger 0,5 pct. lavere i 14.700 kr.

Protesevirksomheden Össur har tirsdag morgen aflagt regnskab for fjerde kvartal og er i den forbindelse også kommet med en prognose for 2023.

Her ser selskabet en organisk vækst på 4-8 pct. og en driftsmargin (EBITDA) på 17-20 pct. før særlige poster.

Össur-aktien ligger uændret i 33,70 kr. fra start.

Matas, som stiger 0,4 pct. til 74,35 kr., meddelte tirsdag morgen endvidere, at det tirsdag åbner webbutikker i Sverige og Norge.

.\\˙ MarketWire