Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Games(top): Er aktie og hypen allerede forbi toppen?


120450 ProInvestorNEWS 16/5 2024 06:57
1
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Onsdag tog Gamestop og investorerne sig en puster. Betyder det, at hypen og aktien allerede er toppet?


Investorerne tog onsdag bestik af situationen og udviklingen
Mens de amerikanske aktieindeks satte nye rekorder, var der investorer som var travlt optaget af hvad der skete i "meme" aktie; koncentreret om udviklingen i Gamestop og AMC
Aktierne bølgede frem og tilbage; var en overgang faldet med 1/3, men endte "blot" med et tab på ca. 1/5.
Det gode og store spørgsmål er om hypen og aktierne allerede er toppet efter 3 hektiske dage?





Investorernes motivation er at tjene penge



Nogen angiver, at det drejer sig om at give Wall Street endnu en lærestreg. For langt de flestes vedkommende handler det dog slet og ret (naturligvis fristes man til at sige) om at tjene penge
Forskellen til 2020 er at der ikke længere er "gratis" penge. Renterne er steget dramatisk, og hvis investorerne lånefinansierer deres køb kan de have retningen (stigninger/fald) og finansieringsomkostninger imod sig. Jeg tænker her først og fremmest på amerikanske investorer
Der kommer ikke længere stimulanscheck" fra den amerikanske regering.
Inflationen og prisstigninger har gjort et betydeligt indhug i de private investores økonomiske formåen. Alt andet lige giver det færre "aktieindkøbsmuligheder" og det gør formentlig/sandsynligvis også, at risikovilligheden med hensyn til udsving og tid er lidt mindre.





Den daglige omsætning er stor i forhold til for 1 uge siden, men mindre end i 2021 for 3 år og 3 måneder siden
Vi er 6 måneder inde i en gylden aktieperiode, og risikovilligheden er derfor meget stor. Investorerne har friske gevinster i bagagen og det giver øget risikolyst
Har vi nået den maksimale "distributionseffekt"? Hypen har kun varet i hovedsagen 3 dage, og der kan stadig nå at ske meget. Har alle de, som kan tænkes at investere i det her fænomen hørt om det og investeret



Er aktieværdien reelt højere end for 1 uge siden?



Aktiekurserne for Gamestop, men også AMC og andre er steget, men er den reelle og underlæggende værdi reelt højere end i sidste uge? Det er de samme udfordringer som møder virksomhederne med den undtagelse, at de har mulighed for at finansiere en del af deres udfordringer til lavere kapitalomkostninger via højere aktiekurser. Her og nu er der ingen som fokuserer på den reelle og underlæggende værdi, men på samme måde som det skete for lidt mere end 3 år siden, vender virkeligheden tilbage. Efter en god fest med masser af drinks kommer der oftest tømmermænd. Investorerne køber ikke en aktie fordi den er billig, men fordi de tror den stiger i morgen, og hvad sker der når den tro ikke længere er stærkest?



Den største ubekendte er reelt ikke om virkeligheden kalder, men hvornår det sker




17/5 2024 15:51 ProInvestorNEWS 0120500



Gamestop dykker vildt: Overrasker investorer med foreløbigt regnskab og muligt aktiesalg

17/5 14:57

Træerne ser ikke ud til at vokse ind i himlen for meme-aktien Gamestop.

Efter massive stigninger mandag og tirsdag på henholdsvis 74 og 60 pct., er aktien således faldet tungt både onsdag og torsdag med 19 og 30 pct. Og nedturen fortsætter fredag i formarkedet i kølvandet af foreløbige regnskabstal, der vidner om klar tilbagegang på toplinjen. Oven i har Gamestop varslet en mulig kapitalrejsning med salg af op til 45 mio. aktier.

Det var dog formentlig hverken regnskaber og kapitalrejsninger, der blev tænkt på, da investorerne begyndte at flokkes om aktien tidligere på ugen.

Kursfesten blev startet, da profilen "Roaring Kitty", eller på dansk brølende missekat, mandag for første gang i flere år igen var aktiv på de sociale medier med et såkaldt "meme", der er sjove tegneserier eller filmstumper.

Der var tale om et billede af en gamer, der lænede sig frem, og det fik angiveligt horder af investorer til at købe Gamestop, ligesom det var tilfældet, da aktiedillen om meme-aktier blev startet for nogle år siden af netop "Roaring Kitty".

OPTUR NÆSTEN VISKET UD

Den vilde optur ugens første to børsdage er dog næsten blevet visket ud. Fredag falder Gamestop 23 pct. i formarkedet til 21,40 dollar.

Det svarer til en samlet stigning på 23 pct. i løbet af ugen, hvor aktien er svinget vildt. En overgang tirsdag ramte kursen næsten 65 dollar, eller tre gange højere end den seneste aktiekurs.

Derved ramte Gamestop kortvarigt en markedsværdi på næsten 20 mia. dollar og blev kortvarigt mere værd end den langt større elektronikkæde Best Buy, der har en markedsværdi på omkring 16 mia. dollar.

Og det er vel at mærke, selv om Best Buy omsatte for otte gange mere end Gamestop i seneste regnskabsår, og tjente 1241 mio. dollar på bundlinjen mod Gamestops knap 7 mio. dollar.

Og Gamestops første kvartal, der løb til og med 4. maj, har ikke ændret på forholdet, allerhøjest forværret det.

De foreløbige regnskabstal viser således fredag en omsætning på 872-892 mio. dollar mod ventet 1050 mio. dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News og 1237 mio. dollar i samme periode sidste år.

Og bundlinjen vil ifølge Gamestop vise et underskud på 27-37 mio. dollar mod et tab på næsten 51 mio. dollar i første kvartal af 2023/24.

Hertil kommer, at ledelsen vil forsøge at sælge op til 45 mio. nye aktier, og derved udvande de eksisterende aktionærer.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT