Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

ECB's Holzmann om renteudsigter: Den amerikanske centralbank er "gorillaen i rummet"

8/5 16:31

De pengepolitiske udsigter i Europa er til en vis grad afhængige af den amerikanske centralbank, der har afgørende indflydelse på udsvingene i dollar.

Det er meldingen fra den østrigske centralbankchef, Robert Holzmann, der også er rådsmedlem i Den Europæiske Centralbank, ECB, i et interview med det tyske erhvervsmedie Handelsblatt.

- Til en vis grad er vores data og beslutninger naturligt påvirket af den amerikanske centralbank.

- Vi opererer ikke i et vakuum. Den amerikanske centralbank er med dollaren i overført betydning "gorillaen i rummet", siger Robert Holzmann.

Billedet med gorillaen i rummet bruges om store problemer, der er meget tydelige, men som ignoreres, fordi det er mest bekvemt.

Og dollarens udsving kan da også have betydning for inflationen i eurozonen, da en styrkelse af den amerikanske valuta eksempelvis vil føre til højere benzinpriser, og derved kan medvirke til, at inflationen stiger.

Samtidig er det nuværende rentescenarie som udgangspunkt netop i dollarens favør. Således hersker der udbredte forventninger om, at ECB vil sænke sin rente på mødet den 6. juni, mens den amerikanske centralbank formentlig vil forholde sig afventende helt indtil september.

Holzmann advarer da også mod forhastede beslutninger i ECB.

- For det første skal den basale forudsætning for den første rentenedsættelse mødes, nemlig at der er høj sandsynlighed for, at vi når vores inflationsmål i midten af 2025.

- Hvis det er tilfældet i juni, vil yderligere skridt helt sikkert følge. Men jeg ser overhovedet ingen grund til, at vi skal sænke renten for meget og for hurtigt. Hvert skridt, vi tager, er afhængig af de data, der er tilgængelige. Vi vil få mange nye data og prognoser i september og december. Men det er næppe tilfældet i juli, siger Robert Holzmann.


.\\˙ MarketWire