Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Rockwool og Bavarian i fokus - vinderstime kan blive brudt

17/5 08:26

Rockwool kan efter en løftet anbefaling få positiv opmærksomhed i et ellers let negativt danske aktiemarked fredag morgen.

Overordnet er stemningen nemlig vendt til det mere negative efter hele otte plusdage på stribe for C25-indekset, der torsdag steg med 0,6 pct. til 1995,11.

Dermed er indekset nu også tæt på rekordniveauet fra november 2021 på 2020,68. Men opturen ser ud til at få en pause for nu.

I USA løb rekordfesten i hvert fald ud i sandet torsdag, hvor det brede S&P 500-indeks vendte fra en stigning til et fald, og fra morgenstunden fredag indikerer futures et fald på 0,3 pct. til det tyske DAX-indeks.

ROCKWOOL GAVNES AF LØFTET ANBEFALING

Stenuldsproducenten Rockwool kan glæde sig over en løftet anbefaling hos norske ABG Sundal Collier, der har skruet op til "køb" fra "hold".

Samtidig er kursmålet blevet sat op til 3100 kr. fra 2700 kr., viser data fra Bloomberg News.

Rockwool har desuden fået løftet sit kursmål hos amerikanske JPMorgan til 2700 kr. fra 1970 kr. Anbefalingen her er fortsat "neutral".

Rockwools B-aktie, som er steget fire handelsdage på stribe, gik torsdag frem med 1,2 pct. til 2678 kr.

Opmærksomhed er der også igen til Mærsk, som torsdag gik i vejret på en ny melding om stigninger i fragtraterne - denne gang vedrørende Drewry's World Container Index (WCI).

Mærsks B-aktie endte torsdag 3,2 pct. højere i 11.700 kr. Fredag offentliggøres den seneste måling af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der over de foregående to uger steg med 18,8 pct.

Det sendte i slutningen af sidste uge og starten af denne aktierne i de store containerrederier verden over i vejret.

BAVARIAN NORDIC I FOKUS EFTER MPOX-ADVARSEL I USA

De amerikanske myndigheder advarede onsdag mod en mere dødelig udgave af sygdommen mpox.

Samtidig forbereder myndighederne sig på en mulig stigning i smittetilfælde i USA i forbindelse med sæsonen for Pride-festivaler verden over, da flertallet af de mest udsatte grupper, herunder homoseksuelle mænd, ikke er blevet vaccineret mod sygdommen, skriver New York Times.

Bavarian-akien steg torsdag med 1,4 pct. til 173,35 kr. Det var ottende handelsdag på stribe med fremgang til aktien.

ISS, som torsdag steg 2,3 pct. til 131,60 kr., har fået løftet sit kursmål hos Jefferies til 120 kr. fra 105 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

Blandt de mindre aktier har TCM Group fået løftet sin anbefaling af svenske SEB til "køb" fra "hold", og kursmålet er sat op til 67 kr. fra 55 kr.

TCM afleverede torsdag regnskab for første kvartal.

Fredag er Parken Sport & Entertainment aktuel med regnskab for første kvartal. Torsdag led selskabets fodboldklub, FC København, et knæk i kampen om det danske mesterskab med et nederlag hjemme til FC Midtjylland.

Better Collective meddelte torsdag aften, at selskabet overtager sportsbettingmediet Aceodds, og at forventningerne til hele 2024 løftes til en omsætning på 395-425 mio. euro og et driftsoverskud på 130-140 mio. euro.

Aktien faldt torsdag 1,4 pct. til 184 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire