Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renterne kravler opad fra start efter amerikansk vending

17/5 08:49

Endelige inflationstal for april fra eurozonen vil få opmærksomhed omkring de europæiske obligationsmarkeder fredag - herunder også det danske.

Herhjemme er dagen startet med rentestigninger, efter at de amerikanske renter torsdag vendte rundt og endte med plusser i særligt den korte ende.

Men også renten på den toneangivende tiårige T-bond gik i vejret med 4 basispoint til 4,38 pct.

Herhjemme stiger renten på den toneangivende tiårige statsobligation fra start fredag med 3 basispoint til 2,48 pct. Torsdag endte renten helt uændret efter et tungt dyk på 11 basispoint onsdag.

Sidst på formiddagen præsenterer Eurostat endelige inflationstal for april fra eurozonen, og her ventes der en gentagelse af de foreløbige aflæsninger.

For kerneinflationen vil det sige 2,7 pct., mens den samlede inflation ses have ramt 2,4 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også i den foreløbige opgørelse var en inflation på netop 2,4 pct. ventet, mens kerneinflationen endte et hak højere end forudset, da økonomerne dengang havde regnet med 2,6 pct.

Fra Kina har der allerede natten til fredag dansk tid været data fra industriproduktionen og detailsalget i april.

Førstnævnte overraskede positivt med en stigning på 6,7 pct. på årsbasis, mens detailsalget skuffede klart med sin stigning på 2,3 pct. på årsbasis.

Fra USA er der en opgørelse af de ledende indikatorer i april i kalenderen til i eftermiddag.

Her venter økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News et fald på 0,3 pct. - helt tilsvarende udviklingen i marts.

.\\˙ MarketWire