Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Renten steg og udviskede ugens fald

17/5 17:02

Den tiårige rente fortsatte fredag støt opad og endte en hårsbredde fra udgangspunktet fredag i sidste uge.

Med til at skubbe renten opad var kommentarer fra ECB's Isabel Schnabel, der er medlem af centralbankens direktion, hvor hun advarede mod at sænke renten på to møder i træk.

Renten på den tiårige danske statsobligation lukkede i 2,52 pct., hvilket var 7 basispoint højere end torsdag og blot et enkelt point lavere end sidste fredag.

Fredagens rentestigning udviskede dermed mere eller mindre reaktionen fra onsdagens amerikanske inflationstal. De landede bedre end frygtet og sendte renterne ned verden over, da troen på, at den amerikanske centralbank alligevel vil sænke renten i år, tog til igen.

Der har ikke været de store nøgletal på tapetet fredag. Fra eurozonen bekræftede de endelige inflationstal for april tendensen i den foreløbige opgørelse, og fra den anden side af Atlanten kom der tal for de ledende indikatorer i april.

De ledende indikatorer, der består af ti nøgletal, i USA dalede med 0,6 pct. i april, hvilket var et større fald end ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News en tilbagegang på 0,3 pct.

I marts faldt de ledende indikatorer med 0,3 pct.

.\\˙ MarketWire