Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-rival ser omsætning og drift dykke trods uroligheder

17/5 18:10

Det store franske containerrederi CMA CGM har set både omsætning og drift dykke i første kvartal.

Konflikten i Det Røde Hav, der har fået skibe til at sejle uden om Afrika og dermed fjerne kapacitet fra flåden, har dog været med til at afbøde størrelsen på faldet.

Det fremgår af rederiets regnskab for første kvartal 2024.

Her endte omsætningen for den samlede gruppe på 11,8 mia. dollar, som var et fald fra 12,7 mia. dollar året forinden.

Driftsresultatet, EBITDA, faldt til 2,3 mia. dollar fra 3,4 mia. dollar.

- I løbet af første kvartal 2024 leverede CMA CGM Group en robust præstation. Som forventet viste starten af 2024 sig at være mere dynamisk for verdens varehandel og efterspørgslen efter fragt, hvilket hænger sammen med vedvarende geopolitiske spændinger, især i regionen ved Det Røde Hav, skriver CMA CGM i en meddelelse.

- Disse spændinger hæmmede alvorligt den den økonomiske handel i første kvartal, hvilket forårsagede et fald i den effektive ledige kapacitet i shippingsektoren og et opsving i fragtraterne sammenlignet med sidste kvartal af 2023, lyder det videre.

FRAGTER FÆRRE CONTAINERE

Ser man isoleret på shippingforretningen faldt omsætningen til 7,9 mia. dollar i første kvartal 2024 fra 8,9 mia. dollar i det tilsvarende kvartal året før.

Det er baseret på et højere antal fragtede containere. Rederiet har i første kvartal håndteret 5,6 mia. containere (TEU) mod 5,0 mia. containere i samme periode året før.

Driftsresultatet for shippingforretningen. EBITDA, endte på 2,0 mia. dollar fra 3,0 mia. dollar året før.

- Stigningen skyldes stærkere end ventet aktivitet i verdenshandlen og efterspørgsel efter fragt, som er drevet af et opsving i forbruget og genopbygning af lagre efter lavpunkterne i 2023, skriver CMA CGM.

Ligesom konkurrenterne i sektoren varsler CMA CGM dog, at raterne kan falde senere på året, efterhånden som en række nybyggede skibe bliver leveret til den globale flåde.

- Koncernen holder nøje øje med skibsfartssektorens fundamentale forhold, især effekten af fortsatte nye skibsleverancer, som rykker ved balancen mellem udbud og efterspørgsel, hvilket har indflydelse på fragtraterne. Koncernen er også fortsat fokuseret på omkostningskontrol og driftsdisciplin, lyder det i regnskabet.

.\\˙ MarketWire