Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Milliarderne øremærket til fedmemidler ruller ind - endnu en Novo-rival melder sig

18/4 13:55

Biotekselskabet Metsera er lykkedes med at rejse 290 mio. dollar, eller lige over 2 mia. kr., til udvikling af nye midler til behandling af svær overvægt.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet, der hører hjemme i New York og er stiftet så sent som i 2022 af Population Health Partners og ARCH Venture Partners.

Det store millionbeløb i dollar kommer fra professionelle investorer med fokus på sundhedssektoren, heriblandt ARCH Ventures.

Pengene skal bruges til udvikling af en stribe injektions- og tabletbaserede lægemiddelkandidater, der blandt andet bygger på GLP-1-hormonet, samme virkningsmekanisme som i Novos supersællert Wegovy.

Metsera kan med andre ord potentielt blive en konkurrent til både Novo Nordisk, men også Zealand Pharma, der også har flere fedmemidler på vej.

- Metsera er blevet opbygget i løbet af de sidste to år for at være på forkant med innovationskurven på et af de største og hurtigst voksende markeder i biofarmas historie, siger Clive Meanwell, administrerende direktør for Metsera ifølge meddelelsen.

.\\˙ MarketWire