Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal

26/4 12:04

De danske obligationsrenter fortsætter fredag ved middagstid nedad efter et hop torsdag efter skuffende amerikanske nøgletal.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er fredag 2,63 pct. Det er 4 basispoint under renten ved markedslukning torsdag.

Den endegyldige retning for renten kan dog blive afgjort i eftermiddag, når der igen fra USA offentliggøres vigtige nøgletal - denne gang i form af inflationstallet PCE-kerneprisdeflatoren. Her er ventet en afmatning til 2,7 pct. fra 2,8 pct. i marts.

Tallet følger en skuffende udvikling i det amerikanske privatforbrug i form af PCE-kerneprisindekset, der steg 3,7 pct. i første kvartal mod ventet 3,4 pct.

- Torsdagens privatforbrugsdeflator eksklusive fødevarer og energi steg betydeligt mere end ventet i første kvartal, og det gør ikke vejen til rentenedsættelser lettere for Federal Reserve, skriver investeringsspecialist Tommy Steg fra Jyske Bank i en kommentar.

Han bemærker, at der allerede er kommet privatforbrugdeflatoren for januar og februar. Udviklingen for de to måneder kan indikere en stigning på omkring 0,5 pct. i dagens privatforbrugsdeflator, hvis de ikke revideres.

- Det er tre gange så højt som Federal Reserves inflationsmålsætning. Det er dog muligt, at tallene for januar og februar bliver revideret, og det kan give et andet forløb i de tre måneder, skriver Tommy Steg.

Fredag offentliggøres endvidere det amerikanske privatforbrug, der ventes at være steget 0,6 pct. i marts fra 0,8 pct. måneden før, og den endelige opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan for april. Her er ventet en uændret aflæsning på 77,9.

.\\˙ MarketWire