Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation

26/4 15:35

Det amerikanske aktiemarked holder fast i den gode stemning ved åbning fredagen, hvor end ikke en fastholdt inflation kan slå handlerne ud af kurs.

Den gode stemning følger særdeles stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet i torsdagens eftermarked, der modsvarede en skuffelse fra Meta torsdag.

I den indledende handel stiger det brede S&P 500-indeks med 0,7 pct., Dow Jones ligger stort set uændret, mens det rentefølsomme og teknologidominerede indeks Nasdaq vinder 1,3 pct.

Den amerikanske PCE-kerneprisdeflator holdt ellers uventet niveau i marts, hvor den var 2,8 pct. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en afmatning til 2,7 pct.

- Der er både en fortælling om, at økonomien klarer sig vældig godt med høje renter, samt at inflationspresset er vedvarende, siger Bruce Kasman, der er cheføkonom i JPMorgan, til Bloomberg TV.

- Og selv om jeg ikke tror, at det er passende at bruge det som et argument for en lempelse hos Federal Reserve, tror jeg, at casen for en snarlig lempelse fra Federal Reserve er rimelig lille, fortsætter han.

MICROSOFT LØFTES AF AI

Verdens største selskab målt på markedsværdi, Microsoft, frembragte i torsdagens eftermarked et stærkt regnskab for sit forskudte tredje kvartal.

Her præsterede softwaregiganten både en bedre omsætning og en bedre justeret indtjening per aktie, end markedet havde udset sig.

Det opløftende resultat var blandt andet drevet af investeringer i kunstig intelligens - et område, hvor Microsoft nu er "i førersædet", hvis man spørger seniorporteføljeforvalter Dan Morgan fra Synovus Trust. Det siger han til Bloomberg News.

Microsoft stiger 3,4 pct.

Intel falder omvendt 9,9 pct. fra start, efter at chipproducenten fremlagde en sløj salgsprognose for andet kvartal.

Det skete i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal, hvor salget var nogenlunde som ventet og indtjeningen bedre end markedets forventninger.

ALPHABET LOVER FØRSTE UDBYTTE

Google-ejeren Alphabet modtages ligeledes positivt for sit regnskab i eftermarkedet torsdag, hvor selskabet foruden at levere bedre tal end ventet også har lovet udbytte til aktionærerne og et stort tilbagekøb af aktier.

Aktien stiger 10,4 pct.

Alphabet vil udbetale 0,20 dollar per aktie til aktionærerne og vil oveni tilbagekøbe egne aktier for op til 70 mia. dollar.

Langt størstedelen af indtægterne kom i første kvartal fra Googles indtægter fra annoncer. De bidrog samlet med 61,7 mia. dollar i kvartalet, mens konsensus i markedet var 60,2 mia. dollar.

Også Snap, der står bag det sociale medie Snapchat, har fuld fart fra start.

Aktien stiger 24,7 pct., efter at selskabet med sin kvartalsrapport i torsdagens eftermarked slog konsensus for både regnskabet i første kvartal og forventningerne til andet kvartal.

CHEVRON OG EXXON SENDES NED EFTER REGNSKAB

De amerikanske oliegiganter Chevron og Exxon Mobil har begge fredag fremlagt regnskab for første kvartal.

For Chevron var der i årets tre første måneder tale om en lidt bedre justeret indtjening per aktie, mens nettooverskuddet svandt ind med 16 pct. som følge af lavere salgsmarginaler fra raffinaderierne samt modvind i selskabets gasforretning.

Exxon præsterede i første kvartal en bedre toplinje end ventet, mens det ordinære overskud per aktie lød på 2,06 dollar. Dermed faldt det mere end ventet, da markedet havde regnet med 2,19 dollar fra 2,83 dollar per aktie i første kvartal sidste år.

Chevron falder 0,5 pct., og Exxon dykker 3,0 pct.

Det amerikanske forbrugsvarekonglomerat Colgate-Palmolive har haft en stærk start på året. Det skal give mere plads til investeringer i markedsføringer året ud.

Den stærke udvikling i første kvartal har også kastet en opjustering af forventningerne af sig, og Colgate-producenten venter nu en organisk vækst på 5-7 pct. og en vækst i nettoomsætningen på 2-5 pct.

Tidligere var der ventet 3-5 pct. og 2-5 pct.

Aktien stiger 2,5 pct.

.\\˙ MarketWire