Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal

26/4 17:06

En nedadgående retning for de danske obligationsrenter accelererede fredag eftermiddag, hvor der fra USA kom nyt indblik i udviklingen for de amerikanske forbrugerpriser.

Selv om inflationen målt på PCE-kerneprisdeflatoren uændret var 2,8 pct. mod en ventet afmatning til 2,7 pct., blev udviklingen modtaget med en vis lettelse i markedet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt fredag 7 basispoint til 2,60 pct. For hele ugen var der tale om et fald på 3 basispoint.

Tallet fulgte dog også en skuffende udvikling i det amerikanske privatforbrug torsdag i form af PCE-kerneprisindekset, der steg 3,7 pct. i første kvartal mod ventet blot 3,4 pct.

- Der er både en fortælling om, at økonomien klarer sig vældig godt med høje renter, samt at inflationspresset er vedvarende, siger Bruce Kasman, der er cheføkonom i JPMorgan, til Bloomberg TV.

- Og selv om jeg ikke tror, at det er passende at bruge det som et argument for en lempelse hos Federal Reserve, tror jeg, at casen for en snarlig lempelse fra Federal Reserve er rimelig lille, fortsætter han.

Fredag bød desuden på nyt om privatforbruget i USA, der i marts steg 0,8 pct. mod en ventet fremgang på 0,6 pct.

Dertil blev den endelige opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan fremlagt, hvor aflæsningen blev revideret ned til 77,2 fra 77,9 i den foreløbige.

.\\˙ MarketWire