Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jeres strategi


100204 Aliaz 16/1 2022 12:33
4
Oversigt

Det kunne være spændende at høre om folks forskellige strategier.
Jeg har primært handlet enkeltaktier, men overvejer at gå mere over i brede eft'er i pensionen for risikominimering og fordi beskatningen alligevel er PAL/lagerbeskatning.

For frie midler er det langsigtet ikke hensigtsmæssig med lagerbeskatning når det kan undgås. Jeg vil gerne gøre det klogt. Med det mener jeg fornuftigt i forhold til et godt langsigtet afkast til en risiko der ikke er "for høj". Jeg døjer lidt med at finde ud af om jeg vil svingtrade eller være 100% lang eller en kombi. Enkelte handler må ikke udgøre for høj risiko dvs må ikke gå for hårdt ud over det samlede afkast. Det taler for måske 80-100% lang. Måske 50-80% index eller ca 15 solide aktier der minder om index uden helt at være det. Vælges de forkerte kan det koste dyrt på det langsigtede afkast. Svære valg når området har stor interesse, men til trods for hobby skal det helst ikke koste på afkastet.

Hvad er jeres strategi og hvilke overvejelser gør I jer?



16/1 2022 13:36 a_frisk 3100205



Frie midler:
30-35 Large cap enkelt aktier som betaler udbytte og har gjort det i mange år, og den største position må ikke være mere end 5% af den samlede værdi ved anskaffelsestidspunktet.
Er langsigtet og vil som udgangspunkt ikke sælge, men kun købe.

Sektor sammensætning er pt. sådan her;
Materials 14.38%
Technology 17.22%
Consumer Non-Cyclicals 20.04%
Healthcare 5.84%
Utilities 2.42%
Energy 6.97%
Financials 6.99%
Industrials 12.94%
Telecommunication 2.35%
Business service 3.77%
Consumer Cyclicals 2.42%
Gold 4.65%
100.00%

Har et ønske om at bringe healthcare delen lidt yderlige op, ved at finde en high yielder.

P.t er det samlede udbytte ~3%

Pensionsopsparing står i indexfonde, World, Europa, DK



16/1 2022 14:19 Aliaz 1100207



Hvad afgør om du skifter ud? Kan det defineres?



19/1 2022 09:33 Darvin 4100258



Tjaa En af mine oprindelige uddannelser er såmænd i investering og finansiering fra Handelshøjskolen, hvor jeg havde Danmarks bedste undervisere mv.

Har jeg så brugt al den viden jeg fik om porteføjleopbygning, spredning, aktivklasser, betaværdi, varighed og meget meget andet. Ja i de første år af mit investeringsliv, men fandt ud af, at afkastet lå alt for tæt på markedsgennemsnittet. Over men for lidt over.

De sidste mange år har jeg konsekvent kørt en langt mere fokuseret, og derved lidt mere risikovægtet strategi. Svigtet min teoretiske viden, kan man sige. Jeg har aldrig mere end max 15 aktier, inklusive boblerne og sats, og min kerne består altid af absolut max 10 aktier, langt oftest færre end de 10. Kernen er delt op i klasser, afhængig af hvor meget jeg stoler på aktien. De få store kan således hver være på 10-15% af den samlede port (altid set på tværs af egenforvaltet pension, frie midler og selskab), men svinge afhængig af udvikling. så er der næste klasse, som størrelsesmæssigt ligger omkring de 5%, og derefter nogle på 2,5% og endelig nogle få mindre boblerne/sats. De såkaldt "sikre" kører jeg sideløbende en spekulationsstrategi på, som bl.a indebærer køb af Bull, når de dykker urimeligt. Efter min egen ydmyge vurdering, og her skeler jeg absolut til de berømte TA streger, støtte, modstand m.v. Ellers bruger jeg kun TA ved beslutninger om rette købs-/salgstidspunkt.
Jeg lader vinderne løbe, men reducerer så kraftigt, når procentandelen når det dobbelte af den oprindelige vægt. Det sidste kan være overordentlig svært at gøre, og vurderes individuelt.
Naturligvis gør jeg også i det at ommøblere/reducere/øge i forhold til konjunkturer, men går aldrig ud af markedet.

Siden jeg begyndte på denne strategi, har jeg både fået lussinger, oplevet store udsving, men det samlede resultat har i mange år slået markedet klart. Klart med tryk under klart.

MEN det kræver at man følger aktierne og markederne på daglig basis - dagligt! Det har jeg så gjort i alle årene, og vi taler om noget der ligner 30 år, selv om jeg også investerede før den tid.



TRÅDOVERSIGT