Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er Mærsk en grøn aktie ?


100209 DjengisCash 16/1 2022 15:27
Oversigt

Uden at være fanatisk, så har jeg en forkærlighed for "grønne aktier".

Men i farten kan det godt være lidt svært at holde styr på, hvad der i realiteten bidrager positivt til den grønne omstilling.

I min optik må det være slutproduktet, som må være afgørende, altså om et selskab bidrager positivt til reduktion af emissioner. Enten ved at hjælpe andre med at producere vedvarende energi, som eksempelvis Vestas, eller energieffektivisere som Rockwool. Eller også ved at ændre egen adfærd, så emissionerne begrænses eller neutraliseres.

Mærsk er et godt eksempel på den sidste kategori. Med deres målsætning om CO2-neutralitet inden 2040, så bidrager de enormt til den grønne omstilling. Investering i power2X og bestilling af skibe, der kan sejle på metanol, viser, at de mener det alvorligt.

Så Mærsk kommer på "den grønne hylde" i min portefølje, og jeg tænker, at pensionskasser og andre pengetanke snart vil kunne forsvare investeringen på samme måde, hvilket vil hjælpe på kursudviklingen i Mærsk.






16/1 2022 16:41 troldmanden 6100210



Mærsk har de rigtige intentioner, men jeg vil stadig betragte den som "kul" sort. Det er det danske firma der forurener suverænt mest.

De har heldigvis truffet en modig beslutning om at være firstmover på helt nye mortor teknologi. Men der går et par år inden de begynder at blive leveret.
Så resultatet for mig er de er meget forurenede som det ser ud dags dato. Det trækker ned. Modsat har de de rigtige planer på plads. Det trækker op så de ender mere neutralt. Men grønt vil jeg så aaaabsolut ikke kalde dem hverken i år eller næste år



16/1 2022 17:07 DjengisCash 4100211



Der er lang vej endnu, men medregner vi frasalg af Mærsk Oil og Drilling, så er de allerede kommet langt.

Varerne skal jo transporteres, og snart vil Mærsk kunne tilbyde CO2-neutral transport, godt nok i lille skala, men nok til at brande selskabet positivt.

Kursen er sat, og den er grøn.



16/1 2022 20:58 troldmanden 1100213



Man må¨jeg selv dele dem op som man vil. Men har endnu til gode at høre nogle af de store fonde placere den i det grønne segment :−)



17/1 2022 14:10 Perth 0100222



Og nu har de tilsyneladende en indtjeningskrise, hvis man ser på kursen lige nu.
Syntes ellers de opjusterede for nyligt.



TRÅDOVERSIGT