Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

International anerkendelse af resultaterne hos danske Evaxio


100467 ProInvestorNEWS 26/1 2022 15:54
0
Oversigt

Der er endnu en gang international anerkendelse af resultaterne i det danske børsnoterede selskab Evaxion Biotech, der udvikler behandlinger mod bl.a. kræft baseret på den enkelte patients eget immunsystem.

Pressemeddelelse d. 26. januar 2022


Det internationalt anerkendte tidskrift OncoImmunology har netop publiceret en artikel, som anerkender Evaxion Biotechs behandling på patienter med svære tilfælde af modermærkekræft, hvor sygdommen har bredt sig til andre dele af kroppen.


Artiklen omtaler resultaterne fra det igangværende danske forsøg på Herlev Hospital, hvor patienterne behandles med en ny immunterapi mod kræft, hvor behandlingen er unik fra patient til patient. Behandlingen er skabt på basis af Evaxions erfaring med at fremstille immunterapier baseret på kunstig intellingens.


"Artiklen i OncoImmunology indikerer, at vores nye immunterapi - EVX-01, der aktiverer patientens eget immunforsvar, er en lovende måde at behandle kræft på. De kliniske data, der er set fra denne behandling, er meget spændende. Det demonstrerer det enorme potentiale i at udvikle immunterapier med kunstig intelligens, som tilpasses den enkelte patient og som forbedrer behandlingen af patienter med modermærkekræft og andre former for kræft," siger CEO i Evaxion, Lars Wegner.



"Efter en succesfuld kapitaludvidelse i efteråret er vi i dag solidt økonomisk rustet til at igangsætte et stort australsk forsøg på omkring 100 patienter forsøg i samarbejde med det amerikanske selskab Merck Sharp & Dohme (MSD), der er et af verdens største medicinalkoncerner," siger Lars Wegner.



De australske myndigheder gav i sidste uge grønt lys til det kommende fase 2b-forsøg, hvor Evaxion og MSD vil kombinere Evaxions behandling med den standardbehandling fra MSD, der i dag bruges på patienter med modermærkekræft, der har spredt sig til andre dele af kroppen.



Den netop publicerede artikel i OncoImmunology omtaler fem patienter fra det første kliniske forsøg med samme behandling, som vil blive brugt i det australske forsøg. Forsøget viser, at Evaxions immunterapi i kombination med behandlingen fra MSD er både sikker og giver lovende resultater i behandling mod kræftceller. Data fra forsøget viser, at behandlingen, i en klinisk sammenhæng effektivt aktiverer patienternes immunforsvar til selv at bekæmpe kræft.



Forsøget understøtter potentialet i Evaxions PIONEER-platform, der er baseret på kunstig intelligens og dets evne til at fremstille den immunaktiverende behandling mod kræft korrekt. Resultaterne af forsøget viser også, at den personlige behandling, der varierer fra patient til patient, kan produceres på kort tid.


Læs artiklen i OncoImmunology her:

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/2162402X.2021.2023255




Fakta - Om Evaxion Biotech

Evaxion Biotech benytter kunstig intelligens i udviklingen af immunterapier til en række kræft- og infektiøse sygdomme. Ved hjælp af kunstig intelligens identificerer immunterapien nye og hidtil ukendte processer i kroppen, der aktiverer kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe cancer eller forebygge mod infektioner.

Evaxion Biotech har hovedkontor i Hørsholm og har i dag ca. 55 ansatte. Det blev børsnoteret på Nasdaq i USA i februar 2021.

Selskabet blev stiftet i 2008 af CBO Niels Iversen Møller og CIO Andreas Holm Mattsson.

Niels Iversen Møller er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2006 og har frem til 2008 arbejdet med kræftbehandling i bl.a. AstraZeneca. Han var CEO i Evaxion Biotech frem til august 2017.

Andreas Holm Mattsson er uddannet bioinformatiker på DTU, hvorefter han arbejdede seks år for Novo Nordisk.

CEO Lars Wegner er uddannet læge på Syddansk universitet. Han har fulgt lederuddannelser på Harvard og IMD og har erfaring fra medicinalindustrien fra Pfizer og derefter som en del af ledelsen i Bavarian Nordic. Han var medinvestor ved stiftelsen af Evaxion Biotech.



Læs børsmeddelelse på Evaxions hjemmeside:

https://evaxion-biotech.com/news-and-events/press-releases/default.aspx



Kontaktinformation

Yderligere information: Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, +45 53850770, morten@pressconnect.dk

Evaxion Biotec har en betalt digital IR aftale med ProInvestor.com




TRÅDOVERSIGT