Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Malik får ikke forsikringsselskaberne til at gå i panik


100586 ProInvestorNEWS 31/1 2022 08:16
1
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Stormen Malik kom, så og drog videre. Stormen anrettede en del skader, men de får næppe nogen væsentlig indflydelse på forsikringsselskaberne og dets aktier i dag

· "Malik" var den første større storm i en årrække. På en skala fra 1-4 hvor 4 er højest, kategoriserer Met. institut stormen som "2"

· Stormen betyder ødelæggelser. Først og fremmest vandskader

· "Malik" var mildere end frygtet, og det samlede skadesomfang vil være lille/moderat

· Til sammenligning kostede oversvømmelserne i 2011 forsikringsselskaberne i størrelsesorden 5 mia. før genforsikring. Efter genforsikring var omkostningerne små

· Det er ikke givet forsikringsselskaberne får brug for genforsikringskortet denne gang. Dertil er skaderne formentlig for små/for få

· Efter december stormen 1999, har forsikringsselskaberne ændret praksis. Alle forsikringsselskaberne har genforsikret en enkeltstående skade til maksimalt lidt mere end 100 mio. per hændelse.

· December stormen 1999 kostede eksempelvis Topdanmark tæt på et mia. beløb og forårsagede betydelig økonomisk skade

· Vinteren har indtil videre været mild, uden frost og meget "forsikringsselskabsvenlig"

· Der er stadig Corona og mange har arbejder hjemmefra. Det betyder færre indbrud.

· Uden frost er der færre biluheld, og sommerhusejerne vil formentlig, ikke komme til at melde om tøskader i større omfang. Vejret har ikke vekslet mellem frost/tø.

· Havde det ikke været for "Malik" kan 1. kvartal gå hen og blive det måske bedste forsikringskvartal i længere tid, hvis februar/marts fortsætter som januar slipper.



Forsikringsselskaber er godt dækket af

Forsikringsselskaber har lært af fortiden. En enkeltstående skade vælter ikke økonomien. Samtidig var Malik mildere end frygtet. Hvis forsikringsselskabernes aktier kommer under salgspres i dag, skyldes det i det mindste ikke weekendens storm over Danmark.



TRÅDOVERSIGT