Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Netcompany efter 50 % kurskollaps


100822 ProInvestorNEWS 7/2 2022 09:36
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Netcompany har haft betydelig aktiemedvind siden selskabet blev børsnoteret for snart 4 år siden i sommeren 2018. Det seneste år er den betydelige medvind dog blevet vendt til stiv modvind, og aktien er ganske tæt på at være halveret fra kurstoppen, som blev nået i kurs 855 sidste år. Spørgsmålet er om aktien er faldet 1)nok 2)for lidt eller 3)for meget? Her er lidt betragtninger:



· Forventningerne til indtjeningen er blevet nedjusteret de kommende år, som det fremgår af nedenstående data fra Marketscreener.com. Det er skete efter aflæggelse af et skuffende 4. kvartalsregnskab for 2 uger siden.

· I runde tal er 2022/2023 forventningerne blevet barberet med ca. 20 %. De følgende år er fulgt med, og der har været tale om en "basis"effekt, hvor udgangspunktet er blevet 1/5 lavere. De efterfølgende år, er der således ikke isoleret sket en større justering.

· Forud for regnskabet, var aktien allerede faldet de foregående måneder som en konsekvens af stigende negativ fokus på selskaber med høj prisfastsættelse ikke mindst drevet af rentestigninger og forventninger om yderligere rentestigninger.

· For Netcompany er vækstforventningerne til 2023 og 2024 vurderet på konsensusforventningerne henholdsvis 27,6 % og 20 % respektivt.

· En del af årsagen til de store vækstforventninger for 2023 er basiseffekten af at 4. kvartal 2021 har skuffet, og investorerne håber det er forbigående, og at nogle af de kontrakter i bl.a. Holland som ikke blev indgået i 2021, kommer på et senere tidspunkt.

· Rundt regnet var investorerne villige til at betale i underkanten af 40x 2023 forventningerne da aktien ramte kurstoppen i sommeren 2021. Siden fulgte aktienedturen generelt i de selskaber med den højeste prisfastsættelse. Forud for det skuffende regnskab for Q4 og en aktiekurs på 560 var P/E 25,5. Efter regnskabet og nedjusteringen handles Netcompany til ca. 24x de nye og nedjusterede forventninger for 2023.

· Nedjusteringen på 20 %, svarer nogenlunde til det kursfald, som aktien har haft siden regnskabet den 25/1.

· Nedjusteringen på kort sigt kan altså forklare hele nedturen siden Q4

Kan Netcompany genfinde vækstmelodien?



Netcompanys nedtur har været markant. Ligeså markant som opturen. Hvis Netcompany kan komme tilbage på sporet igen og overbevise investorerne om at de igen er på rette vækstspor, kan højere prisfastsættelsesmultiple komme på tale igen. I mellemtiden ømmer investorerne sig med rette over nedturen, som ikke kun skyldes lavere forventningerne, men også at investorerne generelt er villige til at betale lavere multiple ved en given indtjening. For lidt over 1 uge siden købte stifterne aktier for ca. 100 mio. På den ene side er det en markant tillidserklæring. Samtidig vidner det om, at en række investorer opfatter, at vækstcasen lidt mere varigt er så forandret, at det i det mindste i en overgangsperiode er en meget usikker oplevelse af være investeret i Netcompany. Pengene passer. Hvis væksten vender tilbage, og hvis Netcompany kan håndtere både at vækst organisk samt ved opkøb, som med Intrasoft, kan aktien for den langsigtede og risikovillige investor være blevet mere interessant de seneste måneder.

Figur 1: Kursudvikling. Netcompany 3 år

Kilde: Nordnet AB

Figur 1: Indtjeningsrevisioner, Netcompany for 2022/2023

Kilde: Marketscreener.com




TRÅDOVERSIGT