Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg: Stort Ruslandengagement er ikke lige til øllet


101082 ProInvestorNEWS 15/2 2022 08:13
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

Carlsberg aktien faldt usædvanligt meget (5,68 %) mandag. Det skyldes naturligvis uroen om Rusland/Ukraine. Her er 3 årsager til nervøsiteten

· For Carlsberg er Østeuropa og specifikt Rusland et meget stort marked. Enhver form for markedsuro, som Carlsberg ingen mulighed har for at kontrollere, giver nervøse investeringshænder. Måske husker nogen, at Carlsberg umiddelbart før finanskrisen i 2008 lavede et meget stort opkøb i Rusland, som var gældsfinansieret. Den store gæld var en meget stor udfordring under og lige efter finanskrisen.

· Hvis Rusland invaderer Ukraine, kan Vesten indføre sanktioner, men det er måske ikke det mest afgørende i forhold til Carlsberg. Der kan komme kapitalrestriktioner og det kan blive svært for Carlsberg at føre penge ind og ud af Rusland.

· Rusland producerer ikke kun masser af olie, gas og materialer. Landet er også en betydelig producent af eksempelvis hvede. Udvalgte råvarer er steget noget i pris, og mere kan følge. Carlsberg er ikke fuldt afdækket for så vidt angår råvareindkøb i 2022 og fremefter og yderligere prisstigninger vil kunne mærkes.



Figur 1: Kursudvikling i Carlsberg 2022

Kilde: Nordnet




16/2 2022 00:04 bgadk 1101121



Der er også den risiko at hvis USA konfiskerer den russiske valuta reserve, at så alle udenlandske selskaber i Rusland bliver konfiskeret uden kompensation. Gælden hænger Carlsberg dog stadig på.



TRÅDOVERSIGT