Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kraftig stigning i FFA tal


10134 torquay 6/5 2009 10:57
4
Oversigt

Dagens FFA tal er opløftende læsning, for dem der ikker familiær med FFA er det opgørelse af Forward Freight Agreements, dvs hvad der indgåes kontrakter til i fremtiden modsat BDI indekset som opgiver den seneste dags spotmarkedspriser.

Det som man kan bruge FFA til er at estimerer en forventning til udvikling i BDI, mange handler på de daglige BDI opdateringer.

Dagens FFA tal: http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

Ovenpå en pæn stingning i BDI i går (det er det tal somstår som Today på ovennævnte FFA link) på 5% og neutral udvikling i FFA tallene i sidste uge der i første omgang indikerede at den nuværende BDI stigning skulle slutte er nu aflyst og der kan forventes fortsat stigning i BDI på den korte bane - passer fint med det som vi kunne læse i Børsen i går udtalt af en af de andre danske rederier (i øvrigt en fin artikel, var vist på side 11 i gårdsdagens avisudgave).

De amerikanske rederier endte lidt forskelligt i går med alt fra mindre encifret fald til mindre encifret plusser undtaget et enkelt selskab som steg tocifret (et af de mindre på min liste).

Med et neutralt luk men svage futter pga frygt for stress testen som igen spøger med flere rygter, blandt andet at BAC skal have fat i USD 34 mia er skidt cocktail for markedet, således har Bernanke indenfor den seneste uge udtalt at det værste er overstået såfremt bankerne ikke kommer med mere dårligt nyt. BAC har dog en meget stor aktiepost i en større kinesisk bank som har vært låst, denne lock-up på aktierne udløber imidlertid i dag og med chefen for BAC's udtalelser oom at man ikke skal have yderligere kapitaltilførelse kunne meget tyde på at man sælger dele eller hele denne aktiepost mens C vurderes at konverterer lån fra staten til aktier, så måske er det ikke så skidt igen.

Vil selv sidde lidt på hugst og afventer et tilbagefald i dag til at starte på i de fleste aktier, men skulle D/S Norden blive ramt med mere end 2-3% vil jeg nok bruge lejligheden til at supplerer lidt op i min trade PF - igår fangede jeg den to gange omkring 213-213,50 med salg i 220-223.

God handelsdag.



6/5 2009 11:07 010135



tak for dine gode indlæg, Legomand og god handelsdag til dig også.



6/5 2009 11:09 torquay 010136



Ingen årsag.

Lige købt i 214,00 - var inde for at ligge handlen ind her på PI i model PF men den angav kurs som 220,00 - hvis man laver handler via model PF her på PI sker det så til forsinket kurser eller gør jeg noget forkert?

Hvis det sker til forsinket kurser er det jo let at tjene penge :o)



6/5 2009 11:11 010137



hej torquay, det er det er. Kurserne er forsinket 15 minutter. Men det er de ikke i næste af version af PI.



6/5 2009 11:36 torquay 010143



Det er helt ok - vil også bare lige chekke da jeg stadig kun er ved at lære de forskellige feauteres på PI.

Rom blev heller ikke bygget på en dag - men arbejdet hidtil her på siden må jeg erkende har sgu været godt håndværk.



6/5 2009 11:14 torquay 010138



I øvrigt i lige måde mht handelsdag... er lige før jeg tager hjem og holder fri, købte en post i Carl i går i 270,50 som jeg lagde til salg inden åbning i 283,50... den er røget... sad ellers og ærgede mig i går da jeg kun lige havde købt og så røg kursen i 266-267... nu sidder man istedet og ærger sig lidt over man ikke turde købe mere i dette ellers fornuftige selskab.

Desværrede dummede jeg mig modsat met et par poster i D/S Torm og Danske Bank på euforien og stigningerne i går... så min fortjeneste i går på D/S Norden blev ren afdækning af tab her.. så i går var lidt skod til trods for det fine trade i D/S Norden!

(ja så kan man lære at følge sine egne regler, havde ellers bestemt jeg kun måtte trade/købe D/S Norden og Carlsberg og havde holdt det i 5-6 uger indtil i forgårs hvor jeg brød med lille post i REC jeg tjente lidt på og så igen i går... nu er det tilbage til basis, kan vist bedst læse de to nævnte aktier)



6/5 2009 11:21 collersteen 010139



Hvad med oliemyggene Thorkaj? Har du opgivet dem helt som trades og ligger kun med køb-og-behold der?

Det er sjældent man ser dit navn på et skriv om de myggene....
men okay, det er heller ikke fordi der sker så skidemeget i dem pt.
Jeg tror nu snart det (igen igen igen igen igen igen...måske) bliver DNO-tid.... Rygtestrømmen må øges efterhånden som vi får arbejdet os igennem 2.kvt.



6/5 2009 11:25 010140



Ja DNO, den har jeg kun ventet på i 3 år



6/5 2009 11:35 torquay 010142



collersteen, ja jeg smed dem over i et hjørne - eller dvs at kun QEC har i dag min interesse pt mens de to andre blev solgt fra fordi jeg dels opgav troen på DNO og deres eksporttilladelse samtidig med at olieprisen på salgstidspunkt var faldet så meget jeg ikke kunne se værdien af den og NEC pga deres gæld som jeg fandt var for risikofuld da krisen for alvor begyndte at kradse.

Men skal blankt erkende at de tæsk jeg fik i oliemyggene fik mig til at søge tilbage til D/S Norden, da jeg startede mit "investeringsliv" igen i januar 2008 efter års pause var det D/S Norden jeg havde holdt øje med gennem flere år og som fik mig tilbage i markedet ovenpå deres første kraftige fald fra tinderne, jeg tradede dengang som nu dagligt D/S Norden med succes - en dag hoppede jeg imidlertid med på DNO hvor der var kommet rygter om snarlig eksporttilladelse og med det store procentuelle afkast søgte jeg videre og fandt først NEC og sidenhen QEC da nyheden om Utica Shale kom frem, tradede og gearede mig voldsomt op i de 3 aktier og havde på et tidspunkt en fortjeneste jeg i dag ikke helt fatter til trods for vi kun skal tilbage til 2. juni 2008 for at finde mit peak.. men som set før ramte grådigheden og da aktierne faldt tilbage undlod jeg at fokuserer på de vigtige ting, aktiemarkedets tilstand og olieprisen... resten er historie, et kæmpe overskud blev vendt til væsentligt underskud og det endda inden finanskrisen bragede løs igen i september!

Så selvom jeg som de fleste fik kurssmæk også på mine D/S Norden i september sidste år valgte jeg at falde tilbage på min gamle hest som jo har en bedre volumen, en fin volatilitet og en forretning jeg ikke tvivler på -det gør jeg heller ikke med QEC, men problemet er den slet ikke har samme volume mere og som et mindre selskab har en meget dårligere daglig prisfastsættelse og for mange andre forhold end bare deres forretning der kan påvirke de daglige/ugentlige kursudsving som jeg ikke kan identificerer.

Så mit fokus er på D/S Norden, men sidder da med et øje på alle tre oliemyg og hvis de igen blomstrer op er jeg uden tvivl tilbage hurtigere end nul komma fem for at tage del i den optur der så vil komme, men for nu arbejder min kapital mest i D/S Norden :o)

Hvad med dig - er du lang i oliemyggene eller trader du dem?



6/5 2009 12:36 collersteen 010149



Jeg er lidt for kylling til at handle i dem fror alvor.... for hvis nu osv.
Det bliver som regel kun til en smule supplering når der er lidt ledig kapital i porteføljen. DNO har jeg været ude af i 1-2mdr nu og det er jo gået ok. Jeg har intet misset og tilbage igen. Kunne godt finde på at øge lidt i den kommende tid.
Mht. NEC har jeg taget en af vor gamle kæpheste frem og vekslet en smule aktier til T-retter på disse niveauer...
Næsten 1:4 synes jeg er et ok bytte, selvom jeg ikke makser den ud. Det bliver som regel kun 1 aktie for 2 tegningsretter og så lidt ekstra cash til noget andet.
Og sluttelig i oliebranchen havde jeg også nogle PAR-obligationer som jeg desværre var nødt til at sælge..... lige inden PAR rettede sig. Lidt ærgeligt, men sådan er det jo. Kommer de nogensinde ned igen omkring 1-1,10 så skal jeg have nogle igen.



6/5 2009 12:46 collersteen 010150



Nu da jeg har ødelagt denne tråd med olie-/gassnak vil jeg lige tilføje at den største fare jeg pt. ser for oliemyggene er udbuds-/efterspørgselssituationen for naturgas på 2-5år sigt. Primært efterspørgsel, for udbuddet er jeg helt sikker på nok skal komme med alle de shales der er gang i pt. I store mængder og det er måske et problem, hvis ikke Obama snart får taget sig sammen og sat noget fokus på et skifte til naturgas. Men det kommer jo nok, efterhånden som BigOil får foden indenfor i shale-industrien og derefter får sat gang i lobbyarbejdet.
På 0-2års sigt tror jeg nok at priserne skal rette sig pga. de mange shut-ins og den meget lave rig-aktivitet pt. Og så gælder det om for NEC at låst en masse produktion fast til gode priser.



6/5 2009 15:43 torquay 010170



collersteen, ja jeg vil nu nok aldrig blive tilhænger af t-retterne i NEC, men på den anden side hvis de prissættes lavt nok pt er det en måde at geare gratis på med en mindre kapital og som markedet har været hvor ens kapital har kunnet bruges mange steder forstår jeg i den nuværende situation bedre tankegangen om t-retterne end da kursen lå i NOK 10 :o)

Men spændende bliver det at følge, min holdning er bare pt at andre selskaber som D/S Norden vil performe markant bedre (med undtagelse af selskabsspecifikke nyheder der hurtigt kan banke kurser op med 100+% for disse oliemyg) og derfor holder jeg mere kapital her pt og tager chancen at den kurs jeg skal betale om 12-18 mdr for NEC/QEC når økonomien formentlig er bedret en del er mindre end den fortjeneste jeg har opnået på mine D/S Norden....



TRÅDOVERSIGT