Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugekommentar- Tiden er din eneste gode ven på aktiemarkedet


101372 Helge Larsen/PI-redaktør 24/2 2022 15:55
Oversigt

Helge Larsen ser på aktiemarkederne i lyset af den aktuelle situation, hvor Putin har udvidet sin invadering i Ukraine og angrebet flere ukrainske byer. Hvad kan man gøre som aktieejer? Hvad gør Helge Larsen selv?




25/2 2022 12:33 Stroka 2101396



Hej Helge..Ser vi på kursudviklingen i flere aktier i går og i dag er det helt på sin plads, at du maner til besindighed i din kommentar. Den kom på det helt rette tidspunkt. :−)



25/2 2022 22:03 flaks 6101411



Korrekt nok at Tiden er din trofaste allierede. Men ikke helt enig i at det er din ENESTE ven. Som Swing Trader (ST) har jeg nogle flere håndtag som jeg kan trække i. Har et par gange solgt og genkøbt 30 % af mit depot. Efter devisen "Køb Billigt og Sælg Dyrt". Man kan lave mange penge på meget kort tid. MEN det kræver at man kan sit ST håndværk.Hvis man IKKE kan det, (og det er der ikke ret mange som kan), så er det mere sikkert at forholde sig passivt og vente på at Tiden hjælper dig igennem krisen.



25/2 2022 22:07 Helge Larsen/PI-redaktør 6101412



Jeg er enig flaks. Det kræver at man kan sit håndværk. Jeg taler først og fremmest til de mange som ikke kan det samme som du.



26/2 2022 14:25 DjengisCash 3101429



flaks , man bør bruge alle de alle de muligheder markedet giver en. Jeg er selv flittig ST og DT kommer også på tale på dage, som her på det sidste, hvor kursen på samme aktie kan svinge helt enormt.

Jeg praktiserer det på den måde, at jeg aldrig tømmer depotet helt for den samme aktie. På den måde misser jeg heller ikke den gevinst, som "den tålmodige investor" opnår ved at ligge langt.

Men kernen i det hele er et grundigt kendskab til aktien der investeres i, for man skal kunne kende forskel på aktier der svinger om egen akse og de faldende knive.

I øjeblikket har jeg stor glæde af Novo, Mærsk og Rockwool.

Hvilke aktier foretrækker du ST med ?




26/2 2022 23:22 flaks 2101439



Interessant at se et indlæg fra en Swing Trader. En de få som både "Tør og Kan" handle på de mange muligheder som markedet giver dig næsten hver dag. Nikker genkendende til din strategi med at opdele salget i 2 dele. Jeg gør også det samme, når jeg køber ind til depotet. Forstår ikke hvorfor der er så få som dyrker Swing Trading. Hvis du har styr på dine handelsstrategier og du er disciplineret nok til at følge dine strategier, så svarer Swing Trading til at have "Det store kørekort" til aktiemarkedet. Kan genkende dit navn. Du har været aktiv på aktiemarkedet i mange år. Ville slutte af med at ønske dig "Held og Lykke". Men da du er Swing Trader er det overflødigt. For når du eksekverer dine handler som en rutineret Swing Trader, så er "Held og Lykke" ikke nødvendigt. For en rutineret Swing Trader opnå et konstant positivt afkast, næsten uanset hvordan markedet bevæger sig.



27/2 2022 04:08 1101443



Hvordan anskuer i 2 swing traders et begreb som "value at risk" og er det noget i aktivt arbejder med i jeres succesfulde investeringsprogram? Eller holder i aldrig et swing over natten?



27/2 2022 22:47 DjengisCash 1101460



LLi, jeg ser ikke mig selv kun som svingtrader, jeg ser det som et vigtigt supplement til langsigtet fundamental strategi.

Value at risk er naturligvis noget noget jeg arbejder med, da jeg naturligvis vil beskytte mine værdier. Lad mig side det på den måde:

Stop Loss er ikke noget jeg bruger, det er noget jeg straffer andre for at gøre

Vedhæftede kursgraf over Novo viser 4 gode muligheder for sving på en måned, alternativt 4 muligheder for tab på Stop Loss, vælg selv, hvad der giver bedst mening.

ST bruger jeg normalt med tidshorisont dage eller uger.

ST Swing Trading




27/2 2022 23:21 007 1101463



Hej Djengis, hvordan anvender du VaR. og hvilken type anvender du?

Du skriver "langsigtet fundamental strategi", hvad betyder det?




28/2 2022 11:56 DjengisCash 0101497



007, jeg identificerer og værdisætter betydende variabler for et selskab. Ikke noget, der er opsat i et regneark jeg skal konsulterer før køb/salg. Det er alene vejledende, da listen over variabler aldrig bliver udtømmende, ligesom værdisætningen af variablen hele tiden ændrer sig.

En tur i Føtex er en beslutningsrejse med 5.000 variabler, dette eksempel bare for at anskueliggøre, at teorier og metoder altid er en kraftig forsimpling af virkeligheden.

Det det andet spørgsmål: Du bør læse Helge Larsens "Den tålmodige investor", som jeg tænker beskriver begrebet godt.



28/2 2022 20:03 007 0101514



Djengis, Jeg var interesseret i hvilken type VaR. metode du anvendte... varians-kovarians, historisk eller måske CVaR, men jeg kan forstå på dit skriv det anvender du alligevel ikke.



28/2 2022 20:34 DjengisCash 3101515



Korrekt forstået, min tilgang et ikke specielt akademisk og jeg arbejder heller ikke i en bank eller i et forsikringsselskab



28/2 2022 23:57 1101516



Jeg er heller ikke gået statistikkens vej, men bruger min sunde fornuft og erfaring, når jeg vurderer risiko.

Derfor erkender jeg også, at jeg ikke kan redegøre for om, jeg eksempelvis med mine swing-handel, kan dokumentere, at jeg har fået et ekstra afkast på investeringen, eller jeg har fået et ekstra afkast på, at påtage mig øget risiko.

Så nøje er mine "egne" beregninger ikke og jeg ved, at man ofte finder anledning til, at konkludere i henhold til det ønskede resultat, hvis man ikke passer på og finder årssagsforklaringen. Ellers bliver det hurtigt den simple konklusion om, at man har været god til, at investere der netop forklarer afkastet - da de fleste hellere vil sige det frem for, at man altså øgede risikoen for, at hive de ekstra penge i land.



27/2 2022 23:19 flaks 1101462



Mange daytradere lukker deres positioner enten inden børsluk, eller fredag eftermiddag.En Swing Trader holder sin position så længe pilen går op. Det kan være uger, måned(er) eller dage. De mange handler med relativt små gevinster, giver i sig selv en minimering samt udjævning af risikoen. I modsætning til DjengisCash bruger jeg Stop Loss. Men jeg har et regelsæt som styrer både Frasalg og Tilkøb. DET giver mig en ekstra profit. Swing Trading er kun en overskrift. Hver enkelt af de halvprofessionelle Swing Tradere har sine egne regler. Det som tæller er at du opnår et noget HØJERE afkast end markedet.



28/2 2022 00:31 1101466



Mit spørgsmål omkring VaR var ment som en katalysator til debat, at det ekstra afkast også kommer med en ekstra risiko, og så kan man starte en ny diskussion om, den ekstra risiko står mål med det ekstra afkast.

Jeg handler selv, dog meget begrænset på større swing og kan ikke entydigt fortælle om jeg har fået større afkast ved, at investere på swing eller om jeg har fået større afkast fordi jeg har taget øget risiko.

På bunden har jeg tjent flere penge, men jeg har en fæl mistanke om, at min risikoeksponering tager "æren" for øget afkast.



28/2 2022 01:06 flaks 2101481



Risk/Reward overvejelser bør altid være med når du overvejer en handel. Hvordan denne overvejelse sker er meget individuelt. Jeg ser Swing Trading som en "Low Risk" handelsmetode. I mit tilfælde har jeg valgt at følge en defensiv strategi. Som aktiespekulant kan du vælge at gå efter: A) Maksimal gevinst (= høj risiko). ELLER B) Minimering af risiko. MIN strategi er baseret på at vægte "B) Minimering af risiko" som mit primære mål. Erfaring har vist mig at denne strategi PARADOKSALT NOK giver mig det højeste afkast på den lange bane. Forklaringen er enkel: Antallet af tabspositioner bliver minimeret -> Derfor et højere afkast.



28/2 2022 03:55 1101482



Hvis jeg skal sætte ord på min egen strategi, som hverken er option A eller B, er det følgende - "maksimalt afkast med minimal risiko"

Altså en investering, der under hensyntagende til risikominimering, skal det give det maksimale afkast.

Bemærker ofte, at årets højdespringere i diverse aktie-invest konkurrencer har ramt en eller anden high risk investering lige i røven. Dvs. enten max'er de afkastet eller også bliver de rundbarberet og mange vil aldrig investere sådan for rigtige penge. Så risk reward er naturligvis et element der skal betragtes, men også et element som markedet i stort omfang vil balancere i sin værdiansættelse forudsat, at der er effektivitet - så det er mere et spørgsmål om risikoen kan accepteres - eller, det bør være spørgsmålet frem for om risk reward balancerer.

Jeg vil hellere gå glip af en mulig gevinst ved, at forkaste en risiko frem for, at øge min risiko for, at opnå en sandsynlighed for en større gevinst.

Jeg er alt overvejende investeret i udlejningsejendomme og begrænset i aktiemarkedet med 10-20 % af mine aktiver i aktier, og jeg vil formentligt, altid vælge 5 % afkast på 5 % risiko frem for 10 % afkast på 10 % risiko.









28/2 2022 00:39 DjengisCash 1101474



Præcisering, jeg bruger ikke automatisk Stop Loss, men sælger gerne med tab, hvis casen er fejlbedømt:−)



TRÅDOVERSIGT