Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Grøn energi: Greta Thunberg er en større trussel for Putin


101404 Urban 25/2 2022 15:41
Oversigt

Rusland står over for større trussel fra Greta Thunberg end vestlige sanktioner.

At reducere Europas afhængighed af russiske fossile brændstoffer, som miljøforkæmperen har foreslået, er stærkere end økonomiske sanktioner, hævder eksperter.

https://www.independent.co.uk/news/business/news/russia-ukraine-energy-europe-sanctions-b2023180.html



25/2 2022 17:43 DjengisCash 8101407



Der bliver rift om "de grønne sikkerhedspolitiske selskaber"

Det er tydeligt, at Putin smeder nu han har magtmidlet "jeg kan lukke
helt af for energiforsyningen til EU"

Han har sgu luret, at de demokratiske tøsedrenge frygter en frysende befolkning mere, end invasionen i Ukraine.



26/2 2022 03:42 Svinnius 6101422



Desværre har Greta bevægelsen fået os i denne situation til at starte med. Udfasning af kul og kernekraft før vi har erstatninger har ført os her. Vi er nu dybt afhængige af russiske råstoffer, vi har outsourcet al produktion til asien, mens vi sidder tilbage med diverse firmaer der producere virtuelle produkter. Min tilgang til de næste par års investeringer er råvare, olie, kobber, kul, aluminium, uran, hvede ect. Der er mangel på stort set alt.
Populistiske politikere har foræret Rusland og Kina serven.



26/2 2022 05:16 PMPirate2 6101425



En stor del af mine investeringer er de senere år blevet flyttet over i råvarer. Og det er mildt sagt en god investering i øjeblikket. Men jeg har stadig mange penge investeret i aktier.

Man kan måske kalde mig naiv, men jeg foretrækker at investere i aktier der gør godt for miljøet, og ikke bidrager til død og ødelæggelse (som f.eks. våbenproducenter).

Heldigvis investerer jeg især i enkeltaktier, og undersøger hver enkelt virksomhed grundigt før jeg investerer. Og her har jeg fundet ud af noget der faktisk er lidt uhyggeligt:

De fleste virksomheder der kalder sig grønne (har fået "ESG" stemplet) er faktisk værre på dette område end andre. De fleste af dem er reelt mere skadelige for miljøet end gennemsnittet af virksomheder, og en del har underleverandører der skader miljøet.

Her vil jeg især pege på kraftværker der udleder store mængder CO2. Kyoto-aftalen havde den fejl, at afbrænding af biomasse ikke regnes som udledning af CO2. Men det er let og billigt for et kraftværk at omstille fra at brænde kul eller olie til at brænde træ, så det har rigtigt mange kraftværker gjort. For så kan de kalde sig grønne, selvom de stadig udleder lige så meget CO2.

Det betyder, at der i øjeblikket fældes store mængder skov for at give brændstof til disse kraftværker. Men netop verdens skove er med til at suge CO2 ud af atmosphæren. Skovene fældes især der, hvor det er økonomisk bedst, og det er i lande som Canada, hvor der ikke er krav om, at den fældede skov genplantes.

Så disse såkaldt "grønne" kraftværker udleder ikke alene lige så meget CO2 som tidligere. De bidrager også til, at den del af vores miljø der bidrager mest til at reducere CO2-indholdet i atmosphæren - vores skove - bliver reduceret.



26/2 2022 10:19 Urban 1101427






28/2 2022 19:13 mccarthy 0101510



Lad os holde Os nede til noget fakta. Merkel, hende der forærede Erdogan nøglerne til Europas porte, "wir shaffen das", lavede også en energi- og sikkerhedspolitik som sjældent er set magen til naiv. Trump, i embede som U.S.A.s præsident tillod sig at påpege dette ved Europa besøget. Himmelvendte øjne, udskammende pegende fingre mod Trump og en usmaglig smædekampagne efterfølgende mod samme person.
Ja, nu er Vi der hvor regningem falder. Trump og U.S.A. havde ret, Merkel og EU havde uret og EUs borgere betaler nu regningen der tillader, at Putin invaderer Ukraine. Uden pende, ingen krig.
Ja, det er jo en anden og rigtere version af hvad, som skete og som evendeligt vil gentage sig i al Europæisk fremtid, men Vi læres jo at leve med Mette.
Pas på derude.



TRÅDOVERSIGT