Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der en ny contango på vej for tankerrederier?


101458 Henrikhot 27/2 2022 21:43
Oversigt

Med den nye verdensorden og boykot af Rusland, synes jeg at se en ny tanker contango.
Tankrater for aframax og suezmax er eksploderet her i fredags (70.000/40.000 $/dag) og jeg er spændt på, hvordan den udvikler sig her mandag.
Med boykot af Rusland skal EU/USA til at finde olie længere væk og dermed længere transporttid, med et stadig færre antal skibe af den type på markedet.
Udsigten til en åbning for Iransk Olie (forhandlinger igang), vil sætte gang i skrotning af gamle skibe som ellers bliver brugt ulovligt.
Tankertesen om mere olieproduktion og scrapping af gamle skibe er stadig intakt så tankraterne forventes at stige også uden den sørgelige krig Putin har startet.
Skrotstål ligger på 560$/ton pt., hvilket gør det atraktivt at skrotte, frem for at sende skibene igennem meget dyre syn ved 15-20 års alderen.
Jeg tænker at tankrater på andre skibs typer også vil stige med tiden.
TNK, NAT har kun Aframax i deres flåde, FRO og EURN har rigtig mange af den type skibe.

Hvordan går det med OPEC+ mødet i næste uge, vil de hæve olieproduktionen?

Jeg har selv aktier i #FRO, #EURN, #TRMD, #STNG, #DHT28/2 2022 09:36 Pansen 4101489Der er mange risici i spil og muligheder for at tankskibsselskaber kan komme til at være en af de undtagelsesvise gode investeringer i en overgangsperiode er tilstede. Gode input:−). Mon ikke det er noget som Hansen (mig selv) og Larsen kommer ind på i denne uges afsnit af investeringspodcasten?

PS: NAT (Nordic American Tankers) har ingen Aframax skibe. De har udelukkende Suezmax

Hilsen
Per(Nordnet)28/2 2022 15:51 Henrikhot 0101506Torm stiger meget i dag. Podukttanksskibe. Skyldes det lukningen af det russiske luftrum? Fly der skal østover skal flyve en stor omvej, og dermed mere brændstofforbrug for fly. Eller er det synergieffekt fra crude oil?28/2 2022 18:34 DjengisCash 2101509Det skyldes, at der er købere på Børsen, der byder aktien op :−)

Spøg til side, nok i forventning om afledte effekter, meget bredt betragtet, ved import af energi til substituering af russisk gas.28/2 2022 19:14 Henrikhot 1101511Igen stærkt stigende tankrater i dag
https://twitter.com/jhannisdahl/status/1498329861181652995?s=21
VLCC er også begyndt at røre på sig.
https://app.tankersinternational.com/

EURN, FRO, NAT, TNK, TNK NAT FRO EURN DHT STRN
1/3 2022 00:13 Enkommentar1 4101517Jeg har fuldt tank markedet i en del år og har en stor post i International Seaways som har en blanding af råtank og produkttank samt en del mere i Tsakos som har ca. 70 tank skibe som er en blanding af de forskellige typer herunder både produkt, rå tank samt tre LNG skibe. Ud fra de oplysninger jeg løbende har modtaget fra disse selskaber samt lyttet på web-cast fra en række af alle de andre rederier er mit indtryk følgende:
1. Lagerne af olie er historisk lave rundt omkring i verden.
2. OPEC forsøger at holde disse lager ned og dermed prisen oppe ved at begrænset vækst i produktionen
3. Der er skrottet en del tankskibe og flere vil komme til pga. mange er blevet for gamle og for dyre at vedligeholde samt stålpriserne er meget høje
4. Bestilling af nye skibe er på et historisk lavet niveau.
5. På Produkttank er der blevet lukket en del raffinaderi er i f.eks. Australien der betyder der skal sejles meget mere produkt som f.eks. Scorpio Tankers skulle få glæde af men også de to jeg har nævnt.
6. Selv om verden er igang med omstillingen vil forbruge på olien stadig stige i en årrække og dermed behov for olieproduktion og transport.

Også har vi lige Rusland som er blevet tosset i hoved med deres angreb - dette har vi set påvirker tank i opadretgående retning. Kik her Tsakos liste over skibe ligende vil kunne findes på alle rederierne.

Årsagen til min investering i Tsakos er at de har en blanding af skibe på faste kontrakter, kontrakter med overskudsdeling samt spot - sluttelig en meget sund balance / egenkapital.

Men jeg erkender blank der har kursmæssigt gjort det dårligt i for mange år - Men jeg tror markedet vil være med dem og andre tank rederier nu og de kommende par år.

https://www.tenn.gr/wp-content/uploads/2021/12/tsakosdatakit113021.pdf1/3 2022 07:50 Helge Larsen/PI-redaktør 2101519Jeg har pt. Frontline og Okeanis. De har begge steget pænt den seneste tid efter at have hængt i bremsen i lang tid.1/3 2022 14:26 Svinnius 2101526Et par ekstra punkter til tesen Enkommentar1
7: hvis du bestiller nye skibe er det nærmest umuligt at få levering før 2025
8: Iran aftale vil tvinge skyggeflåden der tæller over 100 gamle skibe til formentlig at blive scrappet
9: miljøregler indfases fra 2023 der vil tvinge den overordnede flåde til at sætte farten ned

Krige/katastrofer/disruptions er ofte positive for shipping branchen på en sørgelig baggrund

Min tilgang er moderne flåder, hvor bestyrelsen ikke skal bruge pengene på nye skibe

Okeanis er min klart største beholdning, klart mål om at betale dividender og ikke købe skibe

Hunter forventer jeg bliver solgt til frontline på et tidspunkt når bullmarkedet for alvor kommer op at køre. De har top moderne skibe som både Euronav og Frontline har vist interesse for over de sidste 2 år.TRÅDOVERSIGT