Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Utroligt! - DRYS vs D/S Norden


10223 torquay 7/5 2009 02:06
8
Oversigt

Ifølge såvel Yahoo Finance som Google Finance opgøres markedsværdien af DRYS baseret på ca 154 mio aktier i omløb, den 16. april 2009 afsluttede DRYS en kapital udvidelse der bibragte dem et beløb på $500 mio der var nødvendig for overlevelse grundet deres væsentlige gæld - i den meddelelse der fulgte fra DRYS blev det noteret at der nu var ca 184,8 mio akter....

Link: http://www.marketwire.com/press-release/Dryships-Inc-NASDAQ-DRYS-975803.html

Det er jo ikke en helt uvæsentlig forskel. Det der er endnu mere utroligt set i min optik er at D/S Norden anses for at være verdens største tørlast rederi, nuvel de har reduceret flåden kraftigt så pt er det muligvis ikke på antal skibe - men rent finansielt er de uden tvivl en mastadont med en samlet netto likvid beholdning der er positve med adskille mia mod tilsvarende ofte store mia gæld hos deres nærmeste konkurrenter.

D/S Norden har udstedt 44,6 mio aktier - heraf ejer de selv ca 2,6 mio aktier og derfor skal markedsværdien retteligt opgøres med baggrund i de tilbageværende ca 42 mio aktier - med dagens lukkekurs giver det en markedsværdi på ca DKK 9,7 mia.

Kigger man så på DRYS og opgør markedsværdi på luk i dag ($10,70), og dollarkurs i dag (5,59) og det oplyste antal aktier fra selskabet selv er DRYS markedsværdi DKK 11,1 mia! bruger man antal aktier fra Yahoo/Google er markedsværdien DKK 9,2 mia.

Igen, de har Ocean Rig selskabet (nu Primelead) indenfor deepwater og de har ligesom D/S Norden solgt størsteparten af deres tilgængelige kendte skibsdage (DRYS 65%, D/S Norden 101%) på lange kontrakter (ligesom Primelead har indgået kontrakter), pengene fra emissionen har da også nedbragt deres gæld... men de er stadig et selskab med nettogæld på 13 mia jvf Q1 balancen (se: http://www.capitallink.com/ppress/ppressfile/23406845/drys043009.pdf) og en bogført egenkpital på ca DKK 9,2 mia. Selskabet havde et Q1 underskud på ca DKK 0,6 mia..

D/S Norden havde til sammenligning 31.12.08 netto likvider/tilgodehavender på ca DKK 4 mia og en egenkapital på ca DKK 9,5 mia. Siden årsskiftet er der brugt ca DKK 0,6 mia på opkøb af egne aktier og ca DKK 0,5 mia på udbytte, modsat har man haft et endnu ukendt overskud (vi får resultat 26. maj 2009 for Q1) med et forventet helårsoverskud på mellem DKK 0,6-1,8 mia.

Status pt er at DRYS værdisættes til en I/V på ca 1,21 mod D/S Nordens beregnet (ved EK 8,8 mia korrigeret) på ca 1,10.

D/S Norden har nettolikvider på anslået DKK 3,0-3,5 mia mod en nettogæld hos DRYS på DKK 13 mia.

D/S Norden kører forventeligt med overskud, DRYS med underskud for Q1.

D/S Norden har afdækket tørlast 100%, DRYS havde 65%.

Udover Primelead som jeg har lidt svært ved at vurderer, selskabet har været værdisat højt af DRYS ledelsen så sent som i oktober, selskabet har skullet udskilles og gives til aktionærerne i DRYS i form af aktier i dette udskilte selskab som udbytte i Q1 uden det skete og DRYS er generelt et selskab med en ledelse der kun består af 2 personer, direktøren og storaktionæren med mange personlige sammenblandinger af interesser mellem DRYS og egne selskaber, så derfor bliver det lidt broget hvad værdien er - men baseret på tidligere udmelding i oktober og en forventelig reduktion af værdien pga krisen på 50% kan Primelead forklare ca 25-30% af den nuværende værdi, men selv 70-75% af nuværnede markedsværdi synes af meget sammenlignet med D/S Norden taget risiciene og de store gældsposter i betragtning (som dog skal ses i det lys at DRYS i større stil ejer deres skibe mens D/S Norden i større stil lejer, dermed har DRYS lavere omkostninger normalt - men mindre fleksibilitet).

Mit 12 mdr kursmål efter GF i år var 250... med dagens stigning er vi kommet tæt der på og med de pæne stigninger i flere tørlast rederier i USA igen i aften, dagens flotte FFA tal fulgt op af lige så flotte BDI tal kan det mål jo hurtigt nåes hvis markedet fortsætter deres nuværende positiv udvikling lidt endnu - morgendagens stress test offentliggørelse kan reelt set tænde lidt yderligere op hvis flere af rygterne der har floreret manes til jorden, men kan selvsagt også vende markedet nedad.

Personligt vil jeg begynde at kigge på et godt salgstidspunkt for en reduktion af min lange PF i D/S Norden ved brud af 250, hvis volumen og stigningen fortsætter er der ingen grund til at trykke på salgsknappen, men hvis FFA/BDI eller markeder vender nedad vil jeg reducerer - sælge det hele sker ikke for selvom mit 12 mdrs kursmål måtte blive nået tidligere end ventet har jeg et 24 mdrs kursmål på 350 samt en respekt for at markedet sjældent gør som jeg siger/ønsker - men en vis reduktion vil ske med henblik på tilbagekøb ved en kommende korrektion.




7/5 2009 02:09 CharlesPonzi 010225



Køb JIN på Oslo børsen.
Så får du værdi for pengene, det gør du ikke i DNORD.



7/5 2009 10:47 torquay 010234



CharlesPonzi, synes du ikke det udsagn kræver en uddybning?

Hvornår får man værdi og hvornår får man ikke? Hvorfor tror du der er mere værdi i JIN som jo er et langt mindre selskab omend de som et af de få selskaber som D/S Norden har en fornuftig balance??

Det vil være rart med lidt substans :o)



7/5 2009 13:20 Helme5 010240



Fint indlæg torquay - igen, igen.

Selv har jeg atter taget gevinsten - lidt for hurtigt, mon ikke der vil blive noget sivning efter den volsomme stigning de sidste par uger.

Norden ser godt ud også på længere sigt, og hvis vi er heldige kan vi
samle op i 210/215 og herfra tage næste tur opad :o)


Jin er et ok selskab.
De har PT 24 skibe og 24 bestilte

Tredobling af oms. fra 2006 til 2008.

EPS i 2006 0,58$ i 2008 2,84 - dog var 2008 med de høje rater en del af året.

Regnskabet ser ok ud, god EK, minimal og sikret gæld - kan være jeg skal gennemgå denne lidt nærmere.





7/5 2009 13:30 collersteen 010242



T, har du kigget på Navios Maritime Partners?
Et relativt lille græsk drybulk partnership noteret i USA, men de handler pt. med 16% udbytte p.a. og alle skibe er beskæftiget de næste 4år på kontrakter som er forsikret hos et EU agency med AA-rating....

Og så har de lige lukket 3,5mio units i en emission til 10,32.
De handlede til 9,5-9,8 igår.
Pengene skal bruges til bl.a. bruges til fleet expansion såvidt jeg læste.

Men okay, de handler så også til 2 x indre værdi ca.
Jeg har dog ikke lige undersøgt skibenes reelle værdi ift. den bogførte.

I 1.kvt. regnskabet kan du lidt nede se hvilke rater skibene er beskæftiget til de næste par år.

http://navios-mlp.irwebpage.com/news_display.html?relid=2009-05-05

Stigningspotentialet er nok ikke alt for vildt fremover ift. de andre større og mere gearede drybulks, men man kan jo ikke få både lavrisiko og højt sikkert afkast....

Fcras startede også en lille tråd om 1.kvt. i US-forummet.


Blot lidt inspiration. Jeg har ikke selv aktier... endnu.



TRÅDOVERSIGT