Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN Store Nord: Er der noget at glæde sig til?


102495 ProInvestorNEWS 29/3 2022 07:45
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

GN Store Nord aktien steg med 7 % efter at HP annoncerede køb af Plantronics. Spørgsmålet er om stigningen kortsigtet var berettiget?


GN Store Nord aktien steg med 7 % i går
Det skete efter det blev annonceret, at HP vil købe Plantronics - head set konkurrent til GN for 40 USD kontant
Budprisen var 50%+ i forhold til aktiekursen før annonceringen
HP er i dag ikke aktive inden for head set eller videokonference. På den måde bliver der ikke tilført yderligere konkurrence til sektoren.
På den anden side er HP leverandør til "entreprise" segmentet. Her vil HP/Plantronics tilsammen blive stærkere på distributionssiden
Plantronics er efter opkøbet af Polycom i 2018 blevet væsentlig styrket inden for videokonferencer
Det er et marked, som har været i vækst siden og under corona og som også vil være det i fremtiden med mere distancearbejde
Plantronics er headset og videoconference. GN Store Nord er nok på vej til at brede sig ud over headsets, men Plantronics er foran.
Schweiziske Logitech var angiveligt interesseret i at købe Plantronics og i konkrete forhandlinger i 2018, men fik, angiveligt, kolde fødder på grund af den gæld, som Plantronics fik med som betaling for Polycom.





GN Store Nord med egne udfordringer

I sidste uge gav GN Store Nord en "meet-the-management" strategiopdatering. Aktien faldt af 2 årsager. Dels blev det formentlig indikeret, at Q1 kunne være svagt og dels skal investorerne helt frem til 2024, før indtjeningen igen vil være tilfredsstillende med 20%+ EBITA margin i GN Hearing. På kort sigt er der mange variable og usikkerheder i spil. Det er formentlig derfor aktien er faldet massivt tilbage. GN Store Nord har leveret let skuffende tal for mange gange. Forude venter, at Plantronics får hjælp af HP til at blive en endnu stærkere konkurrent. Samtidig er det ikke udelukket, at schweiziske Logitech måske kommer med et konkurrerende bud på Plantronics. 2022 bliver et "mellemår" for GN Store Nord. De mangler ligesom alle andre chips og har forhøjede logistikomkostninger, og samtidig er deres produktlancering i Hearing blevet forsinket. Der er nok og meget at holde øje med. For investorerne og for GN Store Nord



TRÅDOVERSIGT