Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Huscompagniet


102895 Aliaz 15/4 2022 10:23
Oversigt

Aktien ser billig ud, men jeg tror alligevel ikke jeg køber nu. Kursen er i 101 og er nær det laveste. Alting stiger i pris og det reducerer, hvilken kontantpris, kunderne kan købe hus for / sætte sig for. Huscompagniet havde et flot resultat fornyligt, men det er selvfølgelig bagudrettet. Om det bliver en større nedtur eller lettere afmatning er naturligvis svært at spå om. Hvad tænker I om fremtidsudsigterne for Huscompagniet de kommende par år?



15/4 2022 13:35 PMPirate2 3102896



Jeg har tidligere haft Huscompagniet, men solgte i efteråret, da jeg er bekymret for deres fremtidige indtjening.

Men min bekymring går ikke så meget på, om de får færre kunder eller at kunderne køber mindre huse. Det ser jeg endnu ikke tegn på.

I stedet er jeg bekymret over hvordan stigende priser på byggematerialer, hos underleverandører, og mangel på arbejdskraft og stigende lønninger i byggebranchen kommer til at påvirke dem.

Deres forretningsmodel er jo, at de - inden byggeriet går i gang - giver et bindende tilbud med en fast pris, og som regel også et fast tidspunkt, hvor huset skal være indflytningsklart.

Så eventuelle stigende omkostninger fra der er givet tilbud indtil byggeriet er færdigt må de altså selv tage sig af.

Priserne på byggematerialer stiger i øjeblikket voldsomt; efter min mening langt mere end byggeprisindekset. Og der er mangel på arbejdskraft i byggebranchen, som presser lønningerne op.



16/4 2022 09:35 DjengisCash 0102900



God pointe, den samlede omkostning til byggeriet kan hurtigt stikke af. Så princippet med fast pris aftalt forud indebærer en stor risiko.



21/4 2022 12:15 TeamGarlic 0102964



Jeg har hørt flere fortælle, at de er blevet tilbudt et kontant beløb for at annullere kontrakten med HusKompagniet, som ellers nok kunne forudse tab. Særligt murere hører jeg drager mod København for at skalmure til mellem 375 og 500 kroner i timen. Så det er meget svært for murermestre på Fyn at få dygtige svende.



TRÅDOVERSIGT