Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 20 Maj kl 15.00 Læs mere her

Bitcoin begynder at se spændende ud


103422 StockBull 11/5 2022 13:14
Oversigt

BTC har været nede og vende i 29735 og om det var bunden skal jeg ikke kunne sige. Men ud fra den logaritmisks vækstkurve ligner det en mulig bund. Har indikeret High og Low for 2022 med stiplet gule linier. RSI er også historisk lav a la covid bunden fra Marts 2020. Vurder selv da crypto kan være ligeså risky som aktier. Idags inflationstal kan påvirke BTC kurs.
Der er dem der mener bitcoin er en boble, f.eks ham her: https://falconinvest.dk/bitcoin-boble/
Der er dem der mener bitcoin er digitalt guld / ejendom:

btc
11/5 2022 15:59 SofC I 9103424Er vi ikke snart der hvor folk har indset at det var fup og fidus?

At det ikke er hedge mod inflation.

At det var buffer for overflod af kapital.

At det ikke er en skid sikkert.

At det i en tid hvor vi skal tænke på miljøet ikke er særligt passende.

At hele cryptomarked fremmer korrupte miljøer. Hvorfor ingen af magtfulde folk ønsker at forbyde det.


Men så længe det bliver pumpet i sociale medier med falske profiler og medier i øvrigt bliver købt og betalt, selv DR reklamere, så er det nok ikke helt yt, desværre.12/5 2022 05:39 StockBull 2103431Bestemt ikke overrasket over dit svar SofC. Nærmest et standard svar fra 99% af befolkningen. Nok de samme 99% som ikke ikke gav internettet nogen chancer i begyndelsen af 90erne. Mener ikke jeg har sagt BTC er sikkert. Skriver jo lige netop BTC kan være ligeså risky som aktier, specielt for kortsigtede traders. M.h.t BTC er jeg direkte uenig i, at det skulle fremme korrupte miljøer. BTC er en open offentlig ledger hvor alle transaktioner kan spores med rette software. 10 gange nemmer, at hvidvaske FIAT penge end BTC. Så derfor kan BTC være løsningen til en bedre verden :−) Ser lige Tyrkisk lira har mistet 70% af købekraften på kort tid. BTC stiger på den lange bane hvorimod FIAT vel mister tæt på 99% over en 100 års periode. Vil anbefale at folk laver deres hjemmearbejde og bruger den nødvendige tid til at sætte sig ind i casen. Er godt klar over Warran Buffet og andre er imod crypto og blockchain, men WB var også imod Facebook, Amazon, Google m.m som investerings case og vi ved jo alle hvordan det er gået med dem dee sidste 10 år. Så min anbefaling er stadig, at putte 5-10% i blockchain teknologien og der kommer man ikke udenom BTC. Så må vi se hvordan landet ligger om 5 år. Er enig i dit svar, at BTC kan benyttes til overflod af kapital. På samme måde som nogen køber guld eller flere ejendomme for ekstra kapital kan BTC bruges. Bare nemmere at flytte, købe, sælge BTC. Er 100% klar over man kan komme ud for en såkaldt "Black Swan" så derfor kun 5-10 i hver investering. Jeg vil tro hvis du putter 5% i hver af 19 forskellige aktier og 5% i BTC så vil jeg blive mega overrasket hvis BTC ikke er at finde i top 5 om 5 år. Husk, at bruge lige lang tid på hver af de 20 investeringer. Anbefaler at granske hver 5%"s investering mindst 10 timer hvis planen er at holde investeringen i 5år. En 5% investering kan også være at købe en lejlighed til udlejning og der vil de fleste nok også bruge 10 timer på at finde den rette lejlighed. Nå nu skal jeg passe på det ikke bliver til hel roman og over and out for nu.12/5 2022 08:02 tommycarstensen 8103434@StockBull

1) Jeg vil helst ikke diskutere, hvorvidt jeg er for eller imod Bitcoin, og hvad jeg mener om kryptovaluta generelt, fordi det er alligevel irrelevant og trivielt, og jeg gider ikke blive uvenner, fordi vi eventuelt har forskellige meninger om Bitcoin, men jeg vil lige forklare det med Warren Buffett.

Buffett var aldrig imod Amazon. Han var bare aldrig sikker paa, at det ville blive en succes. Det handlede mere om risiko end potentiale. Google har han sagt han oversaa, selv om bl.a. GEICO betalte $5 eller $10 for et klik. Han sagde det med et smil paa laeben, og der er sikkert gaaet andre tanker gennem hans hoved, men det er de begrundelser han har givet offentligt, som jeg husker. Facebook har han mig bekendt aldrig diskuteret offentligt. Microsoft har han ikke oensket at investere i for at undgaa interesse-konflikter; saadan husker jeg i hvert fald forklaringen. Apple har vaeret en udmaerket investering, der er gaaet fra ~$30mia til ~$150mia paa 5 aar.

Derudover er der den karakteristik ved kryptovaluta, at det er et ikke-producerende aktiv. Buffett har tidligere fremfoert det argument og gjorde det ogsaa ved Berkshires aarsmoede for et par uger siden.

Warren Buffett gives his most expansive explanation for why he doesn't believe in bitcoin
https://www.cnbc.com/2022/04/30/warren-buffett-gives-his-most-expansive-explanation-for-why-he-doesnt-believe-in-bitcoin.html

Bitcoin 'stupid and evil,' Berkshire Hathaway vice chair Munger says
https://fortune.com/2022/04/30/bitcoin-stupid-evil-berkshire-hathaway-vice-chair-munger-says-warren-buffett-cryptocurrency/

Reid Hoffman: Warren Buffett 'doesn't understand' the potential for crypto technology
https://finance.yahoo.com/news/reid-hoffman-warren-buffett-crypto-165153686.html2) Kryptovaluta er faktisk blevet brugt til hvidvask via tumblers:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cryptocurrency_tumbler2021
Warren Buffett And Tim Cook Snub Blockchain As Corporate Giants Embrace
https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2021/05/13/warren-buffett-and-tim-cook-snub-blockchain-as-corporate-giants-embrace/?sh=382d2eecbd5c

Bitcoin slips below $29,000 as crypto sell-off continues
https://www.cnbc.com/2022/05/11/bitcoin-drops-below-30000-as-hot-inflation-report-causes-investors-to-shun-risky-assets.html

Controversial stablecoin UST - which is meant to be pegged to the dollar - plummets below 30 cents
https://www.cnbc.com/2022/05/11/terra-ust-stablecoin-dives-below-1-peg-luna-cryptocurrency-down-80percent.html12/5 2022 09:03 StockBull 0103440Takker svar. Måske jeg har formuleret mig forkert m.h.t W.B. Men ja W.B har overset eller fejlvurderet Amazon og Google. Efter min mening har han så fejlvurderet Bitcoin og Blockchain teknologien og jeg er ikke forbavset over det for han er over 80 år så hvorfor benytte tid på, at sætte sig ind i blockchainteknologien. Tror faktisk ikke WB personligt har brugt over 1 time på at læse op på blockchain / BTC. Vil tro man bruger sin tid på det man kender når man har rundet de 80år :−) Men igen. Tak for svaret og kritik er selvfølgelig velkommen.17/5 2022 08:52 SofC I 0103513__________"Bestemt ikke overrasket over dit svar SofC. Nærmest et standard svar fra 99% af befolkningen. Nok de samme 99% som ikke ikke gav internettet nogen chancer i begyndelsen af 90erne. "

Hvad er det du vil med den kommentar, som synes at bygge på nogle spekulationer? Om alle eller ingen synes/siger/mener noget, kan du ikke kan bruge som argumentation hos mig til hverken for eller imod.

At sammenligne med noget det blev til, som internettet, kan man ud af den blå luft påstår med alle nye projekter, hvoraf kun en lille del bliver til noget.


Det sagt er bitcoin dog allerede blevet til "noget", må jeg desværre erkende. Der er mange populære produkter i denne verden med tomme kalorier.


Jeg vil gerne se noget jeg kan stå indenfor ved Bitcoin og se et legitimt formål med, før jeg kan få armene op.


__________

"Mener ikke jeg har sagt BTC er sikkert. Skriver jo lige netop BTC kan være ligeså risky som aktier, specielt for kortsigtede traders."

Fair nok :) Snakker ikke kun som spekulation og investering, men selve teknologien og myten om at en blockchain skulle være umuligt at hacke, svært men ikke umuligt. Om det er sikkert nok er en anden diskussion.
Der er i det hele taget nogle tekniske issues jeg endnu ikke har fået svar, men lad dem ligge.


Du har et koncept, hvor sikkerheden kommer an på den "kendte" teknologi der findes i verden, som ingen ved hvordan ser ud om 10 år. Med kendte mener jeg at firstmovers kan have en uoverskuelig fordel.


Hertil kommer en del issues på især på det man kalder exchange siden.
Skal alt det løses er vi så ikke tilbage til en almindelig bank-konto?

__________

"M.h.t BTC er jeg direkte uenig i, at det skulle fremme korrupte miljøer. BTC er en open offentlig ledger hvor alle transaktioner kan spores med rette software. 10 gange nemmer, at hvidvaske FIAT penge end BTC. Så derfor kan BTC være løsningen til en bedre verden :−) "

Har været i kontakt med politikere og cyberpoliti ting, der har lavet en rapport, der kommer vist en ny sidst på året?
Fra begge sider har jeg fået bekræftet at der issues og problemer, enten skattemæssige ting eller hvidvask.
Det er ikke kun den enkelte kryptocoin, men hele miljøet med flere mindre kendte kryptoer og nft'er, og hvordan der bliver flyttet rundt, frem og tilbage.

Ja, mht sporing, så du DR N. Sonne der måtte erkende at selvom de kunne finde frem til en konto i udlandet, så blev det nok svært at få pengene igen.

Hvis det kan spores er det så ikke lige meget? Hvor fedt er det at alle i verden kan følge med i mine transaktioner, især hvis man bruger samme nøgle/kode hver gang.

__________


Ja med hensyn til tid at bruge på investeringer, netop et problem, hvis jeg bruger fuld tid kunne jeg måske godt tjene lidt på aktiemarked. Sådan er der så meget.

Krypto som med aktier, jeg har svært ved at investere i aktier jeg ikke synes om, selvom de professionelle griner højlydt og siger at jeg bare skal være iskold. Jeg investere heller ikke i fx alkohol, da jeg ikke synes det bidrager med noget godt i verden, men det går nok ikke lige af mode foreløbig.


_________
Hvad er formålet og den gode gerning med Bitcoin?


1. Som erstatning for vores valuta? I så fald er det et angreb på demokratiet / den måde vi organisere os på, hvis enhver by i Danmark laver deres egne (krypto)valuta. Hvis der så i byen opstår uenighed, kommer der et split og så er der pludselig 2 versioner af en by valuta - 3 ... 4 ... 5 ?
Det er i hvert fald en anden måde at tænke demokrati på end den hvor man så vil have et valg og så vælge en valuta, og så acceptere at alle ikke får deres vilje.Var det ikke Djursland der fik afslag på at ville have deres egen valuta, men med krypto skal alle pludselig have lov?Jeg mener at have set et interview hvor Vitalik Buterin erkender at det ikke fungere som en valuta.

- "jamen det er bare en asset" - er vi så ikke tilbage til at det er pyramidespil?


2. Til hurtigt at overføre penge? Ja okay på en god solskinsdag kunne der måske være noget der - men til hvilken omkostning for miljøet?

Jeg handler i min dagligvarebutik med coop app og med et swipe er der betalt. Mobilepay virker tillige fint.

Validering på krypto tager lidt længere tid 1-15 minutter ?

Okay, måske ikke lige 500 millioner over mobilepay (har aldrig prøvet, lol :) ), men hvorfor er det egentlig lige at en bankoverførsel tager så lang tid? Mig bekendt er det ikke et teknisk problem.
Er det et politisk problem der skal løses?3. Redde den trejde verden og frihed i diktatur stater? Ja, men når du nu har skrevet at det kan spores, holder den så?

Som ny infrastruktur, ja jeg har hørt om nogle cases uden at vide om det er rygter. Hvis korrekt er det isoleret set positivt nok, men ville en stablecoin så ikke være mere forsvarligt en at de skal spekulere i om de betaler før eller efter ... ?

Hvorfor kan de ikke tilbydes en løsning med eksisterende udenlandske valuta?


15/5 2022 05:36 StockBull 0103495Bitcoin bruger meget energi men mindre end så mange andre industrier. BTC forventer samtidig at være CO2 neutral, d.v.s et grønt firma inden udgang af 2030.

https://www.nasdaq.com/articles/bitcoin-might-be-in-the-red-but-it-is-turning-green

RJ Fulton has positions in Bitcoin. The Motley Fool has positions in and recommends Bitcoin. The Motley Fool has a disclosure policy.17/5 2022 13:40 SofC I 0103515Det er fint at de har ambitionen med at være grøn, lidt ligesom politikere?
Skal vi så ikke vente til at det bliver løst og så kunne man eksperimentere med det i lukkede forskningsmiljøer? Lige nu har vi et rum hvor professionelle tradere tager slik fra børn.12/5 2022 10:50 Kongkurs 3103443Skal ikke kloge i krypto m.v., for jeg ved ikke ret meget om det.
Jeg har det som et princip, at jeg ikke investerer i noget jeg ikke forstår, og da jeg ikke forstår krypto, så investerer jeg ikke i det.
Blot mine 25 øre :)13/5 2022 03:45 StockBull 0103460Der sker meget inden for crypto og WEB 3 og det går hurtigt. Der vil selvfølgelig være mange projekter som krakker som vi så i år 2000. Enig i man ikke skal investere i noget man ikke forstår. Også derfor jeg anbefaler man læser op på specielt BTC. P.t ser vi robinhood folket på vej ud af crypto m.m og de større fisk (professionelle) som køber. Business as usual og samme mønster som jeg hat set over de sidste 30 år.
17/5 2022 07:26 SofC I 0103512- og jeg investere ikke i det fordi jeg ved noget om det. Det er ikke det samme som at jeg ikke tror det bliver til noget, jeg vil bare ikke være med til at skabe en endnu mere korrupt og forfærdeligt verden, om Bitcoin så går til 10 millioner eller milliarder.

Indtil jeg har bekræftelsen på noget andet, holder jeg mig væk.
12/5 2022 14:02 CharlesPonzi321 0103451Ja, ny tilkommende "greater fools" er vi langt om længe løbet tør for.13/5 2022 04:09 StockBull 0103461Er fiat-valuta en Ponzi-ordning? Ja, den måde, den fungerer på i øjeblikket, ligner en ponzi-ordning. Linket her redegøre for problemet:
12/5 2022 23:08 Minino 0103458Sorry, I wasted my 13 good years, no one hire me except the criminals, the dreamers and a foolish president.

I should turn off my huge consumption, no more $$$ to RAW Putin.

Think twice, call "Tina Vilykke" if you are in doubt.

FREE THE AIR

btc
13/5 2022 07:23 StockBull 0103462Ligner en som har haft FIAT penge i banken til minus renter de sidste 13 år14/5 2022 05:33 StockBull 1103485Kan lige afslutningsvis tilføje Lars Tvedes skriv fra 2017 som stadig har værdi for folk som vil vide lidt mere om blockchain. Dem må der være nogle af her på PI :−) Vedhæfter også min disclaimer.

https://www.altinget.dk/artikel/lars-tvede-hvad-betyder-kryptomanien-for-samfundet?fbclid=IwAR3_JCns_aO-uTQVyZBpmgs0EBoWlOi0GrSflakJXG57lYIRbmYcXz2-bBo

btc
14/5 2022 16:23 CharlesPonzi321 1103491Der er et pænt stykke ned endnu, hvis korrektionen skal matche tidligere korrektioner ! 4000-5000 worst case

btc
15/5 2022 04:01 StockBull 1103494Ligesom der er tyre som har snakket om +100.000usd i år der der bjørne som snakker om 5000 området nu hvor Nasdaq cracker. Det man normalt ser er hverken hardcore tyre eller hardcore bjørne får ret. Worst case i min bog er max 70% ned fra ATH 70.000usd så til ca. 20.000usd området. Men vi får se. Har suppleret lidt BTC og ETH Torsdags for, at holde positionen mindst 4 år. Har ca. 10% af porteføljen i BTC, ETH, HUT8, Coinbase, Microstrategy, BTCetc, ARKW. Derudover BTC, ETC og CCD på kryptotrading platform og i non custodial wallets som kun jeg har adgang til. Min forventning over de kommende 4 år er, at min 10% position vokser til en noget større andel og hvis jeg modsat skulle miste 5% er det nok noget jeg overlever uden, at skulle gå ned i levestandard. Landet ligger jo nu engang sådan, at man kan også miste mange penge ved, at have 5-10% i den forkerte aktie. Kan huske en af mine vilde begynderfejl i starten af 1990erne var, at satse 25% af porteføljen på Varde Bank som krakkede få måneder efter mit køb. Så det lære man af og jeg har ikke haft den store interesse for bankaktier siden :−)18/5 2022 20:46 Minino 0103540"In my life, I try and avoid things that are stupid and evil and make me look bad in comparison to somebody else - and bitcoin does all three," Munger said. "In the first place, it's stupid because it's still likely to go to zero. It's evil because it undermines the Federal Reserve System ... and third, it makes us look foolish compared to the Communist leader in China. He was smart enough to ban bitcoin in China."TRÅDOVERSIGT