Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla: Rygter om fyringsrunde skaber meget omtale


103872 ProInvestorNEWS 3/6 2022 14:28
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.


Elon Musk er bekymret for økonomien og er åbenbart i gang med at forberede medarbejderne på, at der skal fyres 10 % af personalestyrken. Her er lidt ideer til hvad der måske kan foregå

Elon Musk er Tesla. Tesla er Elon Musk - på godt og ondt
Elon Musk er en meget impulsiv type, som leder Tesla som en ejerledet virksomhed. Hans ord er formentlig tæt på lov
Elon Musk er angiveligt så nervøs for økonomien og udviklingen i efterspørgslen, at han har rundsendt et internt memo om behovet for at reducere medarbejderstyrken med 10 %
Elon Musk er meget impulsiv som type. Han får ting gjort, men han har også mange ideer
Aktuelt har han fremsat et købstilbud på Twitter. Investorerne er dog i tvivl om hvorvidt det tilbud bliver gennemført. Således ligger aktiekursen i Twitter på ca. 40, 14 USD under hans tilbud på 54,20 USD/aktie. Det tilsiger, at der er en stor risiko for at buddet ikke gennemføres, eller at der kommer en genforhandling af prisen


Usikkerhed er det eneste sikre

Det skaber naturligvis behørig omtale når Elon Musk gør noget, og han gør meget og derfor giver det meget omtale. De fleste burde være bekendt med, at stigende renter og inflation kan give så meget modvind til den amerikanske forbruger og økonomi, at den ender med at løbe i recesssion i løbet af det kommende år. Tesla steg med 5 % i går og aktien reagerer negativt på forlydender om den svækkede efterspørgsel, som ingen udover Tesla/Elon Musk ved om skyldes Kina lockdown, stigende inputomkostninger, recessionsrisiko eller meget andet. Aktien falder med lige under 3 % i det amerikanske formarked. Man kunne vælge at fokusere på at aktien så netto vil være steget med 2 % over 2 dage (5-3), men investorerne fokuserer åbenbart mest på dagens forventede 3 % fald. Det eneste vi med sikkerhed ved, er at vi ikke med sikkerhed ved hvad der sker.

To be continued



4/6 2022 15:55 Weee 2103892



Tesla har næsten haft monopol på elbiler og derfor er aktien steget til urealistiske højder! Nu kommer konkurrencen fra de etablerede bilfirmaer og det kommer til at gøre ondt. Det eneste der kan redde tesla er hvis deres tesla bot bliver en kæmpe succes.
Weee



5/6 2022 17:40 DjengisCash 1103905



Tesla har da ikke haft monopol på elbiler, der har da været mange alternativer i årevis. Har Tesla haft monopol på noget, så har det været fankulturen omkring Elon Musk, men det stopper forhåbentlig nu.



6/6 2022 19:10 Weee 1103916



@DjengisCash
Nu skriver jeg "næsten" monopol. Tror du misser det store billede! Da Tesla kom frem med deres el-biler var de lysår foran konkurrenterne. ALLE skulle have en Tesla og det var luksuriøst og det var mainstream - luksusbil og klimavenligt. Så det blev priset ind i Tesla at alle ville have en Tesla. Nu kommer de etablerede bil-firmaer stormende og kan konkurrerer med Tesla. Folk vil ikke bare have en bil alle andre har. Og nu kommer der modeller der er billigere og bedre egner sig til by-kørsel ect. Jeg tror at Tesla bliver smadret af de etablerede bil-firmaer nu hvor de får omstillet deres produktion. Tesla er i den grad overvurderet! Så det er kun Tesla bot der kan redde dem efter min mening.
Weee



6/6 2022 20:45 DjengisCash 0103919



@Weee
Du har mange spændende synspunkter, men at teknologiske forspring udlignes med tiden i en markedsøkonomi, burde ikke være være en overraskelse for nogen, måske lige bortset fra aktionærer i Tesla. "Alle skulle have en Tesla". Vrøvl on nonsens, se på salgstallene. Skru ned for postulaterne, de rammer ved siden af skiven.



6/6 2022 21:32 Weee 1103920



Tag nu Norge som var dem der købte flest elbiler. https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2020-05-tesla-taber-pusten-elbil-paradis
Og 9 måneder senere.
https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2020-12-norges-utrolige-elbil-salg

Og ny advare Elon Musk om faldene indtjening. De VAR one of a kind - men ikke mere!

Weee



6/6 2022 22:20 DjengisCash 1103921



Læser du det du selv poster ?

Tesla andel af salget er faldet siden slutningen af 2019 står der, det passer jo fint med, at der har været alternativer i årevis. Så dit postulat "nu kommer konkurrencen fra de etablerede bilfirmaer" mangler i høj grad timing. Timing er ret så vigtigt, når man beskæftiger sig med aktier.



6/6 2022 17:41 tommycarstensen 1103915






TRÅDOVERSIGT