Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

De mørke skyer og orkanen der venter!


103881 Weee 3/6 2022 20:47
4
Oversigt

Vi er i situation som aldrig før er set på aktiemarkedet. Økonomerne vrider sig i håret og prøver at forklare krisen med hvad der historisk er sket. Men historisk set er der intet at sammenligne med! Vi er i ukendt farvand. Renten har været unaturlig lav og centralbankerne har givet doping som aldrig før. Nu er der ikke råd til mere doping samtidig med at forbrugerne er presset til det yderste og renten bare stiger. Bankerne tog penge for at have penge i banken. Selvom det ikke var mange penge følte folket at de skulle investerer i aktier - hvis jeg taber 1500 kr om året på at have 100000 stående i banken må jeg hellere investerer i aktier - for de kan jo kun stige- har de fleste vel tænkt. Det i sig selv pressede aktiekurserne op. Det er vel meget naturligt når aktiemarkedet kun har kendt en vej de sidste 10 år og det er op - undtaget da corona ramte - men derefter var det op op op! Artiklerne boomede med danskere der ville blive økonomisk uafhængige og kunne gå på tidlig pension. Hvis du blot investerer i aktier er du sikker på at du vil tjene kassen. Groft sagt var det lige før at aktieinvestering kom på skoleskemaet i folkeskolen. Alle skulle være med!

Og nu til virkeligheden. Selvfølgelig kan alle ikke blive rige ved blot at investere i aktier. Det har været nogle gode år siden finanskrisen pga doping og mange investorer har aldrig kendt til tab - ligemeget hvad de investerede i - gik det kun en vej og det var op! Nu stiger renten samtidig med at alt bliver dyrere. Folks rådighedsbeløb falder markant. Priserne på de vigtiges ting for folk eksploderer - mad og energi. Du er nødt til at kunne varme hjemmet op - kører på arbejde ect. og få mad. Nu er der ligepludseligt ikke råd til alle de ting som skal holde økonomien kørende - rejser, restaurant, Tivoli, møbler ect. - du køber måske kun 2 øl når du går i byen i stedet for 5. Samtidig er der ikke hænder nok - arbejdsmarkedet mangler i stor grad arbejdskraft! Hvilket alt i alt vil være en ond spiral der kun kan trække i en retning for økonomien og det er ned. Det er uundgåeligt - at vi får en recession - som verden aldrig har set før. Centralbankerne har ikke flere skud i bøssen!

Samtidig er mange firmaer blevet så store at der reelt set ikke er fri konkurrence! De tromler groft sagt alle ned. Hvorfor åbne en butik der sælger hårde hvidevarer, tv eller tøj når de store kan sælge det 30% billigere pga store ordrer og underbetalt arbejdskraft?

Vi er i en ond cirkel og som jeg ser det er der ingen vej ud. Vi står overfor en orkan der kommer til at sprænge rammerne for hvad vi før har set i verdenshistorien. #nowayout

Weee
4/6 2022 13:18 mccarthy 2103887Weee.
Mon du ikke er en bitte negativ. Måske er det tid til at ændre din strategi. Min ambition er en forrentning på 5-10%, og den gælder de næste par år. Og jeg tror målet i år er i den nedre ende, men hvem ved. Du har måske satset for meget og ramt forkert? Op på hesten igen og husk historien omkring, at langsigtet sikrer fornuftige invesreringer i aktier et godt otium.4/6 2022 13:59 Weee 3103888mccarthy.
Ja - jeg er negativ på aktiemarkedet fremadrettet. Nej - har ikke satset for meget og ramt forkert. Har været kontant de sidste 4 måneder og venter bare på at kunne investerer igen. Tror på at vi får et stort krak og at det ikke er gået op for folk endnu. Udover de argumenter jeg har skrevet om kommer centralbankerne her i juni til at trække rigtig meget doping ud af markedet. Tesla, Microsoft og store supermarkedskæder advarer om nedgang. Tal med venner og familie - alle er pt. ramt og folk kommer til at holde på deres penge samtidig med at der ikke er arbejdskraft nok. Måske jeg er for pessimistisk - men tror det ikke. Vi kommer til at se mange konkurser i det næste stykke tid.Held og Lykke med jeres investeringer og jeg håber for dem der bare sidder på deres hænder at det snart vender. Jeg tror bare at der kommer til at gå rigtig mange år før vi når nye toppe på aktiemarkedet.
Weee4/6 2022 14:30 mccarthy 3103889Jeg undskylder min tro på du havde a bad strike. Jeg ser stadig en masse muligheder for os investorer. Lad Os tage en ses om 1/2 år og lave status?4/6 2022 14:42 Weee 2103890Lad os gøre det - håber af hele mit hjerte at jeg tager fejl:)4/6 2022 15:20 mccarthy 0103891Deal 4/6 proxima año. Konen, hovedrystende, accepterer. C u.4/6 2022 17:41 hans christian 1103895Børnenes statsminister "mette frederiksen" og de andre
røde partier vil endda forhøje skatten på aktieindkomsterne. De politiske partier i folketinget
skulle bruge deres energi til at reducere deres giv-
tige pensioner, som deres øvrige nordiske politiker-
kollegaer vil misunde dem for - samtidigt med afskaffe de vanvittige store aftrædelsesordninger der gælder indenfor det offentlige. Man får det indtryk,
at mange styrelser ministerier regioner og kommuner-
ne, at systemet fejler, selvom vi har et af verdens
højeste antal offentlige ansatte, og et af verdens
højeste direkte og indirekte skatter. Er der slet
ingen politiske partier der vil ændrer dette cirkus?.


5/6 2022 10:18 tommycarstensen 1103900Her Moderaternes partiprogram:

"Det progressive skattesystem sikrer, at sammenhængskraften forbliver intakt, og at der kan skabes incitamenter, der understøtter social mobilitet, investeringer, vækst, etc. Det er godt, men vi skal gøre endnu mere for at skabe et mere retfær­digt og et klogere skattesystem. Retfærdigt forstået på den måde, at skatten skal sænkes på lave og høje arbejdsindkomster, men uden at sammenhængskraften går itu. Klogt forstået på den måde, at skattesystemet skal indrettes, så det ind­byder til investeringer i danske arbejdspladser og virksomheder, der er med til at sikre, at Danmark forbliver et rigt land.

Det kan eksempelvis ske ved at indføre en ekstra skat for de allerhøjeste arbe­jdsindkomster, samtidig med at man sænker beskatningen af aktiegevinster og skaber ekstra incitamenter til at arbejde for de laveste i indkomstskalaen. Og samtidig skal vi have en drøftelse af boligskatternes indretning. For virksomhed­er bør man samtidig se på at sænke selskabsskatterne, da det kan være med til at tiltrække arbejdspladser og skabe nye virksomheder."5/6 2022 11:37 Occam 6103902Ingen tvivl om, at Løkke kan skrive et godt partiprogram med mange gode og fornuftige tiltag.

Hans store problem er troværdigheden. Hvorfor gennemførte han ikke de ting, de gange han havde muligheden for det?5/6 2022 13:09 tommycarstensen 7103903Occam Jeg synes Løkke har manglende troværdighed af andre årsager; eksempelvis korruptionsanklager og fremlæggelse af forslag under en valgkamp, der ikke er afstemt med andre i partiet.

Det kræver 90 mandater at gennemføre ting. De er ikke altid tilstede; og slet ikke, når man fører blokpolitik. Så manglende gennemførelse af ting er ikke et af mine kritikpunkter.

I går var deres partiprogram ikke tilgængeligt, så jeg ville gerne vide, hvilken mening de har på dette punkt og andre.

Jeg er enig med Lars Løkke i rigtig meget, men jeg kan desværre ikke få mig selv til at stemme på ham, fordi jeg synes, at han er kontroversiel. Jeg stemmer sandsynligvis på enten Jacob Ellemann Jensen eller Sofie Carsten Nielsen ved næste valg.

Jeg beklager det politiske indspark på et aktieforum, der ovenikøbet afviger fra emnet for trådens start. Det er Grundlovsdag, så jeg håber, der er lidt videre rammer i dag.5/6 2022 00:10 PMPirate2 7103897Jeg deler din pessimisme.

Mere end et årti med kunstigt lave renter har markant øget især staternes og virksomhedernes gældsætning. Samtidig har stort set alle centralbanker øget pengemængden.

Nu begynder vi at se inflation som følge af den førte pengepolitik, og så er det naturligt for centralbankerne at hæve renten. Men kan de hæve den nok til at bremse inflationen? Jeg tvivler.

For det første vil det gøre det betydeligt dyrere for virksomhederne at refinansiere deres i dag historisk store gæld, hvilket vil føre til en recession og samtidigt bidrage til inflationen, da virksomhederne bliver nødt til at sælge deres varer til højere priser for at dække de øgede renteudgifter.

For det andet vil det over tid markant øge renteudgifterne på den historisk store statsgæld vi har i det meste af verden. Vil vores politikere begynde at spare på udgifterne for at dække de øgede renteudgifter og eventuelt nedbringe statsgælden, vil de øge skatterne, eller vil de i stedet lægge pres på centralbankerne for at holde renten nede? Jeg tror det sidste. Inflationen gør jo pengene mindre værd, og det er en fordel for dem der skylder penge væk.

Efter min mening kan ECB ikke tilnærmelsesvis øge renten nok til at bremse inflationen uden at en række især sydeuropæiske lande får alvorlige problemer. Så alvorlige problemer, at de kunne tænkes at bryde ud af Euro-samarbejdet, og genindføre nationale valutaer.

Samtidig må vi huske på, at inflation er selvforstærkende: Når pengene bliver mindre værd, vil alle forsøge at bruge dem inden de har tabt alt for meget værdi, og det vil få pengenes omsætningshastighed til at stige, hvad der øger inflationen.

Det værste sted man kan have kapitalen placeret i en tid med stor inflation er i kontanter, for kontanterne bliver mindre værd. Ifølge forbrugerprisindekset er danske kontanter blevet 6,7 procent mindre værd i løbet af det seneste år.

Selv så jeg dette komme for flere år siden. Så jeg analyserede finansieringen af de noterede aktier jeg ejede, og solgte ud af de aktier der var mest følsomme for rentestigninger. Jeg har ikke solgt alle mine aktier, kun de mest følsomme for rentestigninger.

Den kapital jeg fik frigjort herved blev ikke placeret i obligationer, da de falder ved rentestigninger. Og jeg placerede dem ikke i kontanter, både fordi vi har negative renter, og fordi inflationen udhuler kontanternes købekraft. I stedet brugte jeg de rejste kontanter fra mine aktiesalg til at købe råvarer.

Her var jeg lidt for tidligt ude, og jeg gik glib af en del af stigningerne i aktierne i 2020 og 2021. Men jeg kan ikke brokke mig, for afkastet af mine investeringer i råvarer det seneste år (1/6-2021 - 31/5-2022) har været over 40 procent.6/6 2022 11:10 mccarthy 4103910


6/6 2022 14:10 Urban 4103913Underholdende indlæg af Lau Svenssen med en begavet indsigt, alvor og seriøsitet flere steder i artiklen.6/6 2022 23:39 PMPirate2 5103922Lau Svenssen har god indsigt. Når han siger noget lytter jeg.

Men desværre ser han ud til at have samme opfattelse (efter min mening en vildfarelse) som det meste af finanspressen i øjeblikket: At årsagen til den nuværende makroøkonomiske situation er krigen i Ukraine.

Jeg tror det (endnu) er ret begrænset hvor meget krigen i Ukraine har bidraget til den nuværende makroøkonomiske situation, Men fortsætter krigen i længere tid (hvad jeg desværre tror), kan den medføre en global fødevarekrise, som kan forværre situationen.

Årsagen til den inflation og kommende krise jeg tror der kommer skal efter min mening findes i reaktionen på finanskrisen, og hvad især centralbankerne har gjort siden. Opbygningen af den krise jeg tror kommer kan sammenlignes med at bygge et hus.

Hvad der blev gjort umiddelbart da finanskrisen brød ud synes jeg var fornuftigt: Man sænkede renterne og øgede pengemængden. Havde man ikke gjort det, var hele det finansielle system efter min mening brudt sammen. Man gravede sig ned for at beskytte sig selv, og her blev der gravet ud til fundamentet.

Men man skulle have normaliseret langt hurtigere, i løbet af et år eller to. Det skete ikke, og i stedet blev man ved med at holde renterne kunstigt lave og øge pengemængden. Den øgede pengemængde blev kanaliseret ind i finanssektoren (Wall Street), hvilket kun gav inflation i finansaktiver som aktier og obligationer. Inflationen i diverse forbrugerprisindeks var yderst begrænset, hvilket også skyldtes, at pengenes omsætningshastighed faldt. Her blev fundamentet til den krise jeg ser komme bygget.

Da Covid-19 brød ud kom der store hjælpepakker overalt i verden. De blev igen reelt finansieret ved at øge pengemængden. Centralbankerne havde jo siden finanskrisen lært, at man ikke fik voldsom inflation, selvom man voldsomt øgede pengemængden. Men der var en væsentlig forskel: Denne gang blev pengene kanaliseret direkte ud i samfundet (Main Street). Her blev der holdt rejsegilde på den krise jeg ser komme.

Længe inden Rusland invaderede Ukraine begyndte vi at se stigende inflation. Men alle mente den kun var midlertidig, så ingen reagerede. Her kom taget på den krise jeg tror vi får.

Og da Rusland så invaderede Ukraine kan man sige, at vinduer og døre blev sat i. Nu er huset (den kommende krise) næsten færdig.

Vil huset (krisen) så hurtigt styrte sammen? Efter min mening næppe, da det har taget mere end et årti at bygge det op.TRÅDOVERSIGT