Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har kapitalismen en grænse?


104053 Weee 16/6 2022 12:13
0
Oversigt

Sidste gang var min overskrift "Er kapitalisme altid godt for samfundet?" Tænker at spørgsmålet skal omformuleres til : Er der en grænse for kapitalismen?

Hvis man kritiserer kapitalisme i et aktieforum - bliver man straks stemplet som socialist. Jeg vil mene at jeg er realist og der er en grænse for alt!

Selv for kapitalismen. Historisk set er alle samfund brudt sammen - det er bare et spørgsmål om tid!

Billigere, bedre og hurtigere - det er vejen frem og det private skal være uafhængige fra staten. Sådan har det kørt i mange år.

Men er de private firmaer blevet større end staten eller for store?

Konkurrencen er benhård og med tiden har de store firmaer taget over. Tag nu Elgiganten eller Power : Det skal være billigt, billigt og helst rigtigt billigt. Så ud over den teknologiske udvikling der gør det billigere at producere varer - skal de manuelle arbejdere have mindst muligt i løn - for ellers tjener firmaerne ikke nok til deres aktionærer.

Det er da godt med konkurrence? Tjaa - nu bliver Elgiganten og Power udfordret af Amazon - for de kan gøre det hurtigere, bedre og billigere.

Og hvad så? Så kan forbrugerne endnu engang få billigere produkter!

Men flere og flere bliver ansat til lønninger hvor de ikke har råd til at leve et forholdsvist normalt liv - specielt i US er det ikke unormalt at have flere jobs for at få det til at løbe rundt. Og vil folket have en fagforening - kæmper de store i mod det!

Så nu får vi de helt store verdensomspændende firmaer der tromler alle ned.

Jeg mener at kapitalismen er ved at nå sin grænse - fordi billigst er ikke altid bedst - når det kommer til at lønne de manuelle medarbejdere. Lige pludseligt er der ikke råd til alle de forbrugsgoder - fordi folket ikke tjener nok!

Og lige nu er vi i den perfekte storm og aktiemarkedet har ikke kendt til lignende eksempler i historien. Alligevel prøver økonomer at beskrive den nuværende nedtur med historiske eksempler - problemet er bare at vi ALDRIG har været i en situation som nu!

Weee

17/6 2022 08:57 CharlesPonzi321 0104079I USA viste seneste tal flere udbudte jobs end end arbejdsløse. Løninflation viser seneste tal også! Det modsiger 110% dén af dine mange flyvske påstande. Få styr på dine definitioner og kom med argumenter baseret på facts - tak.TRÅDOVERSIGT