Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS; Fremtiden er fyldt med økonomiske lufthuller


104292 ProInvestorNEWS 4/7 2022 07:05
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

SAS har forhandlet længe med piloterne og udskudt den strejke, som oprindelig så ud til at skulle være startet den 29/6, 2 gange. Senest ved middagstid i dag ved vi om der kommer en strejke eller ej. Uanset er investeringscasen omtrent lige svær. Her er alt for mange økonomiske udfordringer de kommende måneder:



SAS fortsætter med at tabe penge. Uret tikker, og det haster med at få bagstoppet nedturen.

Sommersæsonen er normalt der, hvor SAS skal tjene de penge og mere til, som de sætter til i årets dårligste periode, som er fra oktober til marts.

Det er tvivlsomt om SAS aktuelt kan tjene penge selv på den bedste tid på året i år.

Frygten for en strejke har været der længe, og det har formentlig haft en meget betydelig indflydelse på passagernes køb af billetter i sommerperioden. Hvis flyet ikke flyver, får du måske nok pengene tilbage, men hvis de andre fly i mellemtiden er nær udsolgte, er mulighederne færre og billetpriserne måske steget. Samtidig kan det tage tid, at få pengene tilbage. Det har passagerne prøvet før. Tilsammen har det formentlig påvirket salget af billetter med noget som meget nemt kan løbe op rigtig mange tusinde over de seneste måneder.

SAS skal uanset strejke have tilført mange nye penge. Norge og Sverige har tilkendegivet, at de vil ombytte tilgodehavender til aktier, men at de ikke kommer til at købe nye aktier. Tilbage står i den henseende alene Danmark med den statslige understøttelse. Rekapitaliseringen kan næppe undgå at udvande de nuværende ejere, og nyudstedelse af aktier vil formentlige ske til en meget lav kurs.

Forudsat at rekapitaliseringen lykkes, flyver SAS formentlig lige direkte ind i vækstmæssig uvejr i form af risikoen for en europæisk/amerikansk recession. Luftfartsselskaber har det med økonomien som med piloten i cockpittet: De mærker turbulensen i økonomien først og har det bedste udsyn, og ser og mærker nedturen først. En recession vil gøre økonomien endnu sværere. Ikke kun men ikke mindst fordi SAS historisk har haft mange erhvervsfolk, som både vil flyve mindre i en overgangsperiode, og som samtidig har lært at holde møder onlinemøder, som ikke kræver fysisk fremmøde.

Investeringscasen er med eller uden en strejke fortsat meget udfordrende



5/7 2022 09:37 Arne A 4104304



Det er noget overraskende, at SAS med dagens chapter 11 udmelding stadig holder sig over kurs 0,10.
Hvem mon køber aktien til den opskruede pris?



5/7 2022 10:50 Helge Larsen/PI-redaktør 1104305



"SAS-aktien - som den ser ud nu - kommer formentlig til at blive værdiløs. Det er DNB's vurdering i kølvandet på SAS' beslutning om at søge om konkursbeskyttelse i USA - en såkaldt chapter 11-procedure - koblet med den forventede udvanding af aktien, der kommer til at ske som resultat af de tiltag, som SAS ønsker at gennemføre. Det skriver det svenske nyhedsbureau Direkt på baggrund af en analyse fra DNB. - Set i lyset af den forventede betydelige udvanding fra den nye aktiemission og den kommende gældskonvertering samt den igangværende pilotstrejke, mener vi, at værdien af den nuværende aktie er tabt, skriver DNB ifølge Direkt.

Banken gentager sit kursmål på 0,10 svenske kr. og anbefalingen "sælg". SAS-aktien handles på børsen i København til 0,3890 kr. efter et fald i løbet af formiddagen på 7,7 pct".

MarketWire Christian Iversen Kielberg



5/7 2022 18:23 Kongkurs 1104309



Jeg tænker, at SAS tid er omme. Hvad skal vi fremadrettet med det selskab? Hvad er det's berettigelse i markedet etc? Jeg kan ikke se, at SAS kan noget, som andre selsaber ikke kan, og da slet ikke noget som de kan gøre bedre end andre selskaber.... Så kort sagt mener jeg ikke længere, at SAS har en berettigelse i markedet.
Sådan har jeg set på det i flere år, og derfor har jeg heller ikke haft SAS aktier i en længere periode.
Ledelserne hævet store lønninger, og skylder konsekvent skylden for deres problemer på medarbejderne, men som ejg ser det, har der i mange år manglet både ledelse og en klar retning/strategi fra skiftende ledelser / ejere.
Altså - luk lortet :)



6/7 2022 06:53 Vær-kritisk 2104312



De fleste selskaber ville blive udkonkureret og dø, hvis de skulle give deres medarbejdere bedre betingelser og højere løn end deres konkurrenter. Man skal arbejde på Christiansborg og leve pænt afsondret fra virkeligheden for at tro, at det er en bæredygtig forretningsmodel. Og man skal være (romantisk) og politiker for at tro at Danmark ender som en isoleret og afsondret udørk hvis SAS går konkurs. Det kommer ikke til at ske. Ret hurtigt vil andre selskaber fylde hullerne ud.

Politikernes velvilje er SASs helt store styrke og samtidig SASs helt store problem. Det første sføli fordi de reddes igen og igen, ligegyldigt hvad. Det sidste sføli fordi medarbejderne kynisk udnytter at politikerne, som kavaleriet i sidste minut, nok skal redde på selskabet...og dermed sikre deres løn.

Det var (måske) spild at smide milliarder i minkgrave. Men det er mindst ligeså meget spild gang på gang, årefter år, at hælde milliarder i SAS. Men piloterne er glade, for en stund, men de ender altid med sæson efter sæson at smadre sommerferien for de skatteborgere, som reelt har reddet dem.




7/7 2022 14:34 Manfred 2104339



Som medlem Af Dansk metal er jeg dybt skuffet over vores fagforening støtter de overforkælet piloter. En pilot som har månedsløn på 100000kr vil ikke arbejde. Håber virkelig SAS få ansat nogle nye piloter og gør sig fri af de griske piloter som er ansat pt. Svært at finde sympati med medlemmer som strækker da de allerede tjener over det dobbelte af alle andre medlemmer af dansk. Metal. Og staten skal ikke smide flere penge i støtte til et selskab hvor piloterne ikke vil flyve og mekanikerne i vil ordne flyverne. Hvad der ikke kan stå må falde. RIP SAS.



8/7 2022 05:58 Vær-kritisk 0104345



Fagforeninger generelt har det også svært, hører man, fordi færre fra de nye generationer kan se værdien i at være medlem. Om det er derfor, at Dansk Metal har taget landets mest selvhøjtidelige personalegruppe ind, det ved jeg ikke, men det virker totalt malplaceret med piloterne i Dansk Metal, og jeg synes det ligner en fagforening, som har prostitueret sig selv for at få flere medlemmer. Med piloterne som "kunder", så er fagforeningsbosserne sikre på at få masser af TV tid. Det er måske godt for deres ego, men jeg tror ærlig talt ikke det giver meget goodwill for fagforeningen at kæmpe for de, som du siger, forkælede fjolser. Var jeg dig, ville jeg også være sur og skuffet.



TRÅDOVERSIGT