Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Columbus It


104434 Vær-kritisk 13/7 2022 09:22
Oversigt

Første gang jeg prøver at oprette en nyt indlæg. Jeg er bare en simpel amatør og håber I vil bare over med min hjælpeløshed.

Jeg købte i sin tid Columbus IT til under kurs 2. I nogen grad et impulskøb, hvor jeg syntes, at kursen var banket urimeligt langt ned, især af småinvestorer som i diverse chatfora havde gjort Kunøe til et monster. Nok er han kontroversiel, men han er også en dygtig forretningsmand. Og så var det jo altså heller ikke værre, for senere kunne jeg sælge aktierne med kæmpegevinst i niveauet 15-17.

Siden har de lavet et kæmpe frasalg. Trods det nærmer omsætningen sig hurtigt niveauet inden frasalget. Og alligevel er der nærmest nul omsætning i aktien, selv om kursen er faldet tilbage fra ca. 18 til nu 7-8. Jeg har været fristet længe og har da også taget en forsigtig bid her imellem kurs 7 og 8. Jeg tør dog ikke bide rigtig til bolle, da det skræmmer, at der er så lidt interesse for firmaet på børsen. Hvad er det jeg overser? Hvorfor er det en dårlig aktie at købe Columbus IT?13/7 2022 12:43 2104436Er generelt forsigtig, når det kommer til mindre selskaber, der kontrolleres af én stor majoritet.

Skal der være én stor majoritet, så foretrækker jeg mit selv i den position, da jeg vil passe min egen forretning (før andres interesser).

Mon andre har det på samme vis, er min tankegang og derfor er jeg påpasselig.

Pas på du ikke gør dit alias til skamme :−)13/7 2022 15:40 Vær-kritisk 2104438Mit alias til skamme? Jamen, jeg er jo netop forsigtig, idet jeg ser den lave omsætning som et muligt faresignal. Men markedet har jo tydeligvis undervurderet den før. Jeg prøver bare at finde ud af, om der er noget konkret i regnskabet eller ved firmaets produkter og placering i markedet som jeg ikke kan gennemskue.13/7 2022 15:50 5104439Nu hvor vi starter med slutningen, så håber jeg du læste min afsluttende bemærkning med et smil.

Jeg læser du af flere omgange, taler for potentialet i aktien og det, at den er eller kan være undervurderet. Det skal jeg ikke selv kunne vurdere, da jeg ikke er it-kyndig.

Jeg bemærker blot, at præmien investor vil betalt ikke stiger proportionalt med en majoritetsinvestors ejerandel.

Investorerne vil have en rabat, når aktien ikke nødvendigvis handles på de skarpeste priser qua den manglende omsætning og qua, at det måske er en sluttet kreds, der handler blandt hinanden eller efter en større (læs: "mindre") fælles forståelse blandt majoriteten.

Jeg ser ikke den lave omsætning som udfordringen, som dig, jeg ser ejerskabet som udfordringen og det afleder symptomer som lav likviditet og en skæv prissætning.13/7 2022 18:11 Vær-kritisk 3104441Hej Lli,

No worries, jeg var bare ikke helt sikker på hvad du mente.

Jeg forstår bestemt og var også bekendt med problematikken mht en så dominerende majoritetsaktionær, og enig, det tæller til negativsiden. Omvendt, de laver et kæmpe frasalg og alligevel nærmer omsætningen sig hastigt den inden frasalget, og det synes jeg tæller til plussiden, og antyder et vist potentiale.

Spørgsmålet er så hvor meget plusserne skal vægte når holdt op mod minusserne. Jeg tænker bare at der må være andre minusser end igen blot Kunøe som person???

Sidst jeg købte Column fik jeg pengene 10 gange igen. På den konto tør jeg godt satse en del af gevinsten. Der må være en grænse for hvor stor Kunøe-rabat man kan forlange. Men jeg køber ikke for et større beløb inden jeg føler jeg helt forstår værdisætningen.

Hav en god aften. FORZA VINGEGAARD5/8 2022 09:12 buffedyret 3105069Umiddelbart virker aktien ikke super stærk, selvom vi har gode dage. Men jo, der kan da være potentiale i aktien.5/8 2022 10:29 Vær-kritisk 1105074I de fleste aktier er der altid nogen, der vil sælge og ud, fordi de synes der sker for lidt, eller evt. fordi de ser mørke skyer. Og omvendt, selv i de dårligste aktier, selv med den værste track record, så er der altid nogen, der ser et potentiale og køber. Men det der undrer mig mest ved columbus er, at den bare er død, død, død. De sving den tager er på en omsætning så lille at den kræver lup.

Måske er det ikke en ny vinder, og det siger jeg heller ikke. Men det er da en pæn størrelse firma, og de har da en ganske pæn omsætning, som jeg umiddelbart synes er kommet stærkt igen, selv efter et betydeligt frasalg. Men der er bare nul interesse for dem. Måske det vitterlig er Kunøe ene mand der skræmmer alt og alleTRÅDOVERSIGT