Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 26 August kl 15.00 Læs mere her

Inflationen topper snart, men faldet bliver langsomt


104966 Helge Larsen/PI-redaktør 3/8 2022 08:14
5
Oversigt

Aktietips og analyser - Økonom Lars Christensen

2022-07-28

"Tilbage i maj 2021 - altså for mere end et år siden - skrev jeg på denne blog følgende:

"Med udsigt til fortsat forbrugsfest og en amerikansk økonomi, der kører på fuld damp, er det blot et spørgsmål om tid før, at vi kommer til at se en markant forøgelse af den amerikanske inflation.

Faktisk kan vi være på vej mod den højeste inflation i USA siden begyndelsen af 1980erne.

På længere sigt er der således en relativt tæt sammenhæng mellem udviklingen i pengemængden og udviklingen i det generelle prisniveau i økonomien. Med andre ord, så vil højere pengemængdevækst før eller siden føre til højere inflation.

"... Det vi nu ser, er en markant forhøjelse af pengemængdevæksten, og hvis den historiske sammenhæng mellem pengemængdevæksten og inflationen skal holde, kunne det godt se ud til, at vi er på vej mod en meget markant forøgelse af den amerikanske inflation. Jeg har tidligere argumenteret for, at vi senere i år kan komme til at se en amerikansk inflation på op imod 12 procent- med mindre Federal Reserve for alvor vågner op og træder ganske hårdt på bremsen."

De fleste af os ved, hvad der er sket siden da. Inflationen er som forudset skudt kraftigt i vejret ikke blot i USA, men også globalt".

Læs hele blogindlægget:

https://www.nordnet.dk/blog/inflationen-topper-snart-men-kommer-til-at-falde-langsomt/3/8 2022 09:40 ProInvestorNEWS 2104973Løbsk inflation er resultatet af pengepolitiske brandsprøjter

Af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

"Inflationen er gået amok, og forbrugerne presses af de stigende priser. Samtidig er centralbankernes renter på vej op, mens markedsrenterne falder. Hvis man skal forstå nutiden, er der ofte forklaringshjælp at hente i "fortiden".

Læs hele artiklen i Finans:

https://finans.dk/debat/ECE14272708/loebsk-inflation-er-resultatet-af-pengepolitiske-brandsproejter/3/8 2022 10:53 TheNote 3104978Recession ser ikke ud til at blive dyb. Generelt fine moderate tal. Tilnærmelsesvis perfekt. Og såvidt vi kan er "supply chain" propper ved at blive opløst. Med de voldsomme fald in mente kunne man mene markedet er oversolgt.

https://www.forexfactory.com/

Tilbage står Rusland/Ukraine samt Kina gæld. Nåja, og så er verden ved at krepere under klimaforandringer. Men who cares ...

mvh

:−)
TRÅDOVERSIGT