Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 26 August kl 15.00 Læs mere her

Norden opjusterer for fjerde gang i år


105051 Aps invest 4/8 2022 16:17
5
Oversigt

Norden opjusterer for fjerde gang i år
16:14
Rederiet Norden opjusterer indtjeningsforventningerne for fjerde gang i år efter et skift i markedseksponeringen mod produkttank fra tørlast i andet kvartal.

Det fremgår af en meddelelse fra Norden torsdag eftermiddag.

Norden venter nu et resultat i 2022 på 560-640 mio. dollar svarende til cirka 4,1-4,7 mia. kr. mod tidligere ventet 420-500 mio. dollar.

Rederiet har i andet kvartal kunnet kapitalisere på sit skift i markedseksponering fra tørlast til produkttank ved at have mere last end tonnage i tørlast.

Yderligere drager rederiet også fordel af et exceptionelt stærkt marked for produkttank.

- Udover at sikre os mod tab i et faldende tørlastmarked har Norden aktivt taget store mængder last ind til høje rater og drager nu fordel af efterfølgende tonnage til lavere rater, siger administrerende direktør Jan Rindbo i meddelelsen.

Norden aflægger regnskab for andet kvartal den 18. august.

Aktien stiger 2,3 pct. til 330 kr.4/8 2022 19:31 DjengisCash 6105056"Udover at sikre os mod tab i et faldende tørlastmarked har Norden aktivt taget store mængder last ind til høje rater og drager nu fordel af efterfølgende tonnage til lavere rater", står der.

Det har Norden så haft en heldig hånd med, men de kunne jo også være blevet klemt, hvis tonnagen var steget i pris i stedet. Ret beset har de "shortet" på markedsudviklingen.

Jeg har selv aktien GAK 145, men jeg ser et "rødt flag", hvad angår selskabets risikovilje.5/8 2022 06:12 Vær-kritisk 6105063Norden er sindsygt dygtigt drevet. Jeg ser slet ikke Norden som et rederi som tager unødig risiko eller større risiko end andre, faktisk slet ikke.

Bulk har det svært lige nu mens produkttank ser stærkt ud så langt øjet rækker. Det spottede Norden og disponerede derefter og det er baggrunden for deres opjustering.5/8 2022 09:00 DjengisCash 3105067Norden solgte lasterne i tørlast tidligere til gode rater uden at have tilsvarende charterkontrakter på tonnagen.

Så løber man altså en stor risiko, hvis markedsudviklingen går i en anden retning end forventet. Den slags sker.

Når det lykkes er det jo fedt, men der er altså et element af risiko man som investor ikke må overse, eller blive overrasket over, hvis det fejler.
5/8 2022 09:10 Vær-kritisk 4105068De kommer med (endnu) en opjustering og en kort statement i den forbindelse. Jeg tror man skal være varsom med at fortolke den ene lille sætning alt for hårdt. Den afspejler nok essensen af, hvad der er sket, men jeg er helt sikker på, at der nedenunder ligger et tykt lag af overvejelser, nuancer, analyser og forklaringer inkl. tanker om afdækning, som, hvis du kunne læse med på dem også, ville få dig til at konkludere, at helt så slemt er det nok heller ikke. Men jo, de kan læse markedet forkert. Men det en risiko de må leve med, hver dag, konstant og hele tiden. Sådan er det marked de arbejder i; det er enten boost eller bust.
5/8 2022 09:29 DjengisCash 3105070Jeg beholder aktien, da årets skattekvote er mere end opbrugt.

Men mit fremtidige engagement bliver med en stor grad af forsigtighed. Har haft aktien i over 20 år, on and off, og har ikke oplevet en tilsvarende melding om salg uden afdækning før.5/8 2022 09:47 Vær-kritisk 5105072I en eller anden grad er det noget de gør hele tiden, hvis du spørger mig. Det er ret beset det de lever af.

Norden er aktive inden for bulk og tank. En del af flåden ejer de selv. En del er chartret. At en del er chartret giver dem en fleksibilitet, så de til hver en tid, kan flytte vægten fra det ene marked til det andet, afhængig af hvordan de ser og læser udviklingen i markedet eller rettere markederne. Læser de markederne forkert indebærer det den risiko, at de tager mere tonnage ind i et marked der måske falder, mens de mindsker i et marked der (mod forventning) måske fortsat stiger. Sådan er shipping, simpelthen.

Jeg har primært arbejdet i container men har da været i bulk og længe nok til, at jeg nemt kan forestille mig scenarier, hvor jeg ville tage samme beslutning og gøre det med ro i sindet fordi jeg følte at det var en (overskuelig) risiko der var værd at tage.

Men med det brugernavn jeg har så skal jeg jo ikke bebrejde dig at du er skeptisk/kritisk. Have a nice day.
5/8 2022 10:07 DjengisCash 5105073Vær-kritisk, jeg kender Nordens forretningsmodel og jeg ved, at den er transformeret i de senere år til en mere asset-light model, ala DSV.

Og af den grund skal de måske prises lidt højere fremover, men vi skal lige se, hvordan børsmarkedet reagerer, når de leverer "en skævert" i bedømmelsen af markedsudviklingen på rater og tonnage.

Have a Nice Day too.5/8 2022 12:25 Match 3105075Underlig kursreaktion på opjusteringen, bortset fra at også Maersk handles i rødt felt.

På Nasdaq CPH er der i øvrigt lagt en forkert PDF fil ind i forbindelse med den seneste opjustering.

Selve meddelelsen om opjusteringen er korrekt, men den vedhæftede PDF fil stammer fra den forrige opjustering i juni.
Det kan måske godt forvirre investorer.TRÅDOVERSIGT