Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Matas virker billig...


105123 GreenTea 8/8 2022 15:33
Oversigt

Overser jeg noget? Kursmål fortsat høje... Peakede 125-130... nu 75... Altså... Regnskab var vist meget godt men de ville udskyde investerringer hvilket okay med mig. Nogle vist skuffet over de ikke laver aktie tilbagekøb men... Altså overser jeg noget her? Det er en stor position af min som jeg bare holder og i princippet godt kan være stædig med. S.v. jeg kan se er casen ikke skredet udover Amazon spøgelse altid lurer men...8/8 2022 16:33 DjengisCash 4105125Den peakede på den store nethandel under coronakrisen. Efter genåbningen ser udviklingen på nethandlen derfor ikke imponerende ud.
Markedet prissætter nethandel meget højere end fysisk i butikkerne, så det medvirker nok til, at kursen er faldet meget.

Og så er der jo lige den med prisinflation og truende recession, der køler interessen.

Har selv Matas og overvejer at supplere, da den måske er blevet pryglet for hårdt trods alt.12/8 2022 22:18 Valenciana 1105244Matas nethandels andel af den totale omsætning er faktisk steget siden genåbningen i slutningen af 2021. I q2 (Matas forskudte regnskabsår) fik butikkerne rebound og nethandelens andel faldt tilbage til 22% af omsætningen, men allerede i q3 steg andelen til 26% og i q4 var andelen 28%, kun overgået af q4 20/21 under lockdown hvor andelen var 32%. De sidste 5 regnskabsår har de vækstet i omsætningen, på trods af øget konkurrence fra f. eks Normal. Amazon anser jeg slet ikke som farlig i konkurrencemæssig sammenhæng. Matas har leveret på deres digitale strategi og spørgsmålet er nu om det fortsætter. Jeg tror at Matas er mindre sårbar overfor inflationen og ser en mulighed for at generelle prisstigninger kan flytte kunder fra dyrere segmenter og ind i Matas univers. Nu sad jeg og kiggede mæglerstatistik på Matas idag og det er interessant at de 3 største købere var JP, GOLDMAN og MORGAN. De håber helt klart på et godt regnskab på onsdag og får vi det, tror jeg at aktien vil stige. Vedr. aktietilbagekøb, så tror jeg det handler om tilvejebringelse af kapital til etableringen af deres nye logistikcenter og det anser jeg som en langt bedre forretning i det lange løb end udbytte på 2 kr. eller aktietilbagekøb. Som sædvanlig er der øget volume i markedet op til regnskabet. Det får mig til at overveje at stå på nu, mens prissætningen er forholdsvis attraktiv.TRÅDOVERSIGT