Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Stemningsindikatorer slår en saltomortale


105333 ProInvestorNEWS 17/8 2022 06:55
7
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

I juni var aktiestemningen på lavpunktet; investorerne havde mistet humøret og havde solgt massivt ud af deres aktier. Det kunne ikke kun anes, men ses meget klart i stemningsbaserede indikatorer, som sendte et signal om at investorerne havde kapituleret, eller var meget tæt på at gøre det



Sommeren har været varm og god ved investorerne og stemningen, og spørgsmålet er om ikke det er et faresignal?

Økonomien udvikler sig nogenlunde i den retning, som analytikere havde forventet

Der er fortsat større risiko for at Europa/USA er på vej i recession

De fleste råvarer har givet sig, men oliepriserne er fortsat høje og gaspriserne er steget yderligere. Gas bliver en meget stor forbrugerudfordring til vinter.

Forbrugerne holder stadig gang i økonomien på trods af stigende priser. Det skyldes den høje beskæftigelse.

Der er god grund til at holde et vågent øje med de økonomiske nøgletal, med stemningsindikatorerne og med udviklingen i risikofornemmelsen. Det er især risikopræmien, udsigt til en inflationstop, håb om færre centralbankstigninger og den meget negative investeringsattitude efter store fald i juni, som har givet stigningerne.

Det er fortsat mest sandsynligt, at vi har passeret bunden på indeksniveau, men et tilbagefald er meget mulig over de kommende måneder. Samtidig viser investorernes reaktion på udvalgte skuffende danske regnskaber, at forskellen mellem "bestået/dumpet" er hårfin.




Figur 1


Vix Indekset, S&P 500

Kilde: Yahoo Finance


Figur 2: Fear and green

Kilde: CNN



Tryk på billederne for at gøre dem større




17/8 2022 07:50 BSinvest 5105334



Der er trukket rigtig mange penge ud af aktiemarkedet i 2022. Jeg tvivler på, at der er kommet en større andel af disse tilbage igen under sommerrallyet.

Læste forleden et eller andet sted, at der stadig her i august er parkeret et rekordstort beløb på sidelinjen sammenlignet med noget andet tidspunkt siden starten af nullerne.

Spørgsmålet er, hvornår og i hvor stort omfang alle de parkerede penge kommer tilbage i aktiemarkedet igen.



TRÅDOVERSIGT