Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk ser positive fase 2-resultater fra Cagrisema


105488 ProInvestorNEWS 22/8 2022 14:53
Oversigt

Novo Nordisk melder om positive fase 2-resultater for en kombinationsbehandling af type 2 diabetes.

Det fremgår af en meddelelse mandag.

Resultaterne gælder for Cagrisema, der er en kombinationsbehandling med Semaglutid og Cagrilintid, og som tages ugentligt.

- Vi er begejstrede for de imponerende fase 2-resultater for Cagrisema for folk med type 2-diabetes, siger Martin Holst Lange, der er udviklingsdirektør hos Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Resultaterne indikerer, at Cagrisema reducerer blodsukkeret mere end Semaglutid alene, og vægttabene, der ses i forsøgene, bekræfter det betydelige vægttabspotentiale hos Cagrisema, siger han videre.

Forsøget dækker over 92 personer, der har type 2-diabetes og er overvægtige.

Novo Nordisk planlægger at indlede fase 3-program for type 2-diabetes i 2023.

Et fase 3-program for overvægtige og svært overvægtige ventes at blive indledt i fjerde kvartal 2022.

.\˙ MarketWire



22/8 2022 14:55 ProInvestorNEWS 2105489



Aktien i Novo Nordisk er mandag eftermiddag skudt i vejret efter annonceringen af positive fase 2-resultater for en kombinationsbehandling af type 2 diabetes.

Analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank kalder i et interview med MarketWire det for "meget stærke resultater", og investorerne er da også umiddelbart særdeles begejstrede.

Godt en halv time efter annonceringen af resultaterne er aktien steget til 807 kr. mod et niveau på 776 kr. umiddelbart før nyheden. Dermed er den steget 4,7 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

- Vi er begejstrede for de imponerende fase 2-resultater for Cagrisema for folk med type 2-diabetes, siger Martin Holst Lange, der er udviklingsdirektør hos Novo Nordisk, i meddelelsen mandag eftermiddag fra medicinalgiganten.

Studiet gælder for Cagrisema, der er en kombinationsbehandling med Semaglutid og Cagrilintid, og som tages ugentligt.

- Resultaterne indikerer, at Cagrisema reducerer blodsukkeret mere end Semaglutid alene, og vægttabene, der ses i forsøgene, bekræfter det betydelige vægttabspotentiale hos Cagrisema, siger Martin Holst Lange videre.

Forsøget dækker over 92 personer, der har type 2-diabetes og er overvægtige.

Novo Nordisk planlægger at indlede fase 3-program for type 2-diabetes i 2023.

Desuden vil et fase 3-program for overvægtige og svært overvægtige efter planen blive indledt i fjerde kvartal 2022.

.\˙ MarketWire



22/8 2022 15:27 Occam 3105493



Det er da positivt at se Novo gå op. Men hvorfor kaldes det omtalte resultat "imponerende"?

I forsøget kombinerer Novo to midler, som virker hver for sig. Og det viser sig, at midlerne også virker sammen. I et fase 2 studie med i alt 92 patienter.



23/8 2022 07:29 ProInvestorNEWS 2105500



USD ikke set stærkere i 20 år er gode nyheder for Novo Nordisk, Lundbeck og andre life science selskaber

https://www.proinvestor.com/boards/105499



23/8 2022 22:10 Aps invest 5105533



Alt imens aktiemarkedets analytikere flere gange har skruet op for forventningerne til lægemidlet semaglutid inden for både diabetes og fedme, så har de samtidig gruet for Novo Nordisks vækst efter 2032, når patentbeskyttelsen på midlet løb ud.

Efter at Novo Nordisk mandag viste forsøgsresultater for den potentielle arvtager cagrisema, der kombinerer semaglutid med stoffet amylin, er aktiemarkedet lettet og tror på vækst langt ind i 2030'erne.

"I princippet har du en løsning på 2032-problemet, fordi patentbeskyttelsen forlænges i hvert fald fem år," siger Thomas Bowers, medicinalanalytiker i Danske Bank.

Han får opbakning fra kollegaen Peter Verdult fra storbanken Citi.

"Novo kan nu med troværdighed påstå, at det løfter barren yderligere i diabetes og svær overvægt og skaber en varig glp-1-forretning med patentbeskyttelse, der nærmer sig 2040," skriver han i en kommentar.

Overraskelse
Det var i det hele taget en overraskelse, at Novo Nordisk kom med en børsmeddelelse efter et forsøg i den mellemste fase af udviklingen, da selskabet typisk gemmer sådanne resultater til en kvartalsmeddelelse.

"Du kan finde tre-fire fortilfælde, hvor vi har været ude og meddele fase 2-data, og det har typisk været, når vi selv så noget, der var potentielt stort og vigtigt," siger Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar lægemiddeludviklingen i Novo Nordisk.

"Det er en klar indikation af vigtigheden af data, og hvor positivt overrasket, selskabet er. Data indikerer, at Novo Nordisk har en styrket tro på, at det kan nå 25 pct. vægttab med cagrisema," siger Thomas Bowers.

På det grundlag vurderer Citi-analytikeren, at det nærmest vil være uundgåeligt, at fedmemedicin opnår adgang og tilskud til de offentlige sygekasser i USA, og han mener ikke, at man som investor bør fokusere på rivalen Eli Lillys fedmemiddel eller det potentielle prispres i markedet.

"Det er værd at huske på, at i dag er det kun omtrent 200.000 amerikanske patienter, der får fedmemedicin sammenlignet med et markedspotentiale på 100 mio. patienter, der ventes øget med 30 mio. mennesker frem mod 2030," skriver Peter Verdult.

Hvad der afgør markedets størrelse i sidste ende, bliver varigheden af behandlingen, og ifølge Citi kan markedet ret nemt overstige 225 mia. kr. i værdi, hvis behandlingen i fedme har samme varighed som i diabetes - på omtrent tre år.

Novo Nordisk håber via flere studier at vise, at behandling af svær overvægt med medicin kræver livslang behandling.



23/8 2022 22:12 Aps invest 4105534



Novo Nordisk kan lægge fem år til væksthistorien, efter nyt produkthåb overgår eksisterende storsællert

Novo Nordisks koncernudviklingsdirektør Martin Holst Lange føler sig mere og mere overbevist om, at han har den perfekte arvtager, når selskabets storsællerter på diabetes- og fedmeområdet mister patentbeskyttelse i begyndelsen af 2030'erne.

"
Bedre end noget vi nogensinde har set
Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk
"Allerede nu i 2022 at stå med et stof, der har potentialet til at være bedre end semaglutid i og uden for diabetes, både på blodsukkerkontrol og vægttab, det er en rigtig god situation for os at stå i," siger Martin Holst Lange.

"Vi ser et kæmpe potentiale i cagrisema, der vil være en meget stærk efterfølger til semaglutid," uddyber han.

Salget af medicin i klassen glp-1 står for omtrent halvdelen af Novo Nordisks omsætning på 141 mia. kr. i 2021. Lægemidler baseret på semaglutid er den primære vækstskaber, og varigheden af den vækst afhænger af Novo Nordisks evne til at opfinde og udvikle lægemidler, der er bedre end forgængeren.



TRÅDOVERSIGT