Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cykliske aktier kan give falske signaler


105797 ProInvestorNEWS 1/9 2022 07:43
Oversigt

Debatten om Mærsk: "køb billigt" eller "sælg billigt" kører derudaf. Værterne kommer også ind på Bavarian Nordics svingende aktiependul. Derudover diskuteres Jackson Hole, og den enorme effekt det har haft på investorerne. Der sluttes af med danske life-science-selskaber, og hvordan de skubber USD-boomet foran sig. Lyt til afsnit 133 af Investeringspodcasten med Hansen og Larsen her.

Intro: 00:00-01:43
Mærsk - køb billigt/sælg billigt: 01:43-11:11
Bavarian Nordic - aktiependulet svinger: 11:11-16:56
Jackson Hole - intet nyt var skidt nyt: 16:56-21:38
Danske life-science-selskaber skubber USD boom foran sig: 21:38-26:36
Afslutning: 26:36-27:03




1/9 2022 09:23 Vær-kritisk 7105799



Jeg er meget ny i forum her og jeg har aldrig tidligere lyttet til denne type af podcasts, ikke her, ikke nogen steder. Men jeg må bare sige, det er både interessant og lærerigt at lytte til jeres lille snak.

Hvis ellers mit spørgsmål er relevant, måske man kan håbe I på et tidspunkt vil tage emnet GÆLD op. Vi har haft nogle år, hvor det nærmest har været gratis at låne penge. Og der har jo været vild gang i økonomien alle steder, så hvorfor ikke låne - mange penge.

Jeg ved ikke hvor jeg skal finde tallene: men hvor gældsplaget (og sårbare) er dansk erhvervsliv og de danske firmaer på børsen sådan generelt? Mit spørgsmål udspringer naturligvis af udsigten til stigende renter. Hvad sker der hvis FED og ECB er nødt til at hæve renten udover det nu forventede? Er de danske selskaber polstrede, så de kan klare den ekstra rentebyrde, og når man vurderer det skal man nok have det med i sine bestragtninger, at den byrde jo rammer samtidig med at forbrugernes købekraft er voldsom hårdt ramt, så mange firmaer kan (vil) også blive ramt af faldende omsætning. Er vi der hvor vi nu skal til at se mere på hvor gældsplaget et firma er inden vi køber aktier? Og hvad med bankerne, som jo burde nyde godt af stigende renter, men her skal man måske også til at indregne hensættelser på tab især hvis der bliver tale om en lidt hårdere recession?










1/9 2022 10:01 B.Andersen 5105800



Vær - Kritisk..Det lyder som et rigtigt godt tema. Det kan jeg også tænke mig at høre mere om.



1/9 2022 11:58 tommycarstensen 5105803



Der er nogle børsnoterede virksomheder i Danmark, hvor renteudgifter overstiger indtjening på driften. Jeg synes altid man bør kigge på gælden uanset renten i det øjeblik man kigger. Men al gæld er ikke ens. Det er afgørende at kigge på forfaldsdato, lånevaluta, fast/fleks rente, rentesats, etc. Hvis man ikke gider kigge på det, så kan man selvfølgelig bare investere i virksomheder med ingen eller lav gæld i stedet. Jeg foretrækker som hovedregel virksomheder med lav gæld, men der opstår nogle gange nogle muligheder med gældstyngede virksomheder.

Hvis jeg skal betale x milliarder dollar for en virksomhed, så lægger jeg altid gælden oveni og kigger på enterprise value frem for market capitalization.

Gæld er ligesom et stofmisbrug. Det er ikke nemt at slippe ud af, selv om konsekvenserne måske ikke viser sig i en årrække.



1/9 2022 16:06 Vær-kritisk 3105821



Vi taler renter, renter, hele tiden renter pt, og det er fuld forståeligt. Men det er jo ligesom kun den ene side af ligningen. For lidt forenklet sagt, stigende renter er jo ikke det store problem, hvis man ingen gæld har. Således sagt, jeg synes tidens tendenser tilsiger, at man skal se mere på gælden end man måske har gjort længe. Siden vi startede med at tale om stigende renter, så har jeg nærmest ikke rørt en aktie uden at se på hvordan firmaet står rent gældsmæssigt.




1/9 2022 18:29 tommycarstensen 5105833



Hvis vi mod forventning får lave renter igen, så ville jeg stadig kigge på gælden, fordi musikken stopper som regel altid på et tidspunkt. Der er intet galt med gæld, hvis man kan afdrage på den og har lånt af fornuftige årsager.



TRÅDOVERSIGT